Σαν σήμερα το 1998 ο Στίβεν Τζέραρντ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη Λίβερπουλ απέναντι στη Μπλάκμπερν και από τότε έγινε ο πιο πιστός «στρατιώτης» της.

«Ακόμα και να μην έκανα άλλη εμφάνιση, πέρα από το παιχνίδι με την Μπλάκμπερν, μόνο και μόνο που αγωνίστηκα σε ένα ματς με τη Λίβερπουλ ήταν κάτι που θα το έλεγα στα παιδιά μου».

Αυτά τα λόγια ανήκουν στην «σημαία» του συλλόγου, Στίβεν Τζέραρντ, όταν ρωτήθηκε πριν από μερικά χρόνια σχετικά με την πρώτη του εμφάνιση με τους «reds» που έγινε την 29η Νοεμβρίου του 1998.

Από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι και αποδείχτηκε πως η σχέση του Άγγλου μέσου με την ομάδα του Μέρσεϊσάιντ ήταν καρμική. Παρά τις προτάσεις που είχε, παρά το γεγονός πως ο σύλλογος ελάχιστες χρονιές κατάφερε να γίνει το φαβορί για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ εκείνος ποτέ δεν άφησε την αγαπημένη του Λίβερπουλ.

«Αν κόψει κανείς τις φλέβες μου θα δει πως το αίμα μου είναι κόκκινο, όπως εκείνο της Λίβερπουλ». Αυτή η φράση του Τζέραρντ δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει καλύτερα τι σημαίνει για τον ίδιο η Λίβερπουλ.