Ύστερα από 13 ντέρμπι χωρίς νίκη, η ΑΕΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό, χάρη στο γκολ του Αραούχο στο 8′. Από το ξεκίνημα του αγώνα, οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή, χωρίς όμως να απειλήσουν ιδιαίτερα των τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Οι ποδοσφαιριστές που Καρέρα, εκτέλεσαν κατά γράμμα τις οδηγίες του Ιταλού τεχνικού και έψαχναν καθ’ όλη την διάρκεια […]

Ύστερα από 13 ντέρμπι χωρίς νίκη, η ΑΕΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό, χάρη στο γκολ του Αραούχο στο 8′. Από το ξεκίνημα του αγώνα, οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή, χωρίς όμως να απειλήσουν ιδιαίτερα των τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Οι ποδοσφαιριστές που Καρέρα, εκτέλεσαν κατά γράμμα τις οδηγίες του Ιταλού τεχνικού και έψαχναν καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα να χτυπήσουν στην κόντρα. Έτσι, στο 8ο λεπτό, Κρίστιτσιτς- Λιβάγια-Αραούχο συνδυάστηκαν όμορφα εκτός περιοχής με τον τελευταίο να κάνει ένα άψογο σουτ και να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Παρά τον ενθουσιασμό του κόσμου και την επιθυμία του να πετύχουν οι γηπεδούχοι και άλλα τέρματα, οι παίκτες έμειναν πιστοί στο πλάνο για τα υπόλοιπα 82΄συν τις καθυστερήσεις. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως ο Παναθηναϊκός τελείωσε την αναμέτρηση με 61% κατοχή και η ΑΕΚ έκανε 22 φάουλ. Ο Καρέρα και το τεχνικό επιτελείο του διάβασαν πολύ σωστά τον αντίπαλο και έδωσαν την μπάλα στα πόδια μίας ομάδας, η οποία έχει εξασκηθεί στο να βρίσκει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα με αντεπιθέσεις. Έτσι, οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» είχαν σθεναρή πίεση στο δικό τους μισό του γηπέδου, αλλά μετά το κέντρο, οι γηπεδούχοι έσπευδαν να ανακτήσουν την κατοχή και με γρήγορο τρανζίσιον να βρεθούν οι χώροι για την επιθετική τριπλέτα.

Στόχος του Παναθηναϊκού το Κύπελλο

Εμφανής ήταν η κόπωση των παικτών του Δώνη, ο οποίος ήθελε να δώσει ανάσες σε μερικούς ποδοσφαιριστές του. Ο Μακέντα και ο Ζαχίντ, παίκτες κλειδιά του φετινού Παναθηναϊκού, πέρασαν ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η αμυντική λειτουργία των «κιτρινόμαυρων» δεν άφησε κανέναν από τους δύο να κάνει παιχνίδι.  Όπως αποκάλυψε ο έλληνας προπονητής στις δηλώσεις του μετά το τελευταίο σφύριγμα του Κροάτη διαιτητή, Φραν Γιόβιτς,  έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας του και αποκάλυψε πως στόχος του είναι το κύπελλο. Με αυτό το τρίποντο η ΑΕΚ επέκτεινε την διαφορά της από τον Παναθηναϊκό στους 7 βαθμούς και εδραιώθηκε στην τρίτη θέση του πίνακα.