Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Προμηθέας επί του Πανιωνίου επικρατώντας εύκολα εντός του παρκέ, Το Debut.gr σχολιάζει την αναμέτρηση.

Στο Δημήτριος Τόφαλος υποδέχτηκε ο Προμηθέας τον Πανιώνιο στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Basket League. Με τις δυο ομάδες να ξεκινάνε αρκετά αμυντικά καθώς ο πρώτος πόντος σημειώθηκε δυόμιση λεπτά αφού άρχισε το παιχνίδι δείχνοντας ένα υποσχόμενο ματς.

Οι αρχικές πεντάδες:

Πανιώνιος: Σακελαρίου, Dallo, Kupkovits, Nealy, Σαρικόπουλος

Προμηθέας: Faye, Σαλούστρος, Hall, Ellis, Milosevits

1η περίοδος

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας δημιούργησε μια μικρή διαφορά των δέκα πόντων με τον Πανιώνιο να παίζει αδύναμα και να προσπαθεί να μειώσει στο τέλος της περιόδου τελειώνοντας 23-16. Πρωταγωνιστής ο Faye με 10 πόντους. Γενικότερα αργή περίοδος με όχι τόσο ενδιαφέρον.

2η περίοδος

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε πολύ δυνατά για την ομάδα της Πάτρας με τον Γκίκα να πρωταγωνιστεί στα πρώτα λεπτά και με ωραίες ενέργειες να αυξάνει τη διαφορά. Ο Πανιώνιος αλλάζει τακτική και με τον τραυματισμό του Kravits προσπαθεί να βρει ξανά πατήματα παίζοντας πλέον με τον Δίπλαρο ως νέο playmaker φτάνοντας έτσι στο ημίχρονο στους -9, 35-26. Αλλαγή και από τις δυο ομάδες και θέληση για την κατάκτηση του παιχνιδιού. Ο Προμηθέας κρατάει και φαίνεται πιο σίγουρος.

3η περίοδος

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκινάει με τις ίδιες ακριβώς συνθέσεις με εξαίρεση τον Τουντζιαράκη για τον Προμηθέα στη θέση του Ellis. Ο Σακελαρίου(6) για τον Πανιώνιο προσπαθεί να σώσει την κατάσταση όμως ο Προμηθέας με τρίποντο του Γκίκα κρατάει σταθερά τη διαφορά γύρο από τους δέκα πόντους 51-40. Ακόμα δεν έχει καταφέρει την ανατροπή ο Πανιώνιος, ενώ ο Προμηθέας διατηρεί το προβάδισμα.

4η περίοδος

Τελευταίο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος προσπαθεί να βγει μπροστά στη πίεση χωρίς όμως να καταφέρνει να βρει τους κατάλληλους χώρους εν αντιθέσει με τον Προμηθέα που εκμεταλλεύεται πλήρως το γήπεδο κρατώντας το σκορ σταθερά στους 10 με το παιχνίδι να τελειώνει 69-58. Όπως ξεκίνησε έτσι και τελείωσε ο Πανιώνιος προσπαθώντας να πιάσει το σκορ χωρίς αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα:23-16,12-10,16-14,16-18.

Οι ομάδες:

ΠρομηθέαςΤουντζιαράκης(3),Σκουφής,Γκίκας(12),Γερομιχαλός,Faye(14),Διμάκος,Σαλούστρος(9),Hall(13),Murry(2),Ellis(5),Millosevits(9), Μαντζούκας(2).

Πανιώνιος: Δίπλαρος(9),Σακελλαρίου(12),Kravits(4),Dallo(6),Καρακεχαγιάς,Καμπερίδης,Kuakumensah(4),Kupkovits(4),Nealy(4),Σαρικόπουλος(13),Ραλλάτος(2).