Χωρίς νικητή (1-1) αλλά με έναν χαμένο ολοκληρώθηκε το «κιτρινόμαυρο» ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Superleague, ανάμεσα σε ΑΕΚ και Άρη στο Ο.Α.Κ.Α.

Ακόμα μια αποκαρδιωτική εμφάνιση από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ απέναντι σε έναν «ψυχωμένο» Άρη. Οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν για 45’ με παίκτη λιγότερο, ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται τόσο για την αποβολή όσο και για το πέναλτι που ήρθε η ισοφάριση των γηπεδούχων.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Η πρώτη φάση ήταν για τον Άρη στο 11’,  με την κεφαλιά του Ιντέγε και την επέμβαση του Μπάρκα. Μόλις 16’ αργότερα, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κράτησε και πάλι το μηδέν, ύστερα από την κεφαλιά του Βέλεθ, μετά την εκτέλεση φάουλ του Φετφατζίδη. Οι «κιτρινόμαυροι» του Βορρά συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ, ωστόσο, ο γκολκίπερ της Ένωσης ήταν σε ετοιμότητα στο σουτ του Φετφατζίδη στο 42’. Για τους γηπεδούχους, η μόνη φάση που ξεχώρισε ήταν ένα σουτ του Βέρντε, με την μπάλα να περνάει εκτός. Με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους, υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους της Α.Ε.Κ.

Ίδια ΑΕΚ, διαφορετικός Άρης

Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ιντέγε αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, για χτύπημα στον Μάνταλο. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι παίκτες του Μίχαελ Ένινγκ άνοιξαν το σκορ με τον Λάρσον στο 64’, ο οποίος είχε εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο αντικαθιστώντας τον Φετφατζίδη. Ο τεχνικός της Ένωσης έκανε δύο αλλαγές, θέλοντας να δυναμώσει την ομάδα του στον επιθετικό τομέα. Παρόλα αυτά, οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν πως δεν είχαν κάποιο πλάνο στο παιχνίδι τους. Στο 74’ ο Σιμόες δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσιλιγγίρη, αλλά στην συνέχεια της φάσης (και πάλι με εμφάνιση του VAR) ο Πορτογάλος ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Ρόουζ. Ο Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεση και στο 81’ έγραψε το τελικό 1-1. Η ΑΕΚ προσπάθησε να… κλέψει το τρίποντο, αλλά ο κίπερ του Άρη σταμάτησε εντυπωσιακά τον Βράνιες στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Γιουχαρίσματα υπήρχαν καθόλη τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, όπως και κάποια συνθήματα κατά των ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων.