Το debut.gr σχολιάζει τις αλλαγές που έχει ήδη φέρει ο κορονοϊός στο ποδόσφαιρο, αλλά και τον ρόλο του στο... ταξίδι του χρόνου.

Ο κορονοϊός μπήκε στις ζωές μας χωρίς να χτυπήσει το κουδούνι. Ακάλεστος και απρόσμενος, αυτός ο φονικός ιός έγινε ένα κομμάτι της καθημερινότητας. Ύστερα, διάφορα πράγματα έχουν αλλάξει. Πέραν από τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα (που είναι η μεγαλύτερη απώλεια), σοβαρά ζητήματα έχουν προκύψει στην οικονομία. Δηλαδή στο «Α και το Ω» του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Το αντίκτυπο του κορονοϊού

Ο Ρίτσαρντ Πάρκερ, κορυφαίος δικηγόρος, σε δηλώσεις του στην «The Sun», ανέλυσε το αντίκτυπο του κορονοϊου στον χώρο του αθλητισμού. Συγκεκριμένα, ο Άγγλος νομικός, ανέφερε πως αρκετοί αθλητές θα γίνουν ημιεπαγγελματίες και πως θα περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος για να δούμε κάποια μεταγραφή άνω των 100 εκατ. ευρώ. Τα τηλεοπτικά συμβόλαια και οι χορηγίες θα μειωθούν, καθώς αυτό θα λειτουργήσει ανάλογα με την μείωση των συνδρομών. Αυτό το γεγονός, μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία «μηχανή του χρόνου».

Η αντίδραση του κόσμου

Ενδιαφέρον θα είναι και η αντίδραση του κόσμου, όταν η ζωή μας επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Αδιαμφισβήτητα, ο αθλητισμός μας έχει λείψει αρκετά και η επιθυμία μας να παρακολουθήσουμε έναν αγώνα έχει ανέβει στο βάθρο των θέλω μας. Η «καψούρα» κάθε φιλάθλου με την ομάδα του, μετατρέπεται σε αγάπη εξ αποστάσεως και εκείνο το… μου λείπεις θα αποκτήσει (ελπίζουμε σύντομα) παρελθοντικό χρόνο. Τότε κάθε αίσθημα αντιπαλότητας προς τις άλλες ομάδες, θα επισκιαστεί από την αγάπη προς το παιχνίδι. Ίσως το τραγικό αυτό γεγονός αφήσει και κάποια καλά κατά το πέρας του, με ένα από αυτά την συμμόρφωση των οπαδών.

Η μηχανή του χρόνου

Ο κορονοϊός μπορεί να λειτουργήσει σαν μία «μηχανή του χρόνου» και να μας ταξιδέψει σε εποχές που το ποδόσφαιρο ήταν το… όμορφο παιχνίδι. Η υπερκοστολόγηση και η εκτόξευση των τιμών θα σταματήσει, καθώς η οικονομία δεν θα το επιτρέπει. Κάπως έτσι το ποδόσφαιρο θα είναι προσιτό σε κάθε οικονομικη τάξη και τότε θα ενώνει αντί για να χωρίζει. Πλέον, ο κανόνας του αθλητισμού που λέει πως είναι για όλους θα αποκτήσει και πάλι νόημα.