Ο  Άρης υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League. To Κλεάνθης Βικελίδης ήταν κατάμεστο παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν στο 5’ με τον Αλμπάνη μετά από εξαιρετική πάσα του Κρίστισιτς. Εν μέρει ευθύνες μπορεί να δοθούν και στην άμυνα  εξαιτίας της […]

Ο  Άρης υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League. To Κλεάνθης Βικελίδης ήταν κατάμεστο παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν στο 5’ με τον Αλμπάνη μετά από εξαιρετική πάσα του Κρίστισιτς. Εν μέρει ευθύνες μπορεί να δοθούν και στην άμυνα  εξαιτίας της ολιγωρίας της . Μετά το 10′ ο Άρης βγήκε μπροστά και απείλησε με τον Ιντέγε.  Οι Κιτρινόμαυροι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου και πίεζαν για να ισοφαρίσουν. Στο 17′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για το μαρκάρισμα του Βράνιες πάνω στο Βέλεθ.

‘ Το γκολ ήταν ψυχρό και ο Άρης έδειξε ότι δεν πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο. Μετά το δεκάλεπτο οι Κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να κερδίσουν την μάχη του κέντρου και να τροφοδοτήσουν με βαθιές μπαλιές κυρίως τον Ιντέγε.’

Στο 31′ βρέθηκε στο έδαφος ο Ιντέγε και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες αφού έπιανε την μέση του. Μπορεί μετά από λίγα λεπτά να επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο αλλά εμφανώς δεν μπορούσε να παίξει. Έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 38′ από τον Ντουρμισάι με τον Ιντέγε να αποχωρεί δακρυσμένος από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο Άρης ζήτησε πέναλτι στο 40′ λεπτό όταν ο Κλωναρίδης ανέτρεψε τον Φετφατζίδη. Αλλά ο διαιτητής Καραντώνης από την Ημαθία συνέχισε κανονικά το παιχνίδι. Μπορεί ο Άρης να απείλησε με τον Ντουρμισάι στο 45′ όμως το σκορ ημιχρόνου παρέμεινε στο 0-1 και η ΑΕΚ κράτησε το προβάδισμα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι δημιουργήθηκε κόντρα και αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου είχε καλύτερα πατήματα η ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά όπως συνέβη και στο πρώτο μέρος. Στο 47′ ο Βέρντε με ένα μακρινό σουτ έθεσε σε εγρήγορση τα αντανακλαστικά του Κουέστα. Ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πέσει. Ο Άρης μπορεί να είχε την περισσότερη κατοχή όμως δεν κατάφερε να κάνει φάσεις και να σκοράρει. Στο 58′ ο Μπρούνο Γκάμα σούταρε από κοντά με τον Μπάρκα να διώχνει με δυσκολία στο κόρνερ.

‘ Η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να κρατήσει το σκορ και να μην αφήσει πολλούς χώρους στον Άρη Θεσσαλονίκης. Όμως οι φιλοξενούμενοι έμειναν πίσω με αποτέλεσμα οι Κιτρινόμαυροι να μην μπορούν εύκολα να βρουν χώρους.’

Στο 68′ και στο 70′ ο Μπρούνο Γκάμα προσπάθησε να απειλήσει αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει . Στο 71′ ο Άρης ξαναζήτησε πέναλτι για τράβηγμα του Μάνταλου στον Λάρσον.

Το τελευταίο εικοσάλεπτο ο Άρης είχε την κατοχή, προσπαθούσε να μπει στην περιοχή της ΑΕΚ, όμως οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν αποτελεσματικά και έκαναν πολλά φάουλ τα οποία μείωναν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Στο 90′ ο Ντουρμισάι με κεφαλιά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει με τον Μπάρκα να μαζεύει εύκολα την μπάλα. Το 0-1 ήταν γεγονός και η ΑΕΚ πήρε το πολυπόθητο τρίποντο.

Το Κλεάνθης Βικελίδης  ήταν κατάμεστο και η κερκίδα έδινε τον δικό της ρυθμό με τα συνθήματα . Ο κόσμος του Άρη βοηθούσε την ομάδα να ανεβάσει στροφές και να τους δώσει κίνητρο. Ενώ δεν έλειψε να κατακρίνει τις αποφάσεις του διαιτητή Καραντώνη που θεώρησε ως λανθασμένες κυρίως για τα πέναλτι που ζήτησαν οι άνθρωποι του Άρη. 

Όπως πρωτοείπαμε δεν δημιουργήθηκαν πολλές φάσεις και ο Άρης είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας αφού δεν προχωρούσε σε δημιουργία ευκαιριών. Αυτό φαίνεται καθαρά και από τα στατιστικά. Οι γηπεδούχοι είχαν 7 σουτ με το 1 να είναι εντός εστίας. Ενώ η ΑΕΚ έκανε 4 σουτ με το ένα να είναι εντός στόχου.

Η ΑΕΚ παρέμεινε στην τρίτη θέση της Superleague με τους 47 βαθμούς. Ενώ ο Άρης είναι 5ος στον πίνακα της βαθμολογίας με 33 βαθμούς.