Λίγους μήνες πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας ο Χάρι Κέιν είναι ο «καυτός» επιθετικός του πλανήτη με την εθνική Αγγλίας να βγάζει... δόντια.

Δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν οι Άγγλοι σε κάθε μεγάλη διοργάνωση να λένε πως είναι το φαβορί για την κατάκτησή της και μετά να κουνάνε μαντήλι από τους πρώτους. Είναι σα να βρίσκεται στην εφηβεία (όλοι ξέρουμε λίγο- πολύ αυτό με τι συνεπάγεται), να φοράς πουλόβερ της μαμάς, γυαλιά, σιδεράκια και να προσπαθείς να ρίξεις το πιο ωραίο κορίτσι της τάξης.

Δε χρειάζεται να είσαι απόφοιτος της Οξφόρδης για να καταλάβεις πως οι (μαθηματικές) ελπίδες σου μόνο τέτοιες θα παραμείνουν. Ελπίδες. Όπως και να έχει και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για φιάσκο. Μιλάμε για… καληνυχτάκηδες.

Ναι οκ το παραδέχομαι πως μπορεί η εθνική ομάδα της Αγγλίας ποτέ της να μην είναι τόσο… άσχημη αγωνιστικά και βάσει ονομάτων να ήταν μέχρι και sexy, όμως, το αποτέλεσμα ήταν λίγο πολύ το ίδιο.

ΤΥΦΩΝΑΣ «ΚΕΪΝ»

Λίγο πιο πάνω μιλάγαμε για αγοράκια, πεσίματα και όλα τα σχετικά. Δε θα ξεφύγουμε και πολύ από το θέμα μας. Αυτός λοιπόν που τον είχαν ταράξει στα «άκυρα» οι «κάρχιες» (σ.σ διοργανώσεις), μεγαλώνει, ομορφαίνει, σουλουπώνεται και γίνεται άντρας.

Αυτός ο άντρας έχει ονοματεπώνυμο. Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος φορ διανύει τις καλύτερες μέρες τις καριέρας του, δείχνοντας σε όλο τον κόσμο και σε όλους όσους δεν τον πίστεψαν ποτέ (Αρσέν Βενγκέρ για εσένα) λέω, ότι όχι μόνο ήρθε για να μείνει, αλλά θα μας απασχολεί για πολύ καιρό, αφού μόνο «one season wonder» (που λένε και στο χωριό μου) δεν είναι.

Σε αυτόν οι Άγγλοι βλέπουν, δικαιολογημένα, τον παίκτη- ηγέτη που μπορεί να ηγηθεί των «λιονταριών» στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Λογικό μου ακούγεται.

Άλλωστε μιλάμε για τον πιο «καυτό» επιθετικό του 2017 που έφτασε να ξεπεράσει σε γκολ μέχρι και τον… εξωγήινο, Λιονέλ Μέσι. Πως μετά οι Άγγλοι (που ψοφάνε για κάτι τέτοια) να μην ονειρεύονται τον τελικό του Μουντιάλ μέσα στο “Λουζνίκι”;

ΕΔΩ (ΑΓΓΛΟΙ) ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟΠ!

Οι Άγγλοι σε πολλά πράγματα είναι συντηρητικοί. Είναι old fashioned. Ένα από αυτά είναι και η εθνική τους ομάδα. Άλλοι λαοί, βλέποντας πως μόνο κακό κάνουν στην εθνική τους με αυτή την πίεση και τις απαιτήσεις θα το είχαν κόψει προ πολλού, όλο αυτό το… όνειρο που στο τέλος κάθε διοργάνωσης γίνεται εφιάλτης.

Κακά τα ψέματα. Το ρόστερ της εθνικής Αγγλίας έχει δει και καλύτερες μέρες. Το τρέχον μόνο πλήρες δεν το λες. Ούτε το πιο ποιοτικό των τελευταίων ετών. Όταν τα «λιοντάρια» έχουν κάνει μία τρύπα στο νερό, έχοντας κάποτε στην 11αδα παίκτες όπως ο: Στίβεν Τζέραρντ, ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο Πολ Σκόουλς, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Μάικλ Όουεν και ο Γουέιν Ρούνεϊ, καλό θα ήταν η… μπάλα να βρίσκεται κάτω.

Ωστόσο, οι Άγγλοι είναι… Άγγλοι. Παρόλα αυτά ο Χάρι Κέιν τους έχει πάρει τα μυαλά και τους κάνει να έχουν high hopes. Σε μία εποχή που η εθνική Αγγλίας δεν έχει τα αστέρια του παρελθόντος έρχεται ο φορ της Τότεναμ να δώσει ελπίδα και όραμα.

ΧΑΡΙ ΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΤΗ… ΧΑΡΗ

Για κακή του τύχη Χάρι Κέιν βρίσκεται σε μία εθνική ομάδα με όχι σπουδαία ονόματα. Φαντάζεστε αυτόν τον παίκτη δίπλα σε όλα τα παραπάνω αστέρια; Θα ήταν… ταμάμ. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ένας Άγγλος παίκτης βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους.

Και όχι μόνο αυτό. Τους έχει ξεπεράσει. Κάτι που είχε να γίνει από εποχές Μάικλ Όουεν. Ωστόσο, η προϊστορία μας λέει πως ακόμη και στο παρελθόν με τον «Μιχαλάκη» στα πολύ καλά του και την αφρόκρεμα της αγγλικής, ποδοσφαιρικής, σχολής τα «λιοντάρια» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 αποχαιρέτισαν νωρίς.

Φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και με χειρότερο (βάσει ονομάτων λέμε πάλι) ρόστερ; Κανείς δεν ξέρει. Όμως ο Χάρι (Κέιν) καλείται από τη… βασίλισσα (και όχι μόνο) να κάνει τη χάρη στους συμπατριώτες του και να βάλει όσο το δυνατόν πιο πολλά γκολ.