Το debut.gr βρέθηκε στην Πάτρα και μεταδίδει τι είδε στο παιχνίδι Προμηθέας - Ολυμπιακός και στην εύκολη νίκη των "ερυθρόλευκων"

Στο κατάμεστο Δημήτριος Τόφαλος υποδέχθηκε ο Προμηθέας Πατρών τον Ολυμπιακό για τη 13η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League αποδεικνύοντας την ανταγωνιστικότητά του κόντρα στους ερυθρόλευκους, χάνοντας όμως στα σημεία.

1η περίοδος

Μια δυναμική αρχή για τον Ολυμπιακό, όπου ξεκίνησε με τους Σπανούλη, Milutinov, Πρίντεζη, Παπανικολαόυ και Roberts. Από την άλλη ο Προμηθέας ξεκίνησε με Faye, Ellis, Langston, Γκίκα και Σαλούστρο. Παίζοντας επιθετικά με γρήγορες πάσες τους έδωσε το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο (17-26). Ο δυναμισμός του Ολυμπιακού φάνηκε από την αρχή με τον Προμηθέα να μην έχει τις πολλές επιλογές.

2η περίοδος

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Προμηθέας έκανε ένα σερί 17-0 με τους Milosevic και Hall να πρωταγωνιστούν. Αυτό έδειξε ότι δεν θα παραιτούνταν τόσο εύκολα. Ενώ με έναν φαινομενικά ίδιο Ολυμπιακό ο πίνακας στο ημίχρονο έδειχνε (36-45) πάντα υπέρ των ερυθρολεύκων. Η διατήρηση του προβαδίσματος δεν έδειχνε και το πείσμα του Προμηθέα, χωρίς όμως κάποιο άμεσο αποτέλεσμα

3η περίοδος

Επιστρέφοντας από το ημίχρονο ο Ολυμπιακός πέτυχε 7 σερί πόντους συνεχίζοντας σε ένα γρήγορο και ταυτόχρονα αποτελεσματικό μοτίβο. Οι γηπεδούχοι  ”αντέχουν” και ξανά με το Millosevic και Σαλούστρο να μειώνουν στους 8 στο τέλος του 10λέπτου (55-63). Εδώ ο Προμηθέας αν και δεν έχει χάσει τη μεγάλη διαφορά φαίνεται πως δύσκολα θα κάνει την ανατροπή. Από την άλλη ο Ολυμπιακός κάνει αυτό που ξέρει καλά.

4η περίοδος

Τελευταία περίοδος και ο Ολυμπιακός σταθερά μπροστά κατάφερε να πάρει τη νίκη με τον Βασίλη Σπανούλη να κλειδώνει τον αγώνα με 2 σερί τρίποντα στο τέλος. Έτσι μια καλή εμφάνιση και από τον Προμηθέα δεν στάθηκε ικανή να σταματήσει τους φιλοξενούμενους.

Από πλευράς Ολυμπιακού οι Βασίλης Σπανούλης και Wiltjer ξεχώρισαν περισσότερο με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα ενώ στον Προμηθέα ξεχώρισαν οι Milosevic και Σαλούστρος με 21 και 10 πόντους.

Προμηθέας: Γκίκας 3 ,Faye4, Σαλούστρος 10, Ηall 6,Εllis 20,Lypovyy 3, Τουντζιαράκης 3, Γκάτζιος, Μάρι 3, Ερμείδης, Μιλόσεβιτς 21

Ολυμπιακός: Σπανούλης 18, Milutinov 8, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 7, Roberts 11, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 2 , Strelnieks 7, Μάντζαρης 3, Μπόγρης 4, Wiltjer 17, Thompson 1.

Τα δεκάλεπτα: (17-26),(36-45),(55-63),(73-81).