O Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 στο πρώτο ματς για τα προκριματικά του Champions's League εναντίων της Βικτόριας Πλζεν και πλέον έρχεται στο Φάληρο για να πάρει τη πρόκριση. Το debut.gr παρακολούθησε το ματς και παραθέτει το δικό του σχόλιο.

Δεν είχε διάρκεια στην απόδοσή του ο Ολυμπιακός

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Με συνεχόμενη πίεση που θα αποτελεί το σήμα κατατεθέν του την φετινή σεζόν προσπάθησε να έχει τη πρωτοβουλία των κινήσεων. Από την άλλη οι Τσέχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους αλλά με εξαίρεση δύο φάσεις δεν μπορούμε να πως απείλησαν αισθητά. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απειλήσει στο 11 αλλά οι Παπαδόπουλος και Γκερέρο δεν βρήκαν καλά τη μπάλα. Η Πλζεν απάντησε στο 15 όταν μετά από όμορφες εναλλαγές της μπάλας έβγαλαν τη σέντρα από αριστερά αλλά ο Μπουχαλάκης πρόλαβε πριν οι Τσέχοι γίνουν περισσότερο απειλητικοί. Στο 20ο λεπτό είχαμε αναγκαστική αλλαγή για την ελληνική ομάδα, αφού ο Παπαδόπουλος ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και τον αντικατέστησε ο Μπα. Ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με ένα σουτ του Βαλμπουενά το οποίο όμως πέρασε αρκετά άουτ. Οι Τσέχοι είχαν δύο μακρινά σουτ τα οποία δεν απείλησαν ιδιαίτερα μέχρι που φτάνουμε στο 39ο λεπτό. Εκεί σε σουτ του Τσέρμακ ο Σα επενέβη έγκαιρα και έδιωξε με το ένα χέρι. Από εκείνο το σημείο και μετά η Πλζεν επέβαλε πλήρως το ρυθμό της. Μάλιστα, θα μπορούσε να είχε προηγηθεί όταν μετά από καραμπόλες η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Σα. Αρκετά τυχερός στάθηκε σε αυτή τη φάση ο Ολυμπιακός. Με αυτό το τρόπο και χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός έριξε την απόδοσή του και πήρε ένα αποτέλεσμα που τον βολεύει

Στο δεύτερο ημίχρονο η Πλζεν μπήκε δυνατά στο ματς και πίεζε αρκετά. Στο 50 μετά από λανθασμένο διώξιμο του Σα, ο Κάγιαμπα από κοντά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Ο Ολυμπιακός αμυνόταν για αρκετό διάστημα καθώς μεσοεπιθετικά δεν μπορούσε να βρει λύσεις. Κατά κύριο λόγο προσπαθούσε να χτυπήσει στη κόντρα αλλά συνήθως τα «χαλούσε» στη τελική πάσα. Στο 72 δημιούργησε τη πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο με σουτ του Ποντένσε το οποίο όμως σταμάτησε στα σώματα. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του και γινόταν πιο απειλητικός. Στο 76ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα ευκαιρία αλλά το σουτ του Μασούρα πέρασε λίγο άουτ. Η ροή του παιχνιδιού δεν άλλαξε και κάπως έτσι το ματς ολοκληρώθηκε ισόπαλο 0-0.

Σχόλιο

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού σίγουρα δεν ήταν και η καλύτερη για τη σημαντικότητα του ματς. Εξάλλου και ο προπονητής του δήλωσε πως δεν βρίσκονται ακόμα στο σημείο που θα επιθυμούσαν. Οι Τσέχοι θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί και να έχουν την πρωτοπορία στο σκορ. Αφού αυτό δεν συνέβη τότε ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αφού πλέον έχει το προβάδισμα στον επαναληπτικό του Φαλήρου. Σταθερός για άλλη μία φορά ο Γκιγιέρμε. Πραγματικός «βράχος» ο Σεμέδο. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού ήταν πραγματικά εξαιρετικός και έκανε μία ολοκληρωτική εμφάνιση. Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να μην σκόραραν αλλά δεν δέχθηκαν και γκολ αφού ο Σα ήταν πάντα εκεί να επέμβει. Η Πλζεν απέδειξε πως δεν είναι μία τυχαία ομάδα και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να την πάρεις αψήφιστα. Σίγουρα είναι πιο «στρωτή» και πιο έτοιμη αλλά όχι δυσκολοκατάβλητη. Πλέον, ο Ολυμπιακός καλείται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» να σκοράρει και να πάρει τη πρόκριση για την επόμενη φάση.