Δείτε αναλυτικά όσα είδαμε στα δεύτερα παιχνίδια για τη φάση των 16 του Champions League

Υπό τη σκιά του κορωνοιού και την επικίνδυνη εξάπλωση του, σφραγίστηκαν τα τέσσερα πρώτα εισιτήρια για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αταλάντα και Λειψία έγραψαν ιστορία, αφού θα βρίσκονται στην οκτάδα για πρώτη φορά, ενώ η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της, μένοντας έξω από την πάντα δυσκολοκατάβλητη Ατλέτικο. Στην οκτάδα και η Παρί που ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Λειψία – Τότεναμ

Πιο εύκολα κι από ότι θα περίμενε κανείς, η γερμανική ομάδα προκρίθηκε στους οκτώ. Η Λειψία εκμεταλλεύτηκε τις πολλές απουσίες της Τότεναμ, η οποία δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να φανεί απειλητική. Ο Σάμπιτσερ με δύο γκολ ήταν ο πρωταγωνιστής της ομάδας του, βάζοντας τέλος στην υπόθεση πρόκριση από πολύ νωρίς , ενώ ο Φόρσμπεργκ μπήκε από τον πάγκο για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των Γερμανών.

Βαλένθια – Αταλάντα

Έχοντας μαζί της το 4-1 του πρώτου αγώνα, η Αταλάντα κατέβαινε στο άδειο Μεστάγια ως το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Η ομάδα του Μπέργκαμο επιβεβαίωσε τον τίτλο της και με νέα νίκη με 4-3 σφράγισε το εισιτήριο για την οκτάδα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γιόσιπ Ίλισιτς που πέτυχε και τα τέσσερα γκολ της Αταλάντα γράφοντας ιστορία. Πιο συγκεκριμένα, ο 32χρονος Σλοβένος έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει τέσσερα γκολ σε εκτός έδρας παιχνίδι της διοργάνωσης. Η Αταλάντα απολαμβάνει την πρώτη της συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα διεκδικήσει χωρίς άγχος μια θέση στην τελική τετράδα.

Λίβερπουλ – Ατλέτικο

Στο παιχνίδι με το μεγαλύτερο σασπένς, η Ατλέτικο του Τσολο Σιμεονε πήρε σπουδαία πρόκριση μέσα στο Άνφιλντ. Η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και είχε πολλές ευκαιρίες να πάρει την πρόκριση, όμως ο Όμπλακ και το δοκάρι τη σταμάτησαν. Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Το γρήγορο γκολ του Φιρμινο έδειχνε ότι η Λίβερπουλ είναι το αφεντικό για τους οκτώ. Ωστόσο, η χρυσή αλλαγή του Σιμεόνε, Μάρκος Γιορέντε, με δύο γκολ και μια ασίστ έστειλε την Ατλέτικο στα προημιτελικά, μέσα σε πανδαιμόνιο!

Παρί – Ντόρτμουντ

Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, η Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 κόντρα στη Ντόρτμουντ. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ κατάφερε να σταματήσει τους Σάντσο και Χάαλαντ και έκανε τα πράγματα πιο εύκολα. Ο Νεϊμάρ άνοιξε το σκορ με τη συμπλήρωση του ημιώρου, με το Μπερνάτ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Η Ντόρτμουντ δεν βρήκε το γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση, με τους Παριζιάνους να πανηγυρίζουν έξαλλα την πρόκριση μαζί με τον κόσμο τους που ήταν συγκεντρωμένος έξω από το Παρκ ντε Πρενς.

MVP : Ο Γιόσιπ Ίλισιτς με τα τέσσερα γκ του έγραψε ιστορία, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση της Αταλάντα. Ωστόσο ο Μάρκος Γιορέντε ήταν καθοριστικός για την πρόκριση της Ατλέτικο μέσα στο Άνφιλντ, ερχόμενος μάλιστα από τον πάγκο. Από κοντά του και ο Γιαν Όμπλακ, ο οποίος με μεγάλες επεμβάσεις κράτησε ζωντανή την Ατλέτικο όταν το Άνφιλντ “έγερνε”.

Δείτε συνοπτικά τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα)

Λειψία – Τότεναμ 3-0 (1-0)

Βαλένθια – Αταλάντα 3-4 (1-4)

Λίβερπουλ – Ατλέτικο 2-3 στην παράταση (0-1)

Παρί – Ντόρτμουντ 2-0 (1-2)