Το Debut.gr και ο Σωτήρης Κεφάλας σας παρουσιάζουν τις ομάδες του NBA που αδυνατούν να εντάξουν στο δυναμικό τους superstars.

NBA και superstars πάνε μαζί. Γιάννης, Lebron, Harden, Leonard και πολλοί άλλοι συνθέτουν το παζλ των κορυφαίων, των πρωταγωνιστών και των ηγετών σε κάθε ομάδα τόσο της Δύσης όσο και της Ανατολής. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ομάδες στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου που αδυνατούν να προσελκύσουν superstars. Πάμε σιγά σιγά να παρουσιάσουμε αυτές τις ομάδες.

New York Knicks

Αποτέλεσμα εικόνας για knicks

Μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως καταραμένη ομάδα. Η ομάδα της Νέας Υόρκης αγνοεί την κορυφή από το 1973. Όμως, τίποτα δεν δείχνει να αλλάζει στο στρατόπεδο της ομάδας. Αν εξαιρέσει κανείς τον Καρμέλο, η ομάδα από το Μεγάλο Μήλο ποτέ δεν έχει φέρει superstar. Φέτος το καλοκαίρι είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία της ιστορίας της, αλλά απέτυχε παταγωδώς. Οι Knicks είχαν τον χώρο να πάρουν 2 superstars και τα έκαναν… μαντάρα. Δεν απέκτησαν ούτε έναν και τελικά κατέληξαν σε 4 power forwards. Πάντως πολύ δύσκολα ένας top class παίκτης του ΝΒΑ αποφασίζει να πάει στους Knicks. Μάλλον θα έχει τους λόγους του.

Phoenix Suns

Αποτέλεσμα εικόνας για phoenix suns

Αναμφίβολα, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην αφάνεια. Το Phoenix δεν αποτελεί hot προορισμό για τους κορυφαίος NBAers και το franchise προσπαθεί να χτίσει με τους ταλαντούχους Μπούκερ και Έιτον, ενώ φέτος πήρε και τον Ρούμπιο. Οι Suns έχουν να δουν άσπρη μέρα από την ένδοξη εποχή των Νας και Στούντεμαϊρ. Τότε που είχαν φτιάξει μία εκ των πιο fun to watch ομάδων όλων των εποχών. Από το 2010 (έφτασαν στους τελικούς Δύσης), δεν ξαναμπήκαν στα playoffs. Έχουμε 2019 και δεν έχουν καταφέρει να φέρουν στην έρημο της Αριζόνα έναν πραγματικό σταρ.

Sacramento Kings

Αποτέλεσμα εικόνας για sacramentokings

Οι Βασιλιάδες έζησαν τις χρυσές εποχές τους με Ντίβατς, Πέτζα, Τζέισον Ουίλιαμς, Ουέμπερ και Μπίμπι στις αρχές της προηγούμενες δεκαετίες, αλλά από εκείνη τη στιγμή και μετά μόνο ένας παίκτης μεγάλης ποιότητας έχει παίξει στο Sacramento. Και αυτός μέσω draft και όχι μέσω ανταλλαγής ή στην free agency. O NτεΜάρκους Κάζινς ήταν ο τελευταίος παικταράς που έπαιξε στο Sacramento, αλλά τους άφησε γρήγορα για άλλες πολιτείες. Έκτοτε, οι Βασιλιάδες αποτελούν μια άγονη γραμμή για τους κορυφαίους παίκτες της λίγκας.

Charlotte Hornets

Αποτέλεσμα εικόνας για charlotte hornets

Η εποχή των Λάρι Τζόνσον, Μπογκς, Μούρνινγκ και Γκλεν Ράις έχει περάσει και από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα είναι στην αφάνεια, παρόλο που κουμάντο κάνει ο GOAT Μάικλ Τζόρνταν.’Εναν all star παίκτη είχαν στο ρόστερ και τον έχασαν, αφού ο Κέμπα πήγε στους Σέλτικς. Όμως και αυτός ήρθε από το draft και όχι σε κάποια free agency ή μέσω ανταλλαγής. Η Σάρλοτ δεν αποτελεί την πόλη που συναρπάζει τους NBAers που ανήκουν στην αφρόκρεμα της λίγκας.

Washington Wizards

Αποτέλεσμα εικόνας για washington wizards

Πάμε και στους πρωτευουσιάνους. Εδώ μιλάμε για μια ξεχωριστή περίπτωση ομάδας, που μπορεί να μην φέρνει superstars στην Ουάσινγκτον, αλλά έχει την ικανότητα να κρατά τους δικούς της. Οι Τζον Ουόλ και Μπράντλεϊ Μπιλ αποτελούν τους ηγέτες των μάγων και έμειναν πιστοί όλα αυτά τα χρόνια στους Wizards. Πάντως το front office δεν κατάφερε να απογειώσει την ομάδα φτιάχνοντας μια big-three, η οποία θα μπορούσε να διεκδικήσει με πολύ περισσότερες πιθανότητες έναν τίτλο. Πλέον έχουν μείνει οι δυο τους να κρατούν τις Θερμοπύλες, ενω ο Ουόλ φέτος θα χάσει όλη τη σεζόν.

Utah Jazz

Αποτέλεσμα εικόνας για utah jazz

Και κλείνουμε με τους Utah Jazz. Η Γιούτα δεν είναι η ευκολότερη πόλη για κάποιο παίκτη. Πολύ δύσκολα αποφασίζει κάποιος να γίνει παίκτης των Τζαζ. Οι Μορμόνοι ποτέ δεν μπόρεσαν να πάνε με τα δεδομένα της εποχής. Δεν είχαν τη δύναμη να μπουν δυνατά στη free agency και να τσιμπήσουν all star, ούτε να πετύχουν ανταλλαγή που θα φέρει στη Γιούτα έναν top class παίκτη. Φέτος πήραν τους Μπογκντάνοβιτς και Κόνλεϊ, δύο παίκτες που όμως δεν είναι στο επίπεδο του superstar. Ο θρύλος των Jazz, Στόκτον έγραψε ιστορία με την ομάδα και έμεινε πιστός στους Μορμόνους για πάντα.

Ανακεφαλαιώνοντας, αυτές είναι οι ομάδες της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη που μοιάζουν να μην μπορούν να προσελκύσουν superstars. Φταίνε, οι συνθήκες της εκάστοτε ομάδας; Το περιβάλλον; Η πόλης; Ποιος ξέρει…