Λίγες ώρες πριν μάς "αποχαιρετήσει" το 2017, το Debut.gr "θυμάται" ένα αστείο περιστατικό, που συνέβη σαν σήμερα πριν 22 χρόνια, με "πρωταγωνιστή" τον Paul Gascoigne.

Πολλές φορές, το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που μπορεί να προσφέρει αστείες (έως και τραγελαφικές) στιγμές στο κοινό του. Μία εξ αυτών των περιπτώσεων αποτελεί και το προ εικοσαετίας παιχνίδι μεταξύ Rangers και Hibernian, στο οποίο “πρωταγωνίστησε” – για λογαριασμό των “Gers” – ο πρώην ποδοσφαιριστής Paul Gascoigne.

Το ημερολόγιο, λοιπόν, “έδειχνε” 30 Δεκεμβρίου του 1995, όταν Rangers και Hibernian αναμετρούνταν στο “Ibrox Stadium” για το σκωτσέζικο πρωτάθλημα. Η Rangers προηγήθηκε στο ημίχρονο με 2-0, όμως λίγο πριν από τη λήξη του έλαβε χώρα μία από τις πιο αστείες και αξέχαστες στιγμές. Ο Gascoigne βρήκε “πεταμένη” και “ξεχασμένη” στο χορτάρι την κίτρινη κάρτα του διαιτητή και την πήρε, ώστε να τού την επιστρέψει. Καθώς πλησίαζε προς το μέρος του, ο “Gazza” (το παρατσούκλι του Gascoigne) επέλεξε έναν πρωτότυπο τρόπο να τού τη δώσει: προσποιήθηκε το ρόλο του διαιτητή και τού έδειξε την κίτρινη κάρτα με τον αντίστοιχο τρόπο θέλοντας, προφανώς, να προσδώσει ένα διασκεδαστικό τόνο στον αγώνα (εν μέσω, μάλιστα, Χριστουγέννων). Ωστόσο, ο διαιτητής Douglas Smith δε συμμερίστηκε το humor του Gascoigne και τού έδειξε την κίτρινη κάρτα “επιστρέφοντας”, έτσι, “πίσω” το αστειάκι στον Άγγλο μέσο. Όπως είναι λογικό, ο Gascoigne απόρησε και μειδίασε με την απόφαση του referee ενώ και το κοινό στις εξέδρες αποδοκίμασε την (υπερβολική; ξενέρωτη;) ενέργεια του Smith. Παρ΄όλη την έλλειψη humor από πλευράς διαιτητή, το περιστατικό αυτό ήταν μία πολύ αστεία ποδοσφαιρική στιγμή που ανέδειξε την ψυχαγωγική πλευρά του δημοφιλούς αθλήματος.

* Για την ιστορία, το match έληξε με την επιβλητική νίκη της Rangers με 7-0 (ένα από τα goals το σημείωσε ο Gascoigne).

Η αστεία στιγμή του Gascoigne με την κίτρινη κάρτα:

Και εδώ όλα τα goals του παιχνιδιού ανάμεσα σε Rangers και Hibernian: