Η Liverpool κατάφερε και κατέκτησε το Σούπερ Καπ κόντρα στη Chelsea του Lampard, σε έναν αναγνωριστικό τελικό. Το Debut.gr αναλύει το παιχνίδι του τελικού.

Η Liverpool κατάφερε και κατέκτησε το Σούπερ Καπ κόντρα στη Chelsea του ¨φρέσκου¨ Lampard, όμως αυτός ο σίγουρα αναγνωριστικός και για τις δυο ομάδες τελικός είχε να πει πολλά για τη νέα σεζόν που είναι όλη μπροστά τους.

Σούπερ Καπ

Α΄ ημίχρονο:

Ο Κlopp ξεκίνησε το παιχνίδι με Chamberlain χωρίς Firminho και Arnold κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει την όχι και τόσο ανταγωνιστική φύση του συγκεκριμένου τελικού. Σίγουρα τα λεπτά συμμετοχής του Chamberlain ενισχύουν όλο και περισσότερο τη δυναμικότητα του και περιμένουμε στη νέα σεζόν να ξαναβρεί τον παλιό καλό του εαυτό. Σε γενικές γραμμές η Liverpool ήταν λίγο αδιάφορη στο πρώτο ημίχρονο με μια μέτρια σχετικά ανασταλτική εικόνα.

Από την άλλη πλευρά οι “μπλε” σίγουρα ξεκινήσανε το παιχνίδι με ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που είδαμε κόντρα στη Manchester United. Από την τρομερή άμυνα των Zouma και Christensen,την ολοκληρωτική επικράτηση της κεντρικής γραμμής από τους Kante και Pulisic καθώς και το επιθετικό πάθος που έβγαλε ο Giroud στο πρώτο 45 λεπτό ,ανοίγοντας και το σκορ στο 36′,η Chelsea σίγουρα δήλωσε παρόν.

Β’ ημίχρονο:

Το 2ο ημίχρονο ξεκινάει με την αλλαγή του Chamberlain για να πάρει τη θέση του ο Firminho. Ο τελευταίος άλλαξε όλη την αγωνιστική εικόνα της Liverpool. Μόλις 3 λεπτά αργότερα έβγαλε τρομερή assist στον Mane κάνοντας το 1-1. Ο ρυθμός μέχρι και το τέλος ήταν ήπιος και με τις δυο ομάδες να δείχνουν τα καλά τους πρόσωπα. Για την Liverpool πέρασε στη θέση του Milner ο Wijnaldum. Αυτό ίσως περιμένουμε να το δούμε φέτος με τον Milner να παίρνει λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Από την άλλη ο Lampard περνάει στο παιχνίδι Abraham και Mount στη θέση των Giroud και Pulisic.

Στη κανονική διάρκεια του παιχνιδιού ξεχώρισαν σίγουρα οι τερματοφύλακες των δυο ομάδων. Ο Adrian ο οποίος μετά τον τραυματισμό του Alisson έχει μπει ήδη στα βαθιά συμμετέχοντας στο πρώτο παιχνίδι της Premier League και στο Super Cup ως ο βασικός τερματοφύλακας. Σίγουρα μέχρι στιγμής έχει αποδείξει ότι άξιζε και με το παραπάνω αυτή η μεταγραφή κλειδί. Από την άλλη ο Kepa έδειξε ένα τρομερό αγωνιστικό πρόσωπο με τρομερές αποκρούσεις υπόσχοντας μια σίγουρα άνω του μετρίου νέα σεζόν.

Παράταση:

Στα πρώτα 15 λεπτά της παράτασης ο Klopp πέρασε στο παιχνίδι και τον Arnold θέλοντας ίσως να “καθαρίσει” το παιχνίδι. Μόλις στο 5ο λεπτό το ίδιο ακριβώς σκηνικό με τον Firminho να βρίσκει τον Mane περνάει ξανά μπροστά τους κόκκινους. Η παράταση όμως αναμενόταν να είναι επεισοδιακή καθώς μόλις 3 λεπτά μετά η Chelsea κερδίζει πέναλτι ισοφαρίζοντας έτσι το παιχνίδι με τον Jorginho να εκτελεί. Λίγο πριν το τέλος γίνονται και οι δυο τελευταίες αλλαγές με τον Origi να περνάει στη θέση του Mane και τον Barkley στη θέση του Kovasic.

Το 2ο δεκαπεντάλεπτο ήταν απλά παιχνίδι κατοχής οδηγώντας τις δυο ομάδες στα πέναλτι.

Πέναλτι:

 Στα πέναλτι ακόμα μια δοκιμασία για τον Adrian. Όμως δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι άλλο για να ξεκινήσει στη νέα του ομάδα. Όπως και για τον Kepa ο οποίος πρέπει να δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε συνθήκη. Τα penalty ήταν όλα καλά εκτελεσμένα με τους δυο τερματοφύλακες να προσπαθούν να διαβάσουν τους αντιπάλους τους. Όλα εκτός από το τελευταίο του Abraham, ο οποίος λόγω της κακής του εκτέλεσης έδωσε στη Liverpool τη νίκη και το Σούπερ Καπ.

Η συνέχεια… :

Και οι δυο ομάδες έδειξαν ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Δοκίμασαν και άρχισαν να χτίζουν για το νέα σεζόν, η οποία μόλις έχει ξεκινήσει. Η Chelsea επέστρεψε ανανεωμένη και πολλά υποσχόμενη από τη κακή εμφάνιση της με τη United. Εκείνο το 4-0 που την σημάδεψε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική αφήνοντας ερωτηματικά για την όποια συνέχεια. Η ομάδα του Lampard λόγω του ότι είναι και νέοι ηλικιακά (Pulisic,Mount,Abraham.Barkley) και του ότι υπήρξαν κάποιες αλλαγές όπως η μεταγραφή του David Luiz σίγουρα θέλει χρόνο για να αποδείξει το οτιδήποτε και σίγουρα πρέπει να την υπολογίσουμε στη νέα σεζόν.

Από την άλλη η Liverpool έδειξε ότι χρειάζεται ακόμα βελτίωση ίσως ανασταλτικά αλλά σίγουρα είναι θέμα χρόνου. Το παιχνίδι με την Norwich έδειξε μια πολύ καλή γενική εικόνα αλλά στα επόμενα παιχνίδια θα φανούν οι πιθανές πτυχές που ίσως χρίζουν βελτίωσης. Συνεπώς το Σούπερ Καπ ήταν ένα γερό τεστ.