Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε του Άρη με 2-1 στο Ο.Α.Κ.Α., σε ένα παιχνίδι που είχε τα πάντα. Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν την αναμέτρηση με φρενήρη ρυθμό και μόλις στο 3′ ο Αραούχο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κουέστα. Πέντε λεπτά αργότερα, οι […]

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε του Άρη με 2-1 στο Ο.Α.Κ.Α., σε ένα παιχνίδι που είχε τα πάντα.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν την αναμέτρηση με φρενήρη ρυθμό και μόλις στο 3′ ο Αραούχο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κουέστα. Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι μετουσίωσαν την ανωτερότητά τους με το γκολ του Μάνταλου, ύστερα από τακουνάκι του Λιβάγια. Κόντρα στην ροή του παιχνιδιού, ο Άρης έκανε το 1-1 στο 11′ με εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα, όταν ο Σβάρνας ανέτρεψε τον Λάρσον. Αυτή η απόφαση σήκωσε θύελλα αντιδράσεων και τα πολλά σφυρίγματα του Πορτογάλου, Αρτούρ Σοάρες Ντίας, διέκοπταν συνεχώς τον ρυθμό του αγώνα. Η Ένωση δεν κινδύνεψε σε όλο το ημίχρονο, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις. Σημαντικό ρόλο σε αυτό το γεγονός, ήταν η απόδοση των Κρίστισιτς και Σιμάνσκι, οι οποίοι ήταν παίκτες κλειδιά για την έκβαση του πρώτου μέρους.

Γκολ από την ΑΕΚ, αυτογκόλ από τον κόσμο της

Το δεύτερο 45λεπτο καθυστέρησε να ξεκινήσει, καθώς οι διαιτητές παρέμειναν 25′ παραπάνω στα αποδυτήρια, λόγω επεισοδίων. Στο 50΄ο Ματίγια αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.  Οι ποδοσφαιριστές του Καρέρα, δημιούργησαν κάποιες φάσεις και επτά λεπτά αργότερα ο Βράνιες με κεφαλιά έγραψε το τελικό 2-1, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Βέρντε. Κατά τους πανηγυρισμούς του γκολ, υπήρξε νέα διακοπή, όταν ο φροντιστής των φιλοξενούμενων ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε επίθεση από φίλαθλο. Από εκείνο το σημείο και μετά, καμία ομάδα δεν απείλησε ιδιαίτερα την αντίπαλό της και ο αγώνας οδηγήθηκε στα 10′ καθυστερήσεων που δόθηκαν από τον 4ο και αργότερα στην λήξη του.

Η ΑΕΚ έχει ένα σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδα, όχι μόνο από το αποτέλεσμα, αλλά γενικότερα από την συνολική εικόνα που είχαν οι δύο ομάδες. Ο τεχνικός της Ένωσης, για ακόμα μία φορά, διάβασε πολύ καλά τον αντίπαλό του και δεν έδωσε χώρους ώστε να αναπτυχθεί ο Άρης. Ωστόσο, το γκολ που πέτυχαν οι Θεσσαλονικείς, αφήνει μία ικανοποίηση στους φιλοξενούμενους για την ρεβάνς.