Το debut.gr γράφει για την πορεία της Τότεναμ μετά τον χαμένο τελικό του Champions League και αναφέρει μερικά από τα αίτια αυτής της απότομης πτώσης.

«Κανείς δεν είναι πια ίδιος μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα πια οι προσδοκίες είναι διαφορετικές» ήταν τα λόγια του Μαουρίσιο Ποτσετίνο το βράδυ της ήττας από την Λίβερπουλ στον τελικό του  Champions League της Μαδρίτη. Κάπου εκεί, ένα κεφάλαιο έκλεισε για αυτή την ομάδα που ανέλαβε να χτίσει ο Αργεντινός τεχνικός, όταν κάθισε στο τιμόνι της πριν από πέντε χρόνια, τότε που ακόμα και αυτό φαινόταν ανέφικτο. Σαν να το ήξερε. Η Τότεναμ, είναι αγνώριστη, αλλά όχι με τον τρόπο που την περίμεναν όλοι.

Μόλις μερικούς μήνες μετά από αυτήν την επιτυχία, οι «πετεινοί» περνούν την μεγαλύτερη κρίση τους. Κάκιστο ξεκίνημα στην Πρέμιερ Λιγκ (9η θέση με 11 βαθμούς σε 8 αγωνιστικές), εντός έδρας διασυρμός με 7-2 από την Μπάγερν Μονάχου στο Champions League και αποκλεισμός από το Λιγκ Καπ, από την Κόλτσεστερ. Όλοι περίμεναν πως η ήττα από τους Βαυαρούς θα ήταν το… ξυπνητήρι, ήρθε ακόμα μία, αυτή την φορά από την Μπράιτον με 3-0. Πλέον δεν είναι απλά μία κακή αρχή, αλλά κρίση.

Οι αριθμοί και τα στατιστικά της Τότεναμ

Όπως στην πληθώρα των περιπτώσεων, έτσι και τώρα, τα στατιστικά μπορούν να σκιαγραφήσουν μία στοιχειώδες εικόνα του τι γίνεται. Η ομάδα του Ποτσετίνο:

-έχει δεχθεί δέκα γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια της, κάτι που είχε να συμβεί από τον Δεκέμβριο του 1997.

-έχει χάσει σε 17 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις εντός του 2019, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα της Premier League. Επίσης οι ήττες της είναι ίσες με τις νίκες της σε αυτό το διάστημα.

-δεν έχει καταφέρει να νικήσει στα τελευταία δέκα εκτός έδρας παιχνίδια της στο αγγλικό πρωτάθλημα, έχοντας ηττηθεί σε οχτώ. Η τελευταία νίκη της ήταν απέναντι στην Φούλαμ τον Ιανουάριο.

Τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από το Βόρειο Λονδίνο και τα αίτια είναι γνωστά. Αρχικά, κάποιοι ποδοσφαιριστές με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Έρικσεν, σκέφτονται το μέλλον τους μακριά από τον σύλλογο. Ο Δανός σταρ και στυλοβάτης του πρότζεκτ του Αργεντινού προπονητή,  έκανε τα πάντα για να αποχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι, κάτι που δεν επέτρεψε η διοίκηση. Στην εν λόγω λίστα, υπάρχουν τα ονόματα των Βερτόνχεν, Αλντερβάιρελντ, Ρόουζ και Οριέ. Ένα άλλο γεγονός που οδήγησε στην πτώση είναι η έλλειψη λύσεων. Η ομάδα έμεινε ίδια για 517 μέρες, μέχρι να έρθει το φετινό καλοκαίρι που υπήρξαν οι προσθήκες των Εντομπελέ, Λο Σέλσο και Σεσενιόν, με τους δύο τελευταίους να απουσιάζουν λόγω τραυματισμών. Πως γίνεται να παγιωθείς στο ύψιστο επίπεδο, όταν όλοι κάνουν το βήμα παρακάτω και εσύ μένεις στάσιμος;

Για το καλό της, η Τότεναμ, πρέπει να βρει άμεσα την λύση του προβλήματος, καθώς είναι ακόμα νωρίς. Θα μπορέσει άραγε ο Ποτσετίνο να λύσει την εξίσωση και να αντικαταστήσει το κακό ποδόσφαιρο με αυτό το υπερθέαμα που μας έχει συνηθίσει; Ή μήπως η περσινή σεζόν ήταν το… ταβάνι και τώρα ξεκινάει η κάθοδος;