Είναι ο καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος επιθετικός για το 2017, έσπασε απίστευτα ρεκόρ και παίρνει από το χέρι την Τότεναμ με σκοπό να την οδηγήσει στα αστέρια.

Όλοι κινούμαστε στον… αστερισμό Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος στράικερ είναι “καυτός”, σπάει απίστευτα ρεκόρ και είναι δίχως αμφιβολία ο καλύτερος επιθετικός για το 2017.

Το ερώτημα που δημιουργήθηκε μετά το Ελ Κλάσικο και το γκολ που σημείωσε ο Λιονέλ Μέσι είναι εάν ο Κέιν θα καταφέρει να περάσει και τον Αργεντινό και να γίνει ο πρώτος σκόρερ για το ημερολογιακό έτος. Η απάντηση ήταν εύκολη για εκείνον και φρόντισε να το αποδείξει στα δύο ματς με Μπέρνλι και Σαουθάμπτον. Πέτυχε δύο χατ-τρικ και έγραψε ιστορία.

Ενάντια στη Σαουθάμπτον:

https://www.youtube.com/watch?v=dDg03uKdS8M

Ενάντια στην Μπέρνλι:

https://www.youtube.com/watch?v=tWGNfiFObIw

Κατέρριψε το ρεκόρ του Άλαν Σίρερ

Γυρνάμε πίσω στο 1995 για να βρούμε το ρεκόρ του Άλαν Σίρερ. Ο επιθετικός της Μπλάκμπερν είχε σκοράρει πριν 22 (!) χρόνια 36 γκολ και είχε γράψει το όνομά του στην ιστορία. Ωστόσο, ο Χάρι Κέιν δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει τρία γκολ και να φτάσει τα 39 τη φετινή σεζόν στην Premier League και να θέσει πιο ψηλά τον πήχη.

Για τον ίδιο ήταν πολύ σημαντικό να τα καταφέρει, κάτι άλλωστε που το είχε δηλώσει και πριν το παιχνίδι. Ενώ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης φαινόταν πόσο αποφασισμένος ήταν και πόσο πολύ κυνηγούσε το γκολ. Οι οπαδοί της Τότεναμ το καταχάρηκαν, πανηγύρισαν έξαλλα το επίτευγμά του και εκείνος έχει να υπερηφανεύεται για πολλά τη φετινή σεζόν.

Πέρα από τον Άλαν Σίρερ ο Κέιν ξεπέρασε και άλλους στη σχετική λίστα με τα περισσότερα γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος στην Αγγλία. Συγκεκριμένα, οι Ρόμπιν Φαν Πέρσι (35 γκολ 2011), Τιερί Ανρί (34 γκολ 2004), Βαν Νίστελρόι (30 γκολ 2003) βλέπουν την πλάτη του.

Τα περισσότερα γκολ στην Ευρώπη – Ξεπέρασε Μέσι και Ρονάλντο

Αποτέλεσμα εικόνας για kane ronaldo messi

Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 55 γκολ σκοράροντας στο Ελ Κλάσικο από την άσπρη βούλα αλλά ο Κέιν με 6 γκολ σε δύο ματς τον ξεπέρασε φτάνοντας τα 56 για τη φετινή χρονιά και έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης.

Φυσικά πίσω του έμεινε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σε 60 παιχνίδια σκόραρε 53 φορές. Βέβαια πέραν των δύο σούπερ σταρ, άφησε πίσω του όλους τους επιθετικούς στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι είναι ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός. Χαρακτηριστικά ο Καβάνι και ο Λεβαντόφσκι έμειναν στα 53 γκολ αυτό το ημερολογιακό έτος. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά μετά το 2009 που αναδεικνύεται κάποιος πρώτος σκόρερ σε ένα ημερολογιακό έτος και δεν είναι ούτε ο Ρονάλντο αλλά ούτε και ο Μέσι. Ο τελευταίος που το κατάφερε ήταν ο Βίγια το 2009 με 43 τέρματα.

Γράφει ιστορία και στα χατ-τρικ

Είναι μόλις 24 ετών και δεν σταματάει να πετυχαίνει χατ-τρικ. Το απίστευτο σε αυτό το γεγονός είναι ότι μόλις 5 παίκτες στην ιστορία της Premier League έχουν καταφέρει να πετύχουν περισσότερα χατ-τρικ, σε όλη τους όμως την καριέρα στο αγγλικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τους: Σίρερ, Όουεν, Ανρί, Φάουλερ, Ρούνεί.

Με τα δύο χατ-τρικ (Μπέρνλι και Τότεναμ) έφτασε τα 6 τη φετινή σεζόν. Καθώς τα έχει καταφέρει και ενάντια στη Γουέστ Μπρομ, στη Χαλ και στη Στόουκ αλλά και ενάντια στη Λέστερ στην οποία πέτυχε 4 γκολ.

Έτοιμος να γίνει πρώτος σκόρερ στην Τότεναμ

Ο Κέιν θέλει ακόμη δύο γκολ για να χριστεί πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Λονδρέζων. Μπορεί να κουράσαμε, αλλά πρέπει να ειπωθεί ξανά και ξανά. Είναι 24 χρονών. Το αστέρι της Τότεναμ έχει 96 γκολ σε 132 παιχνίδια, ένα πίσω από τον Τέντι Σέρινχαμ, ο οποίος σημείωσε τη συγκεκριμένη επίδοση σε 233 εμφανίσεις!

Τα απίστευτα στατιστικά του

Αποτέλεσμα εικόνας για harry kane

Όπως είπαμε έχει σημειώσει 39 γκολ αυτό το ημερολογιακό έτος στην Premier League, τέρματα που σύμφωνα με τα στατιστικά ισοδυναμούν με νίκες. Τα 37 από τα 39 γκολ που έχει σημειώσει, έχουν βρει την Τότεναμ στο τέλος της αναμέτρησης νικήτρια. Οι μόνες εξαιρέσεις ήταν κόντρα στη Γουέστ Μπρομ (1-1) και ενάντια στη Λέστερ (2-1).

Μετράει 20 γκολ εκτός έδρας και 19 μακριά από το “σπίτι” του. Ο Μάιος και ο Δεκέμβριος ήταν οι πιο παραγωγικοί μήνες του πετυχαίνοντας 8 γκολ στον καθένα. Για τον Μάιο σημείωσε 1 κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 4 κόντρα στη Λέστερ και τρία στη Χαλ. Τον Δεκέμβριο πέτυχε 2 κόντρα στη Στόουκ και δύο χατ-τρικ ενάντια σε Μπέρνλι και Σαουθάμπτον.

Δείτε αναλυτικά τις επιδόσεις του Κέιν:

Εντός έδρας: 20 (συμπεριλαμβάνονται τα 8 στο Γουέμπλεϊ)
Εκτός έδρας: 19
Πρώτο ημίχρονο: 19
Δεύτερο ημίχρονο: 20

Πότε σκοράρει:

0-15 λεπτό: 7
16-30 λεπτό: 6
31-45 λεπτό: 6
46-60 λεπτό: 8
61-75 λεπτό: 6
76-90 λεπτό: 6

Χατ-τρικς: 6
Δύο γκολ: 8
Ένα γκολ: 6
Πώς σκόραρε

Με το δεξί: 22
Με το αριστερό: 13
Με το κεφάλι: 4
Μέσα στην περιοχή: 29
Έξω από την περιοχή: 8
Με πέναλτι: 3

Τα “θύματά” του:

Λέστερ – 5
Στόουκ- 5
Έβερτον- 4
Γουέστ Μπρομ – 4
Μπέρνλι- 3
Χαλ– 3
Σαουθάμπτον- 3
Χάντερσφιλντ – 2
Λίβερπουλ– 2
Γουότφορντ- 2
Γουέστ Χαμ – 2
Άρσεναλ- 1
Μπόρνμουθ- 1
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- 1
Μίντλεσμπρο – 1

Ο Κέιν διάλεξε το καλύτερό του γκολ μέσα στη χρονιά

“Το γκολ μου ενάντια στην Χάντερσφιλντ, έξω από την περιοχή, με το αριστερό ήταν πραγματικά πολύ όμορφο”, τόνισε ο Χάρι Κέιν και εμείς δεν έχουμε παρά να σας το ξαναθυμήσουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=t5A70zKCy_w