To Debut.gr και Μαλγαρινός Δημήτρης ρίχνουν φως στον τρόπο που φέρθηκε το NBA σε παίκτες που ξεχώρισαν αλλά είδαν την πόρτα του All Star Game κλειστή.

Για άλλη μια χρονιά τo φαντασμαγορικό 3μερο που ακούει στο όνομα NBA-All-Star-Game έρχεται να μας συναρπάσει. Και για ακόμη μια χρονιά υπάρχουν έντονα παράπονα όσο αφορά το παιχνίδι της Κυριακής και τις επιλογές που έγιναν σχετικά με τις ομάδες, τόσο από το κοινό όσο από τους ίδιους προπονητές και παίκτες. Πέρυσι είδαμε τον παρά πολύ καλό Doncic και τον πολύ ανανεωμένο Derick Rose που μας θύμισε μου εποχές MVP να μένουν εκτός All Star. Φέτος βλέπουμε ακόμα πιο τρανταχτές απουσίες και χτύπησαν το μάτι του φιλάθλου κοινού. Πάμε να τις δούμε μία μία.

Brandley Beal (η ξεκάθαρη αδικία του NBA All Star Game)

NBA All Star Game

Ο άσσος των Wizards είναι μια από τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις. Ο Αμερικανός combo guard κάνει μακράν την καλύτερη του σεζόν αυτή την στιγμή. Η ομάδα του όμως συνεχίζει να βαλτώνει στην μέση της Ανατολής κάνοντας ύστατες προσπάθειες για την κατάληψη της 8ης θέσης. Πιθανότατα όμως θα οδηγήσει σε γρήγορο αποκλεισμό από τους πανίσχυρους φέτος Bucks. Ο Beal, όμως, έλλειψή και John Wall, μοιάζει με διαμάντι μέσα στην λάσπη στην ομάδα της πρωτεύουσας. Αυτή την στιγμή αποτελεί τον πέμπτο σκόρερ της Λίγκας. Έχει μόνο μπροστά του τους εξωπραγματικούς Antetokounmpo, Harden, Lillard και Young  με 29,1 πόντους. Μαζί μετράει και 6,2 ασίστ και 4,4 ριμπάουντ και ένα πολύ περίεργο στατιστικό.

Ο Beal, τον μήνα Δεκέμβρη και Ιανουάριο χρειάστηκε να λείψει σε 6 συνεχόμενα των “Μάγων”.  Η ομάδα μέχρι εκείνη την στιγμή μετρούσε 9-22 ρεκόρ νικών. Με τον πολυαγαπημένο παίκτη της ομάδας να κάνει τα πάντα για αποφευχθεί αυτό (4χ40άρες) όμως άκαρπα. Στα 6 ματς που έλειψε οι “Μάγοι” κέρδισαν Miami Heat (ομάδα πρωταγωνίστρια στην Ανατολή), Denver Nuggets (ομάδα πρωταγωνίστρια στην Δύση) και τους Boston Celtics (ομάδα πρωταγωνίστρια στην Ανατολή). Μάλιστα ο Beal αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε αυτό το νικηφόρο σερί. Οι Wizards σε αυτό το παιχνίδι ηττήθηκαν από τους Magic με διαφορά 21 πόντων. Πάντως είναι πρωτοφανές άδικη η μη συμμετοχή στο παιχνίδι της Κυριακής του αγαπημένου παιδιού της DC. Θα πρέπει να ανατρέξουμε πάρα πολύ πίσω για να βρούμε ένα παίκτη που σκοράρει 29 πόντους κατά μέσο όρο και δεν επιλέγεται στο All Star. Πιθανότατα να μην τον βρούμε ποτέ.

Karl Anthony Towns (η κακή πορεία της ομάδας του τον επισκίασε)

NBA All Star Game

Άλλη μια επιλογή που συζητήθηκε πολύ. O ΚΑΤ φέτος τιμωρεί τα αντίπαλα καλάθια με 26,5 πόντους ανά παιχνίδι. Συγχρόνως “κατεβάζει 10,8 ριμπάουντ. Αν εξαιρεθεί ο Antetokounmpo και ο Anthony Davis που κυμαίνονται στα ίδια νούμερα, δεν υπάρχει κανένας άλλος center που να αγγίζει τα νούμερα αυτά. O Joel Embid που θα ξεκινήσει βασικός βρίσκεται στους 22,9 πόντους ανά παιχνίδι με την ομάδα να μην πηγαίνει τόσο καλά όσο αναμενόταν. Πάντως στις μεταξύ τους μάχες ο Embid έχει επικρατήσει ξεκάθαρα και διαχρονικά του KAT.

Εύκολη απάντηση για αυτούς που δεν τον επέλεξαν στο All Star, η τραγική πορεία της Minesota η οποία παρά το θετικό ξεκίνημα βρίσκεται μόλις μια θέση πιο πάνω από τους Warriors. Αλλά και με αυτό επιχείρημα που είναι αληθές. Είναι σχεδόν αδικαιολόγητη η απουσία ενός παίκτη με πάνω από 26 πόντους μέσο όρο. Μάλιστα η αντίστοιχη πορεία των Atlanta Hawks δεν στάθηκε τροχοπέδη στην επιλογή του Trae Young στις βασικές μάλιστα πεντάδες.

DeMar DeRozan

Ο πρώην forwrad των Raptors έχει περάσει στην αφάνεια σχετικά μετά την φυγή του από τον Καναδά. Λίγο η άμεση επιτυχία των Raptors,. Λίγο η καθοδική πορεία των Spurs και απόσυρση των μεγάλων stars από την ομάδα (Ginbili, Duncan, Parker) τον έχουν απομακρύνει από τα headlines. Ωστόσο ο Αμερικανός αποτελεί ένα πρωτοκλασάτο παίκτη. Σε μια ομάδα μάλιστα που κυνηγάει την είσοδο της στην post-season στην πάρα πολύ ανταγωνιστική Δύση. Αυτή την στιγμή μετράει 23 πόντους με περίπου 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι και η απουσία του από το All Star είναι άδικη. Η αδικία αυτή ενδυναμώνεται όταν στην θέση του βρίσκονται παίκτες όπως ο Chris Paul ή ο Domantas Sabonis. Αξίζει περισσότερα πράγματα ο Demar και περισσότερη προβολή και ελπίζουμε να τον δούμε σε περισσότερη δράση σύντομα.

Devin Booker (πρωτοφανής απουσία από το NBA All Star Game)

NBA All Star Game

Ο Booker θα παίξει στο All Star την Κυριακή τελικά, ωστόσο ο λόγος που γίνεται αυτό είναι ο τραυματισμός του Lillard. Εάν ο Lillard ήταν υγιής πιθανότατα θα απολάμβανε το παιχνίδι της Κυριακής από το Phoeinix σε κάποια τηλεόραση. Ο ηλικίας μόλις 23 χρονών ηγέτης του Phoeinix θα πραγματοποιήσει το βράδυ της Κυριακής την παρθενική του συμμετοχή στο All Star. Όμως δεν βρισκόταν στην αρχική ομάδα των 11 παικτών. Οι 26,4 πόντοι που φιλοδωρεί τα καλάθια κάθε βράδυ δεν στάθηκαν αρκετοί, ούτε ότι αποτελεί τον 10ο σκόρερ της Λίγκας. Δίπλα σε αυτή την καταπληκτική επίδοση μοιράζει και 6,3 ασίστ και μαζεύει 4,2 ριμπάουντ παλεύοντας με το πενιχρό ρόστερ των Suns για μια θέση στην οκτάδα. Σημαντική αδικία εάν αναλογιστεί κανείς την παρουσία του Chris Paul στην αρχική 11άδα με μόλις 17 πόντους μέσο όρο.

Γενικότερα έχουμε δει περίεργες επιλογές στο NBA All Star Game αυτά τα χρόνια. Ουκ ολίγοι έχουν παρελάσει από τα παρκέ και αρκετοί παικταράδες έχουν μείνει εκτός. Όμως νομίζω είναι πρωτοφανές να βλέπουμε όχι έναν, αλλά 3 παίκτες με πάνω από 26 πόντους ανά παιχνίδι, ο ένας μάλιστα  με 29 πόντους την βραδιά, να μένουν εκτός επιλογών. Λίγο ή πολύ θα ήθελα να δω ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι με υπαρκτές άμυνες και λιγότερο θέαμα. Απαίτηση του “πραγματικού” μπασκετικού φιλάθλου κοινού είναι να δει παίκτες που να θέλουν να νικήσουν και όχι να προσπαθούν να σπάσουν ρεκόρ. Ας ελπίσουμε το φετινό All Star να θυμίσει αυτά της δεκαετίας 2000s όπου έπεφταν μέχρι και κορμιά.