Το Debut.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται το παιχνίδι με το οποίο ο Ίκερ Κασίγιας συστήθηκε στον κόσμο της Ρεάλ Μαδρίτης.

«12 Σεπτεμβρίου, μια ιδιαίτερη ημερομηνία για εμένα. Είναι η μέρα που ήμουν τυχερός που πραγματοποίησα το επαγγελματικό μου ντεμπούτο στο ποδόσφαιρο, στη μεγαλύτερη ομάδα που υπάρχει. Υπήρχε νευρικότητα αλλά και πολλά άλλα συναισθήματα. Πέρασαν 20 χρόνια… » είχε γράψει ο Κασίγιας πριν λίγους μήνες.

Ο 38χρονος τερματοφύλακας δεν θα μπορούσε να μην θυμηθεί αυτή τη στιγμή. Το βάπτισμα του πυρός στους αγωνιστικούς χώρους με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Περίμενε σαν τρελός αυτή τη στιγμή και οι Μαδριλένοι του την έδωσαν στο Μπιλμπάο.

Δεν ξεχνά την αγαπημένη του Ρεάλ ο Ίκερ Κασίγιας

Μετά το Σαν Μαμές, ο Κασίγιας δεν είδε ποτέ ξανά τον πάγκο. Ακολούθησε λίγες ημέρες αργότερα το ντεμπούτο του – άκρως εντυπωσιακό – στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο 19χρονος τότε Ίκερ συστήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινό στο χορταστικό 3-3. H καριέρα του από εκείνο το σημείο και έπειτα πήρε τον δρόμο της. Αυτόν της απόλυτης επιτυχίας.

Συνολικά 16 χρόνια στην Μαδρίτη τίτλοι και προσωπικές διακρίσεις και μια αναπάντεχη αποχώρηση. Το καλοκαίρι του 2015 ο Ισπανός αποδέχεται την πρόταση της Πόρτο αφήνοντας την αγαπημένη του Μαδρίτη για μια νέα πρόκληση. Πριν λίγους μήνες πέρασε μια σοβαρή περιπέτεια υγείας όμως και πάλι βγήκε νικητής.

Αναμφίβολα μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του ισπανικού και όχι μόνο ποδοσφαίρου!