Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός στα σημαντικότερα σημεία του αγώνα με τον Μεντβέντεφ και επικράτησε με 2-1 σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε εξαιρετικό τένις και σήμερα, καταφέρνοντας να κερδίσει το «θρίλερ» κόντρα στον Μεντβέντεφ με 2-1 σετ }{6-3, 6-7 (11), 7-6 (1)}.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν συνολικά καλύτερος του Ρώσου τενίστα και κατόρθωσε να επιστρέψει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης για τα ημιτελικά του ATP Finals.

Πλέον, στον όμιλό του το σκηνικό έχει… ξεκαθαρίσει. Την Παρασκευή, Τσιτσιπάς και Ρούμπλεφ θα παίξουν για τη 2η θέση. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει «κλειδώσει» την πρωτιά και ο Μεντβέντεφ αποκλείστηκε.

Με ένα άψογο ξεκίνημα στο ματς, «έσπασε» το σερβίς του Μεντβέντεφ και έφτασε σε μόλις μισή ώρα στην κατάκτηση του πρώτου σετ.

Η συνέχεια δεν ήταν ίδια. Ο Ρώσος «πάγωσε» το παιχνίδι, παίρνοντας τα ηνία και ορίζοντας τον ρυθμό του στα σερβίς του. Το ματς οδηγήθηκε στο tie-break όπου δόθηκε μία συγκλονιστική μάχη, με τελικό νικητή τον Μεντβέντεφ με 13-11.

Στο 3ο και τελευταίο σετ, τα πράγματα κύλησαν ακριβώς όπως στο δεύτερο. Οι δύο τενίστες είχαν κατά διαστήματα υπεροχή, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν ξανά σε tie-break. Εκεί, όμως, μίλησε η ποιότητα του Στέφανου Τσιτσιπά, που επικράτησε με 7-1 και πέταξε εκτός συνέχειας τον Μεντβέντεφ.