Το Τσάμπιονς λιγκ επέστρεψε μετά από δύο μήνες στη ζωή μας, με τα τέσσερα από τα οκτώ ζευγάρια της νοκ άουτ φάσης να δίνουν τον πρώτο τους αγώνα.

Με το πέρας των αγώνων προέκυψαν δύο ισχυρά φαβορί, ενώ στα άλλα δύο οι λογαριασμοί έμειναν ανοικτοί. Πάντως, το θέαμα δεν ήταν σε καμία περίπτωση αντίστοιχο με αυτό που παρακολουθήσαμε την περσινή σεζόν. Ευχή όλων μας να δούμε καλύτερα παιχνίδια στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Πάμε να δουμε αναλυτικά το πρώτο πιάτο της φάσης των 16

Ντόρτμουντ – Παρί

Σε ένα παιχνίδι που για 70 λεπτά δεν υπήρξε τίποτα αξιόλογο, μέσα σε ένα δεκάλεπτο ήρθαν τα πάνω κάτω. Η Ντόρτμουντ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 69 με τον διαστημικό Χάαλαντ, όμως ήταν ο Νεϊμάρ που 5 λεπτά μετά πάγωσε το Σιγκναλ Ιντουνα Παρκ. Ο τρομερός Ολλανδός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με ξερό αριστερό σουτ νίκησε τον Νάβας και υπέγραψε τη νίκη της ομάδας του. Βέβαια το 2-1 αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς, με τους Γάλλους να στερούνται τις υπηρεσίες του Μάρκο Βεράτι, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λίβερπουλ

Οι δύο ομάδες προέρχονταν από αντίθετες πορείες πριν από το ματς στο Wanda Metropolitano. Ωστόσο, η πάντα σκληροτράχηλη Ατλέτικο κατάφερε να πάρει μεγάλη νίκη με 1-0, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ζευγάρι. Σκόρερ των ροχιμπλάνκος ο άνθρωπος των μεγάλων ματς, Σαούλ Νίγκεθ μόλις στο 4ο λεπτό. Η ομάδα του Κλοπ απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, φτάνοντας μάλιστα σε ποσοστό 73% κατοχής της μπάλας. Το αξιοσημείωτο του αγώνα ήταν ότι οι κόκκινοι δεν επιχείρησαν ούτε ένα σουτ στην εστία του Ομπλακ, ενδεικτικό της καλής ομαδικής άμυνας της Ατλέτικο. Η ρεβάνς πάντως είναι μια άλλη ιστορία και η ομάδα του Σιμεονε θα πρέπει να μάτωσει αν θέλει να φύγει με την πρόκριση από το Άνφιλντ.

Τότεναμ – Λειψία

Στο συγκεκριμένο ζευγάρι είχαν αλλάξει κατά πολύ τα δεδομένα σε σχέση με την ημέρα της κλήρωσης. Η Τότεναμ έχασε με τραυματισμό για όλη τη σεζόν τους Κέιν και Σον, ενώ και ο Κρίστιαν Έρικσεν έγινε κάτοικος Μιλάνο για χάρη της Ίντερ. Έτσι, ο τίτλος του φαβορί πέρασε στα χέρια της Λειψίας, κάτι που αποδείχθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί ο Λιορίς να κατέβασε ρολά στο πρώτο μέρος, όμως ο αρχηγός της Τότεναμ δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο πέναλτι του Τίμο Βέρνερ. Όσο κι αν προσπάθησε η Τότεναμ ήταν φανερό ότι οι ελλείψεις στην επίθεση της στοίχισαν, ενώ η τύχη της γύρισε την πλάτη όταν το δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Τζιοβάνι Λο Σέλσο. Έτσι, οι Γερμανοί έφυγαν με το διπλό από το Λονδίνο και είναι κοντά στην πρόκριση. Η Τότεναμ του Μουρίνιο πάντως είναι δεδομένο ότι θα τα δώσει όλα στη ρεβάνς για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Αταλάντα – Βαλένθια

Στο πιο αντιεμπορικό ζευγάρι της νοκ άουτ φάσης, η Σταχτοπούτα Αταλάντα πήρε μεγάλη νίκη με 4-1 επί της Βαλένθια. Στο Μπέργκαμο ζουν μεγάλες στιγμές, καθώς στην πρώτη τους συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι με το ενάμιση πόδι στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Χανς Χάτεμπερ που σημείωσε δύο τέρματα. Το γκολ του Τσερίσεφ λίγο πριν το τέλος διατήρησε ζωντανές τις όποιες ελπίδες των νυχτερίδων για πρόκριση.

MVP του διημέρου : Χωρίς αμφιβολία, ο Ερλινγκ Χάαλαντ ήταν το πρόσωπο των τεσσάρων αγώνων. Ο 19χρονος φορ συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο, αφού στην πρώτη του συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ντόρτμουντ σημείωσε δύο τέρματα και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί της Παρί. Ο Χάαλαντ δείχνει ότι αποτελεί έναν επιθετικό τοπ επιπέδου και δεδομένα θα ασχολούμαστε μαζί του για τα επόμενα (πολλά) χρόνια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ντόρτμουντ – Παρί 2-1

Ατλέτικο – Λίβερπουλ 1-0

Τότεναμ – Λειψία 0-1

Αταλάντα – Βαλένθια 4-1