Δεύτερο μεγάλο για τον Προμηθέα διπλό στην Θεσσαλονίκη επί του ΠΑΟΚ στην παράταση σε ένα ματς που έσπασε καρδιές.

Μεγάλο διπλό για τον Προμηθέα επί του ΠΑΟΚ μέσα στην Θεσσαλονίκη στην παράταση σε ένα ματς που έσπασε καρδιές, ξανά, έπειτα από μια πολύ δύσκολη νίκη στο Ιβανόφειο. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε ακόμα και με 18 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο και με 14 πόντους στο ημίχρονο. Ο Προμηθέας όμως δεν σταμάτησε να παλεύει ανέτρεψε την κατάσταση γρήγορα και προηγήθηκε μέσα στην τρίτη περίοδο. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι το τέλος και οι δύο ομάδες έχασαν χρυσές ευκαιρίες να “καθαρίσουν” το ματς. Οι μεν γηπεδούχοι με τον Adam Smith που 1,5 δευτερόλεπτο πριν το τέλος ευστόχησε σε μόλις μία βολή αντί για δύο. Οι δε φιλοξενούμενοι με τον Fieler που στο 75-76 αστόχησαν και στις δύο βολές. Έτσι σπατάλησαν την ευκαιρία να στείλουν την διαφορά στους τρεις πόντους 8 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Οι πρωταγωνιστές για ΠΑΟΚ και Προμηθέα

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους “Πατρινούς” παρά τις άστοχες βολές του, ο Fieler που σκόραρε 27 πόντους (9 εξ αυτών στην παράταση). Από κοντά ο Κασελάκης που άγγιξε το double-double με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ. Ξεχώρισαν και οι 10 ασσίστ του Hall. Πολύ κοντά και ο Ellis στο double-double με 9 πόντους και 9 ριμπάουντ ενώ πολύτιμες βοήθειες με τα μακρινά του τρίποντα έδωσε ο Babb που σταμάτησε στους 15 πόντους. Θετικός πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ ο Adam Smith που σκότωσε στο πρώτο ημίχρονο τον Προμηθέα, αρνητικός πρωταγωνιστής στο δεύτερο. Στο πρώτο μισό ήταν καταλυτικός για το προβάδισμα του ΠΑΟΚ, με 14 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο, μαζί με την παράταση, σκόραρε μόνο μία βολή (αυτή στο τέλος της κανονικής διάρκειας). Στο διάστημα αυτό πήρε μάλιστα ένα “κάρο” προσπάθειες.

Ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να έχει πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και δεν κατάφερε να πάρει το ματς (Smith, Τσόχλας, Μαργαρίτης, Wiggins, Knowles). Έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης συνέχισε το αρνητικό σερί των 4 ηττών πλέον στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Άρη και ακολουθούν δύο δύσκολα παιχνίδια με τους “συμπολίτες”. Την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν τον Ηρακλή στο Ιβανόφειο και την νέα χρονιά θα υποδεχτούν τον Άρη στο Παλατάκι.

Ισορροπημένο το παιχνίδι στην αρχή μεταξύ ΠΑΟΚ και Προμηθέα

O ΠΑΟΚ ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα χωρίς τον φορμαρισμένο Lewis με τον Τσόχλα στην θέση του και τους υπόλοιπους “αγαπημένους” του Χαραλαμπίδη, Wiggins, Μαργαρίτη, Σαρικοπουλό και Smith. Από την πλευρά του ο Προμηθέας ξεκίνησε με τους Robinson, Babb, Κασελάκη, Ellis και Lipovy. Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες. Ενδεικτικό στοιχείο ότι καμία ομάδα δεν πέρασε με προβάδισμα πάνω από 4 πόντους. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αντιμετώπισε προβλήματα στο αμυντικό ριμπάουντ στην αρχή του παιχνιδιού αλλά ισορρόπησε στο κομμάτι αυτό στην συνέχεια του δεκαλέπτου. Γενικότερα οι ομάδες επιτέθηκαν κατά κύριο λόγο με προσπάθειές κοντά στο ζωγραφιστό. Ο Προμηθέας ήταν πολύ άστοχος πίσω από την γραμμή των 6,75 με 2/8 τρίποντα.

Η δεύτερη περίοδος είχε μια άγρια ομορφιά και άνηκε αποκλειστικά στον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος μπήκε φουριόζος και με τρίποντο του Best ανέβασε την διαφορά για πρώτη φορά στους 6 για να έρθει ο Σχίζας να κάνει το 25-17. Από εκεί ακολουθησε ένα κρεσέντο τριπόντων και από τις δύο ομάδες. Ο Fieler ευστόχησε σε τρίποντο, στην επόμενη επίθεση ο Smith σκόραρε τρίποντο από πολύ μακριά στα πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης για να έρθει ο Robinson να ευστοχήσει σε τρίποντο επίσης στην αρχή της επίθεσης. Συνολικά τρία τρίποντα σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα από τις δύο ομάδες.

Όλος ο ΠΑΟΚ ο Adam Smith

Όσο πλησίαζε το ημίχρονο ο Adam Smith έβρισκε ρυθμό και μαζί ανέβαζε την διαφορά. Πέτυχε 9 πόντους στην δεύτερη περίοδο και η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγήθηκε μέχρι και με 18 πόντους (44-26). Αν και οι γηπεδούχοι συμπλήρωσαν τα 5 ομαδικά από το 6ο λεπτό της δεύτερης περιόδου ο Προμηθέας πήρε μόλις 3 πόντους από το bonus. Ωστόσο οι “Πατρινοί” έβγαλαν αντίδραση και μείωσαν στους 14 πόντους για να κλείσει το ημίχρονο στο 46-32. Χαρακτηριστικό του δευτέρου δεκαλέπτου ότι ο Προμηθέας σκόραρε το πρώτο του δίποντο 1 λεπτό πριν την ανάπαυλα με το εντυπωσιακό follow κάρφωμα και φάουλ του Fieler.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αντιστροφή των ρόλων.Ήταν η σειρά του Προμηθέα να μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι. Έτρεξε ένα επιμέρους σερί 2-12 για να μειώσει στο 48-44 αναγκάζοντας τον coach Χαραλαμπίδη σε time-out. Δεν άλλαξαν όμως πολλά πράγματα και με τρίποντο του Babb στο 26ο λεπτό ο Προμηθέας ξαναπέρασε μπροστά έπειτα από το πρώτο δεκάλεπτο. Το ματς πήγε πολύ στην επαφή. Η ομάδα από την Πάτρα “τάισε” τον Ellis και αυτός έκανε τις πάσες ασίστ και έκανε μεγάλη ζημιά στον Δικέφαλο. Ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο με σκορ 57-56.

Το θρίλερ

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο του Τσόχλα για το προβάδισμα 4 πόντων του ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν απάντηση. Κυκλοφόρησαν την μπάλα πολύ καλά, έβγαλαν ελεύθερα τρίποντα με Κασελάκη και Babb και ευστόχησαν. Ένα τρίποντο και φάουλ του Κασελάκη στο τέλος της επίθεσης του Προμηθέα έκανε το 70-70, 70-74 στο 37′.  Δύο βολές του Hall μετά από αχρείαστο φάουλ του Lewis έκαναν το 70-76, 2 λεπτά πριν από το τέλος. Ένα δίποντο του Knowles και ένα τρίποντο του Best έφτασαν ξανά την διαφορά στο πόντο 75-76, ένα λεπτό πριν το τέλος.

Ο Κασελάκης αστόχησε στην επίθεση του Προμηθέα. Το ίδιο έκανε και ο Lewis στην πιο καθοριστική επίθεση του παιχνιδιού μέχρι εκείνη την στιγμή. Ο ΠΑΟΚ έκανε φάουλ στον Fieler που μέχρι εκείνη στιγμή μετρούσε 18 πόντους, 8 δεύτερα πριν το τέλος. Σε μια εκκωφαντική ατμόσφαιρα ο ψηλός του Προμηθέα αστόχησε και στις δύο βολές. Ο Adam Smith πήρε την μπάλα έτρεξε όλο το γήπεδο και κέρδισε το φάουλ 1,5 δευτερόλεπτο πριν το τέλος. Ευστόχησε στις μία από τις δύο βολές και ισοφάρισε το παιχνίδι. Στο εναπομείναντα χρόνο ο Προμηθέας δεν μπόρεσε να καταφέρει κάτι.

Ο Προμηθέας ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ στην παράταση

Οι δύο χαμένες βολές του Fieler δεν τον πτόησαν καθόλου στο έξτρα πεντάλεπτο. Αρχικά σκόραρε μία βολή , σημείωσε ένα καλάθι και φάουλ ευστοχώντας στην βολή και έπειτα ένα μακρινό τρίποντο για το 78-86. Και εκεί που έδειχναν όλα τελειωμένα, ένα καλάθι και φάουλ του Τσόχλα έπειτα από δικό του επιθετικό ριμπάουντ, και δύο βολές του Best μετά από δικό του κλέψιμο έφεραν και πάλι την διαφορά στο καλάθι. Ο Προμηθέας όμως έδειξε ότι ήταν διατεθειμένος να φύγει με το διπλό. Αρχικά με δύσκολο καλάθι του Robinson και στην συνέχεια με δύο βολές από τον ίδιο έγραψε το τελικό 86-90. Μεσολάβησε μεγάλο τρίποντο του Μαργαρίτη που ξαναέδωσε ζωή στον ΠΑΟΚ για το 86-88. Στην τελευταία επίθεση του ΠΑΟΚ στην παράταση η μπάλα κατέληξε στον ¨μικρό” Καρανικόλα που κλήθηκε να πάρει το βάρος της ομάδας. Όμως έκανε airball στο τρίποντο που επιχείρησε.

Τα boxscore ΠΑΟΚ και Προμηθέα