Πιο… ταιριαστό τέλος δεν μπορούσε να έχει η πορεία της φετινής ΑΕΚ  Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο Ο.Α.Κ.Α., η Ένωση πραγματοποίησε ακόμα μία κακή εμφάνιση και ηττήθηκε από την Λάρισα με 1-0, χάρη στο γκολ του Μπρελιτς στο 28’. Η αρχή του αγώνα Η αναμέτρηση ξεκίνησε με δύο ομάδες, από τις οποίες η μία […]

Πιο… ταιριαστό τέλος δεν μπορούσε να έχει η πορεία της φετινής ΑΕΚ  Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο Ο.Α.Κ.Α., η Ένωση πραγματοποίησε ακόμα μία κακή εμφάνιση και ηττήθηκε από την Λάρισα με 1-0, χάρη στο γκολ του Μπρελιτς στο 28’.

Η αρχή του αγώνα

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με δύο ομάδες, από τις οποίες η μία ήξερε τι ζητούσε στον αγώνα, σε αντίθεση με την αντίπαλο της. Η Λάρισα εμφανίστηκε ψυχωμένη και με αρκετή διάθεση κυρίως στον αμυντικό τομέα. Έκλεισε τους χώρους προς την περιοχή της και κέρδισε κατά κράτος την αντίπαλο της στο ψηλό παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν… άχρωμοι, χωρίς φαντασία και έχοντας πάλι πρόβλημα στην τελική πάσα. Η στιγμή του ημιχρόνου -και του παιχνιδιού- ήταν η μοναδική φάση που απείλησε η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα, όπου και πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Γιακιμόφσκι, ο Μπράλιτς με προβολή, νίκησε τον Τσιντώτα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Κάπως έτσι οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. 

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή του Μανόλο Χιμένεθ. Στην θέση του Τσόσιτς πέρασε ο Χουλτ και το σύστημα από 3-5-2 μετατράπηκε σε 4-4-2. Το γεγονός αυτό άλλαξε την εικόνα των γηπεδούχων, οι οποίοι φάνηκαν πως είχαν συνέλθει από την «ατονία» του πρώτου μέρους. Ωστόσο, η αμυντική λειτουργία των «βυσσινί» δεν λύγισε και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Οι μόνες στιγμές που η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ, ήταν δύο σουτ του Μπογέ που ανάγκασαν τον εξαιρετικό κίπερ των φιλοξενούμενων Κρίστινσον, να πραγματοποιήσει ισάριθμες επεμβάσεις και η κοντινή κεφάλια του Σβάρνα που πέρασε λίγο έξω.

Τα γιουχαρίσματα και οι αποδοκιμασίες του κόσμου ήταν πολύ έντονες, τόσο στην ανάπαυλα, όσο και στο φινάλε. Η Ένωση δεν κατάφερε να νικήσει στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της σεζόν και πλέον ψάχνει τους 3 βαθμούς απέναντι στον Λεβαδειακό, προκειμένου να παραμείνει στην 3η θέση. Στην αντίπερα όχθη, η Λάρισα, με αυτό το σπουδαίο διπλό «κλείδωσε» και μαθηματικά την παραμονή της στην Super League.