Το πρώτο "βαρύ παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ φέρος έδειξε ισοπαλία ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ. Το Debut.gr σχολιάζει το παιχνίδι.

Το δεύτερο “βαρύ παιχνίδι της σεζόν φέτος στη Πρέμιερ Λιγκ τελικά δεν μας απογοήτευσε με την Tottenham να καταφέρνει να πάρει την ισοπαλία (2-2) μέσα στο Etihad με ένα μέτριο ως κακό παιχνίδι.

Μικρό σχόλιο:

Ο Pep Guardiola αυτή τη φορά δεν είχε εκπλήξεις στην αρχική του εντεκάδα όπως την προηγούμενη εβδομάδα. Ξεκίνησε κανονικά και τον Aguero αλλά και τον Bernardo Silva, οι οποίοι πλαισίωσαν τους Sterling, De bruyne και Gundogan. Έτσι ολοκληρώθηκε μια ίσως από τις καλύτερες επιθέσεις της Πρέμιερ Λιγκ.

Από την άλλη πλευρά ο Pochettino αποφάσισε να μην ξεκινήσει τον Lucas Moura ξεκινώντας με Eriksen αυτή τη φορά. Αυτό περιμέναμε να το δούμε καθώς μετά από όσα ακουγόντουσαν για πιθανή μεταγραφή του δεν ήταν τίποτα σίγουρο. Συνεπώς το μέλλον του παίχτη του Δανού είναι αβέβαιο στην ομάδα.

Πρέμιερ Λιγκ

Α’ ημίχρονο:  

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με έναν δυναμισμό από την City. Πιέζοντας και κυκλοφορώντας τη μπάλα με πολύ καλό ρυθμό έφερε το παιχνίδι στην περιοχή της Tottenham. Έτσι μόλις στο 20 η City κάνει το 1-0 με τον συνήθη ύποπτο Sterling, ο οποίος μετράει ήδη 4 γκολ σε 2 αγωνιστικές. Assist ο περσινός άτυχος Kevin De Bruyne ο οποίος φέτος φαίνεται να έχει επιστρέψει στους παλιούς καλούς ρυθμούς του

Μόλις τρία λεπτά αργότερα όμως οι πετεινοί ισοφαρίζουν το σκορ σχεδόν από το πουθενά βάζοντας φωτιά στο γήπεδο. Scorer ο Lamela μετά από assist του Νdombele, ίσως του νέου παίχτη κλειδί της Tottenham. Μάλιστα μετράει ήδη ένα γκολ από την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στην Aston Villa.

Ο ρυθμός έγινε πιο γρήγορος με την Tottenham να έχει βρεί τα πατήματά της κερδίζοντας την κατοχή και την City να μένει σε ίδιο σταθερό ρυθμό. Κάτι που απέδωσε στο 35′ με τον Aguero να βρίσκει δίχτυα πάλι από καταπληκτική assist του Βέλγου. Σίγουρα αυτό το γκολ του Aguero μας επιβεβαιώνει ότι την επιθετική γραμμή της City για άλλη μια σεζόν σίγουρα θα πρέπει να την φοβάσαι.

Το ημίχρονο έληξε με την Tottenham να πασχίζει να κρατήσει το 2-1 κόντρα στο καταπληκτικό παιχνίδι των De bruyne, Sterling και Bernardo Silva με τον Pochettino να είναι σκεπτικός για την συνέχεια.

Β’ ημίχρονο: 

To δεύτερο ημίχρονο τα πρώτα δέκα λεπτά η City νικούσε κατακράτος με συνεχείς επιθέσεις και τους πετεινούς να αμύνονται μόνο. Η City είχε φτάσει ήδη τις 18 προσπάθειες για γκολ κόντρα στη 1 της Tottenham.Έτσι στο 55 ο Pochettino αποφασίζει να κάνει την πρώτη του αλλαγή βάζοντας στον παιχνίδι τον Moura. Αυτό τελικά τον δικαίωσε στο έπακρο καθώς μόλις 19 δευτερόλεπτα αργότερα μετά από κόρνερ ο Moura βρίσκει τη μπάλα και κάνει το 2-2.

Η συνέχεια ήταν επεισοδιακή και με τις δυο ομάδες να δείχνουν καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Έτσι ο Pep θέλοντας και αυτός να αλλάξει το παιχνίδι του αποφασίζει στο 66′ να βγάλει τον Aguero και να βάλει τον Gabriel Jesus. Ο Βραζιλιάνος τον είχε ανταμείψει με ένα πολύ καλό παιχνίδι και 1 goal κόντρα στη West Ham. Αυτή όμως η απόφαση του Pep φαίνεται να μην άρεσε στον Αργεντινό δείχνοντας την δυσαρέσκειά του με μια μικρή λογομαχία.

Σχεδόν μέχρι το τέλος του δεύτερου ημιχρόνου η City ήταν καταιγιστική μετρώντας 29 προσπάθειες για γκολ έναντι σε μόλις 3 της Tottenham. Αυτό έκανε αυτό το παιχνίδι ακόμη πιο περίεργο. Στο 86 ο Lamela δίνει τη θέση του στον Lo Celso ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Tottenham.

Τέλος στο 90+2 ο Gabriel Jesus σκοράρει δείχνοντας ότι όλα τέλειωσαν όμως το VAR είχε διαφορετική άποψη. Ο Laporte είχε κάνει χέρι πριν έρθει η μπάλα στο πόδι του Jesus ακυρώνοντας έτσι το γκολ την τελευταία στιγμή του παιχνιδιού. Αυτό ξύπνησε κακές μνήμες στον Pep και στου φίλαθλους της City καθώς το VAR τους στέρησε τη νίκη ξανά κόντρα στον ίδιο αντίπαλο.

Εν τέλει:

 Μπορεί η City να ήταν τρομερή και στατιστικά σε πολύ ανώτερο επίπεδο στο συγκεκριμένο παιχνίδι όμως το σκορ γράφει 2-2. Από την πλευρά του Pep σίγουρα δεν υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να κοιτάξει απλά ο χρόνος θα είναι η καλύτερη απάντηση με τον De bruyne να φαίνεται ότι επιστρέφει στον παλιό καλό του εαυτό και τον Sterling να είναι ίσως στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Όσον αφορά τον Aguero ίσως δεν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς με πέρυσι όμως το ένστικτο του επιθετικού δεν χάνεται.

Η πλευρά του Pochettino όμως σίγουρα θα πρέπει να δει κατάματα κάποια πράγματα στη Πρέμιερ Λιγκ γενικά. Οι Kane και Eriksen δεν φάνηκαν σχεδόν καθόλου στο παιχνίδι. Δεν παύει όμως και το μέλλον της Tottenham να είναι καλό. Με τους Ndombele και Lucas Moura να μπορέσουν να βοηθήσουν πολύ. Ακόμη υπό εξέταση είναι και τα νέα αποκτήματα της ομάδας. Lo Celso και Sessegnon κατά πάσα πιθανότητα θα αλλάξουν πολλά στο τρόπο παιχνιδιού των πετεινών.