Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη με 2-1 επί του ΟΦΗ. Το Debut.gr ήταν στο Καραϊσκάκης.

Στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Superleague, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΟΦΗ στο στάδιο Καραισκάκη. Σε μία πραγματική ματσάρα, οι ερυθρόλευκοι  δυσκολεύτηκαν πολύ μέχρι να κάμψουν την αντίσταση των Κρητικών, παρέμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας και πηγαίνουν με καλή ψυχολογία στα ματς-φωτιά που ακολουθούν με Μπάγερν και ΑΕΚ.
Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με αρκετά νέα πρόσωπα. Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, Τοροσίδης,Σεμέδο, Αβραάμ και Κούτρης η τετράδα της άμυνας και Μπουχαλάκης με Γκιλιέρμε τα κεντρικά χαφ. Οι Ποντένσε και Λοβέρα ήταν στις πτέρυγες ενώ Σουντανί και Γκερέρο αγωνίστηκαν μαζί στην κορυφή της επίθεσης. Ο φιλοξενούμενος ΟΦΗ παρατάχθηκε με το Δημήτρη Σωτηρίου κάτω από τα γκολπόστ, Μαρινάκη δεξί μπακ, Κοροβέση αριστερό και Νάστο-Γιαννούλη στα στόπερ. Το δίδυμο των χαφ αποτελούσαν οι Νέιρα και Μεγιάδο που είχαν μπροστά τους Σεμέδο, Ναμπί και Τσιλιανίδη. Σέντερ φορ των Κρητικών ήταν ο Χουάν Φιγκειρέδο.
Το ματς
Όπως σε όλα σχεδόν τα ματς στο Καραισκάκη, ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος και μόλις στο 2ο λεπτό άγγιξε το 1-0, όμως το σουτ του Λοβέρα βρήκε δοκάρι, έπειτα κι από μεγάλη επέμβαση του Σωτηρίου. Εννιά λεπτά αργότερα όμως, οι ερυθρόλευκοι πήραν το προβάδισμα, όταν ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Σουντανί με εντυπωσιακή σκαστή κεφαλιά παραβίασε την εστία του ΟΦΗ.  Μετά το γκολ, το παιχνίδι άρχισε να χαλάει, αφού οι συνεχείς διακοπές δεν επέτρεπαν στις δύο ομάδες να βρουν ρυθμό. Στο 33′ έγινε η φάση που σίγουρα θα συζητηθεί. Ο Φιγκειρέδο έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Σεμέδο φάνηκε να τον ανατρέπει, όμως ο διαιτητής σε συνεννόηση με τον VAR θεώρησαν ότι ο αμυντικός του Ολυμπιακού πρόλαβε πρώτα να βρει τη μπάλα και άφησαν το παιχνίδι να συνεχιστεί. Οι Κρητικοί όμως δεν πτοήθηκαν και στο 40ο λεπτό έφτασαν στην ισοφάριση, όταν το φοβερό δεξί σουτ του Ναμπί από το ημικύκλιο της περιοχής κατέληξε στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Σα και έστειλε τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη, η ομάδα που έφτασε πιο γρήγορα κοντά στο γκολ ήταν ο ΟΦΗ. Αυτό έγινε στο 54ο λεπτό, όταν ο Ναμπί με συρτό σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η συγκεκριμένη φάση τσίτωσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι άρχισαν να πιέζουν περισσότερο και στο 58′ πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ. Ο Μασούρας που μόλις είχε περάσει στο ματς πίεσε ψηλά, ο Γκερέρο έκλεψε τη μπάλα και την έδωσε στο Σουντανί, ο οποίος έκανε το κοντρόλ και με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Σωτηρίου. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα αξιοσημείωτες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο Ολυμπιακός από ένα σημείο και μετά επεδίωξε να διαφυλάξει το πολύτιμο 2-1, ενώ ο εξαιρετικός ΟΦΗ έψαξε ξανά την ισοφάριση, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τους γηπεδούχους.
MVP του αγώνα αναδείχθηκε πολύ λογικά ο Χιλάλ Σουντανί
Η επόμενη μέρα : O Ολυμπιακός πηγαίνει ανακουφισμένος στην πιο δύσκολη βδομάδα (εως τώρα) της χρονιάς, ενώ ο ΟΦΗ, που έδειξε ομάδα για playoff, υποδέχεται την Ξάνθη
Ολυμπιακός : Σα, Τοροσίδης(63′ Γκασπάρ), Αβράαμ , Σεμέδο, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Λοβέρα (56′ Μασούρας), Σουντανί (82′ Καμαρά), Ποντένσε, Γκερέρο
ΟΦΗ : Σωτηρίου, Κοροβέσης, Νάστος(64′ Κουτρουμπής), Γιαννούλης, Μαρινάκης, Νέιρα, Μεγιάδο, Σεμέδο, Ναμπί, Τσιλιανίδης(87′ Βαζ), Φιγκειρέδο(71′ Μάνος)
Κίτρινες κάρτες : Λοβέρα, Σα – Κοροβέσης, Ναμπί