Ο Ολυμπιακός έχασε ακόμη ένα τρίποντο στις καθυστερήσεις και ο Μανώλης Μακρόπουλος γράφει λίγα λόγια για τους αιώνιους αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός σημειώσατε “Χ”. Δεύτερο ισόπαλο παιχνίδι για φέτος, μετά το 1-1 της Λεωφόρου. Τώρα που… έκατσε η σκόνη από το ματς, ας πούμε λίγα πράγματα για τους αιώνιους αλλά και τη συναρπαστική (;) συνέχεια του πρωταθλήματος. (Συγκλονιστικό κορεό)

Δύο στα δύο καλύτερος, δύο στα δύο “χ”αμένος!

Δε χωράει αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός ήταν -κατά πολύ- καλύτερος του Παναθηναϊκού και σε αυτό το ντέρμπι. Και λέω και σε αυτό διότι και στον πρώτο γύρο η ομάδα του Μίτσελ άξιζε 100% τη νίκη. Θα μου πείτε, να μην έκανε τη… χαζομάρα ο Άβιλα. Σύμφωνοι. Ότι γράφει δεν ξεγράφει και πλέον η ομάδα του Πειραιά μπορεί δίκαια να αισθάνεται πως έχει “πετάξει” 4 βαθμούς απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο.

Πάντως, αυτό που δε μπορεί να χωρέσει με τίποτα το μυαλό μου είναι ο τρόπος. Δεν το έχω ψάξει αλλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα, να έχουν κριθεί και τα δύο μεγαλύτερα ντέρμπι της χώρας, από μια διαιτητική απόφαση στο φινάλε του ματς. Για να μην παρεξηγηθώ, και το πέναλτι στο πρώτο παιχνίδι ήταν σωστή απόφαση και… ηλιθιότητα του μπακ των “ερυθρολεύκων” αλλά και το γκολ του Βρουσάι το Σάββατο (25/2) ορθά ακυρώθηκε. Όλα τα υπόλοιπα είναι κουβέντες για… αδιάβαστους. Αυτό που με… εντυπωσιάζει είναι ότι μετά από χρόνια θα θυμόμαστε τα δύο ντέρμπι της σεζόν 2022-2023 που κρίθηκαν -ορθά ξαναλέω- από μια σφυρίχτρα στο 90′.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός © Eurokinissi

Οι πρωταθλητές μόνο κέρδη είχαν!

Παρά το τελικό 0-0 που αφήνει “πίκρα” στον Πειραιά, εγώ μόνο κέρδη βλέπω για την ομάδα. Ναι, χάθηκε η ευκαιρία το -5 να γίνει -2 αλλά όλοι -εκτός από τους γνωστούς… με τα οπαδικά γυαλιά- είδαν στο Φαληρικό γήπεδο έναν Ολυμπιακό που “διψούσε” για τη νίκη. Όλα τα λεφτά είναι το τέλος του ματς.

Έχεις δει γκολ σου να ακυρώνεται. Μένεις με 10 παίκτες επειδή ο Παπασταθόπουλος είναι… Παπασταθόπουλος. Παρόλα αυτά, στις καθυστερήσεις του ματς συνεχίζεις να πιέζεις και να κλείνεις τον αντίπαλο και πρωτοπόρο στα καρέ του! Πόσο ευχάριστο μπορεί να είναι αυτό για τον κόσμο αλλά και για το προπονητικό τιμ; Πάρα πολύ, θα πω εγώ. Μόνο κερδισμένος είναι ο Ολυμπιακός από αυτό το ντέρμπι καθώς -ακόμη και αν δε νίκησε- έδειξε σε όλους πως είναι εδώ, λογικά θα πάει μέχρι το τέλος!

Ναι αλλά… 0/6!

Πολύ σωστή παρατήρηση να κάνει κάποιος. Φέτος, οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν έχουν κερδίσει ούτε ένα από τα 6 ντέρμπι με ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Και εδώ έρχεται εύλογα η απορία- Πως θα “χτυπήσεις” πρωτάθλημα όταν στα playoff κάθε Κυριακή θα παίζεις με έναν από αυτούς; Η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω αυτή τη στιγμή είναι πως… παίζουν και οι άλλοι μεταξύ τους!

Ιβάν Γιοβάνοβιτς © Eurokinissi

Κόσμημα ο Γιοβάνοβιτς αλλά αυτό δεν του δίνει… ασυλία!

Οι απαντήσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε ακόμη μια συνέντευξη τύπου μετά από κακό αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού, καθήλωσαν τους φίλους όλων των ομάδων. Η απάντηση του τεχνικού των “πρασίνων” σε ερώτηση για το “Αν ήσασταν απλώς παρατηρητής και δεν ξέρατε ποιος είναι 1ος και ποιος 3ος, ποιος θα λέγατε ότι είναι που;” ήταν ότι καλύτερο έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο της χώρας μας.


Ο Σέρβος τεχνικός είναι ένα κόσμημα για τη χώρα μας και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που απέδειξε κάτι τέτοιο. Ωστόσο, θα πρέπει να λέμε πάντοτε και τις δύο όψεις του νομίσματος. Η άλλη, η “κακιά”, μας δείχνει έναν προπονητή που δεν θέλει η ομάδα του να έχει τεχνικό διευθυντή, αναλαμβάνει αυτός -και- αυτόν τον ρόλο. Ο Αϊτόρ μένει εκτός και η ομάδα δεν κάνει κάποια προσθήκη στη θέση του, παρά το γεγονός πως το γνωρίζει 2 μήνες πριν το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου!

Φτάνει να έχει διαφορά από την 2η θέση μεγαλύτερη των 10 βαθμών και στο σήμερα είναι μόλις 2 πόντους μπροστά από τη δεύτερη ΑΕΚ που έχει και αγώνα λιγότερο! Παρουσιάζει στην πληθώρα των ντέρμπι μια ομάδα φοβική, που δεν πιστεύει στον εαυτό της, που δεν δείχνει να μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο. Δε νομίζω κανένας φίλος του ΠΑΟ να έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Σαββάτου. Αντιθέτως, οι περισσότεροι θα ήθελαν να έρθει η ήττα, μήπως υπάρξει αντίδραση και διαφορετική προσέγγιση στα playoff.

ΑΕΚ-Λεβαδειακός

Και τώρα τι θα γίνει; Είναι φαβορί η ΑΕΚ;

Στα δικά μου μάτια ναι. Η Ένωση έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όχι μόνο επειδή έχει την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή, κυρίως επειδή δείχνει πιο σταθερή, πιο σοβαρή, πιο δουλεμένη από τους υπόλοιπους διεκδικητές. Τον ΠΑΟΚ επιτρέψτε μου να τον βγάλω από την κουβέντα, καθώς δεν γίνεται τη μια να νικάς την ΑΕΚ και αμέσως μετά να γκελάρεις στα Γιάννενα, όσο δύσκολη και αν αποδεικνύεται η συγκεκριμένη έδρα.

Πρωτάθλημα για… τρεις λοιπόν. Με μια ΑΕΚ που όπως είπαμε πριν πιο σταθερή, έναν Παναθηναϊκό σε… πτώση εδώ και 1 μήνα και έναν Ολυμπιακό με τους περισσότερους βαθμούς στο δεύτερο γύρο αλλά χωρίς νίκη σε ντέρμπι! Εν τέλει, νομίζω πως ούτε το “τριφύλλι” θα αντέξει το “μέχρι τέλους”. Ο Ολυμπιακός έχει το “know how” του πρωταθλητή. Η ΑΕΚ την καλύτερη ομάδα. Νομίζω στο τέλος θα καεί η Φιλαδέλφεια. Έχουμε δρόμο ακόμη όμως…Εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε κάπου στα playoff.

ΥΓ: Να δούμε τι θα κάνει τον ερχόμενο μήνα η ομάδα του Αλμέιδα, που έχασε με τραυματισμό τον παικταρά ονόματι Λιβάι Γκαρσία

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα. Ολυμπιακός