Η ΑΕΚ εμφανίστηκε για ακόμα ένα παιχνίδι κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε από την Ξάνθη με 2-1.

Συνέχεια στις κακές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ, καθώς μετά την εντός έδρας ήττα στην Ευρώπη ηττήθηκε και από την Ξάνθη με 2-1, στην πρεμιέρα της φετινής Super League 1.

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Οι ευκαιρίες των Μάνταλου και Βέρντε δεν βρήκαν στόχο, αλλά η εικόνα του παιχνιδιού έδειχνε πως αργά η γρήγορα θα έρθει το γκολ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έριξαν τις στροφές τους και εξαφάνισαν την όποια όρεξη είχαν. Η στιγμή του αγώνα ήρθε στο 34′, όταν ο Ζεράλδες αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του Καρντόσο με 10. Η Ξάνθη δεν απείλησε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο και κάπως έτσι… έσβησε το πρώτο ημίχρονο.

Το «Α.Ε.Κ. Α.Ε.Κ. αυτό δεν είναι Α.Ε.Κ.» γινόταν ολοένα και πιο έντονο από τους φίλους της «Ένωσης».

Στο δεύτερο ημίχρονο ΑΕΚ ήταν υποτονική χωρίς τρεξίματα, σχέδιο και όραμα. Ο θολωμένος τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» είδε τους φιλοξενούμενους να χτυπάνε στις αντεπιθέσεις και την ομάδα του να δέχεται δύο γκολ στο 67′ και το 78΄από Ντε Αμορίμ και Μπαριέντος. Η μοναδική αντίδραση που υπήρξε ήταν η όμορφη συνεργασία στο 90′, την στιγμή που ο Μάνταλος τροφοδότησε τον Ολιβέιρα και αυτός με ένα δυνατό σουτ μείωσε σε 2-1.

Περίπου 150 οπαδοί της «Ένωσης» συγκεντρώθηκαν έξω από τα επίσημα του Ο.Α.Κ.Α. ζητώντας εξηγήσεις για την κάκιστη εικόνα της ομάδας και απαίτησαν την απομάκρυνση του προπονητή.