Χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά χωρίς και να απειληθεί, η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού στο Ο.Α.Κ.Α. με το γκολ του Πόνσε στο 24’. Φαινόταν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πως οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη ήθελαν να «τελειώσουν» τον αγώνα από νωρίς. Οι γηπεδούχοι, όπως σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια μεσα στο 2019, […]

Χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά χωρίς και να απειληθεί, η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού στο Ο.Α.Κ.Α. με το γκολ του Πόνσε στο 24’.

Φαινόταν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πως οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη ήθελαν να «τελειώσουν» τον αγώνα από νωρίς. Οι γηπεδούχοι, όπως σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια μεσα στο 2019, μπήκαν με «ντου». Πίεσαν ψηλά και δημιούργησαν αρκετές φάσεις, κυρίως από τα πλαγιά με τον Ροντρίγκο Γκάλο και τον Νίκλας Χουλτ. Το γκολ ήρθε στο 24’ με τον συνήθη ύποπτο, Εζεκίλ Πόνσε (ο οποίος βρήκε δίχτυα για 4ο σερί παιχνίδι), ύστερα από μία σέντρα ακρίβειας του Γκάλο. Οι «κιτρινόμαυροι» έψαξαν την επίτευξη και άλλου «τέρματος» αλλά η αστοχία τους δεν το επέτρεψε.

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες μπήκαν πιο χαλαρά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η κινητικότητα του πρώτου. Από τη μία πλευρά οι «ενωσίτες» έστρεψαν το κεφάλι στο ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Π.Α.Ο.Κ. κατεβάζοντας στροφές, ενώ στην αντίπερα όχθη οι «Βοιωτοί» πραγματοποιούσαν μία πολύ κακή εμφάνιση. Ήταν ξεκάθαρο πως οι μεν είχαν συμβιβαστεί με το «φτωχό» 1-0 και οι δε, δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Αυτό βέβαια δεν άρεσε στον κόσμο, κάτι το οποίο εκφράστηκε με γιουχαρίσματα από το 80’ και μετά.

Η «Ένωση» θα πάει αεράτη στο ντέρμπι της Κυριακής, εκεί που θα υποδεχτεί τον πρωτοπόρο Π.Α.Ο.Κ.. Από την άλλη, ο Λεβαδειακός έχει ακόμα ένα δύσκολο αγώνα, αυτή τη φορά με τον Παναθηναϊκό.