Το debut.gr βρέθηκε στο "Καραϊσκάκη" για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, και σας μεταφέρει τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο του Φαλήρου.

Για την 15η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα χάρη σε γκολ του MVP  Μάριν στο 63′, έφτασε τις 6 συνεχόμενες νίκες και “σκαρφάλωσε” στην κορυφή της Superleague. Για ακόμη μια φορά, ”πρωταθλητές χειμώνα” οι Πειραϊώτες, που κυριάρχησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πραγματοποιώντας εξαιρετικό δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο.

ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΔΙΧΩΣ ΟΥΣΙΑ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο ματς, πλησιάζοντας στο γκολ μόλις στο 4′, όταν ο Γιαννίκογλου απέκρουσε το -καλά εκτελεσμένο- φάουλ του Φορτούνη. Ο ΠΑΣ κατάφερε να ισορροπήσει το ματς, χωρίς ωστόσο να απειλήσει την εστία του Προτό. Οι ”ερυθρόλευκοι” απείλησαν και πάλι με φάουλ του Κώστα Φορτούνη, στο 16ο λεπτό, ωστόσο η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Πρώτη..υποψία φάσης για την ομάδα του Πετράκη, το μακρινό και άστοχο σουτ Μανθάτη (23′). Πέντε λεπτά αργότερα, χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τους Πειραϊώτες, όταν μετά από γρήγορη εκτέλεση -με πάσα- φαουλ του Μάριν, ο Φορτούνης “γύρισε”προς τον Ανσαριφάντ, ο Ιρανός δεν κατόρθωσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Τα λεπτά κυλούσαν, οι παίκτες του Λεμονή είχαν την κατοχή, ωστόσο δε μπορούσαν να δημιουργήσουν. Ενδεικτικό είναι πως ήδη από το 37ο λεπτό, ο τεχνικός του Ολυμπιακού είχε σηκώσει για ζέσταμα τρείς (!) ποδοσφαιριστές (Πάρντο, Μπεν, Τζούρτζεβιτς). Τελευταία στιγμή στο πρώτο μέρος,με τη συμπλήρωση των 45′, το αδύναμο σουτ του Φορτούνη εντός περιοχής, που μπλόκαρε εύκολα ο κίπερ του ΠΑΣ. Στα αξιοσημείωτα, τα συνολικά 23 φάουλ, μόλις σε 45 αγωνιστικά λεπτά.

ΘΕΑΜΑ, ΓΚΟΛ ΚΑΙ..ΚΟΡΥΦΗ!

Αποφασισμένος για το γκολ μπήκε στην “επανάληψη” ο Ολυμπιακός, με τον Ανσαριφάντ στο 50ο λεπτό να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, ύστερα από ασίστ του Οφόε. Πιστός στο αμυντικό του πλάνο, ο ΠΑΣ δεν επέτρεπε στους πρωταθλητές να “φτιάξουν” φάσεις. Ως αποτέλεσμα, οι ποδοσφαιριστές του Λεμονή δοκίμαζαν συχνά-πυκνά το πόδι τους, όπως έπραξε ο Φορτούνης στο 58′, με τη μπάλα πάντως να φεύγει αρκετά ψηλά. Από ένα τέτοιο, ”λύθηκε και ο γόρδιος δεσμός”. Τρία λεπτά από τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Μάριν πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, και με διαγώνια βολίδα, άνοιξε το σκορ στο “Καραϊσκάκης”.

Όπως ήταν λογικό, το γκολ έδωσε “φτερά” στους γηπεδούχους, που έφτασαν κοντά στο 2-0 στο 68′, αλλά ο Ανσαριφάντ έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Ο Ιρανός έφτασε ακόμη πιο κοντά στο γκολ στο 73′, καθώς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Γιαννίκογλου, ωστόσο “σημάδεψε” το δοκάρι, η μπάλα έσκασε και μέσα απ’ τη γραμμή της εστίας, αλλά ο διαιτητής Τζήλος είπε ”παίζετε”.

Η ομάδα του Λεμονή σαφώς βελτιωμένη στο δεύτερο ημίχρονο, με όρεξη και καλύτερες επιλογές στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, έψαχνε το δεύτερο γκολ για να “καθαρίσει” την υπόθεση νίκη.

Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 84′, ο Σισέ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε. Τελευταία -άξια αναφοράς- τελική προσπάθεια της αναμέτρησης, το σουτ του Μάριν, που κόντραρε και έφυγε κόρνερ, τρία λεπτά πριν τα ενενήντα.

Με το τρίποντο αυτό, ο Ολυμπιακός έφτασε το 32 βαθμούς, προσπέρασε την ΑΕΚ, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, και πήρε για ακόμη μια χρονιά, τον άτυπο τίτλο του ”πρωταθλητή χειμώνα”. Ύστερα από 23 αναμετρήσεις ως γηπεδούχος, ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος με αντίπαλο την ομάδα από τα Γιάννενα.

Εντεκάδες: 

Ολυμπιακός (Τ. Λεμονής): Προτό, Ένχελς, Σισέ (88′ Zιλέ), Ομάρ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (56′ Πάρντο), Οφόε, Φορτούνης, Μάριν, Ανσαριφάντ (74′ Τζούρτζεβιτς).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Γιαννίκογλου, Μαυροπάνος, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Χαλκιαδάκης (79′ Μπετρά), Λιλα, Μανθάτης (88′ Νικολιάς), Μπέριος, Γιάκος, Κόντε.