Ο Μπεν Σίμονς πέτυχε αυτό που ήθελε και οι Σιξερς τον αντάλλαξαν στους Μπρούκλιν Νετς. Πλέον ήρθε η ώρα να διαψεύσει όσους τον θεωρούσαν “τελειωμένο”. 

Από την αρχή της χρονιάς ο Μπεν Σίμονς έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ΝΒΑ αρκετές φορές, αλλά για όλους τους λάθος λόγους. Το debut.gr σας παρουσιάζει μία σχέση ανάμεσα στον Αυστραλό guard και τους Σίξερς, που ξεκίνησε με πολύ αγάπη αλλά κατέληξε σε εφιάλτη και για τις δύο πλευρές. 

   Χαρατηριστικά σούπερ σταρ αλλά με μία φοβερή αδυναμία

Αρχικά το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο. Μιλάμε για ένα παίχτη με ύψος 2,11 ο οποίος αγωνίζεται ως γκαρντ. Πολύ γρήγορος στα πόδια, καλός χειριστής της μπάλας,  με πολύ καλή αμυντική λειτουργία και μεγάλη αντίληψη του παιχνιδιού. Μπορεί να διεισδύσει το καλάθι με σχετική ευκολία και να δημιουργεί μόνος του φάσεις. Διαθέτει λοιπόν χαρακτηριστικά που μπορούσαν  να τον μετατρέψουν σε έναν μελλοντικό σούπερ σταρ. Δεν είναι τυχαίο πως επιλέχθηκε στο νούμερο ένα του draft το 2016. Κερδίζοντας και το βραβείο του Rookie Of The Year το 2018. Την πρώτη του χρονιά είχε μείνει εκτός λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο. Μοναδικό ελάττωμα η πολύ κακή σχέση του με το σουτ. Από το 2016 μέχρι σήμερα έχει ευστοχήσει μόνο σε 5 τρίποντα!  

Το σουτ λοιπόν είναι που οι σχέσεις  με την ομάδα της Φιλαδέλφεια ψυχράθηκαν εντελώς. Όλα άρχισαν όταν οι Γουίζαρντ στα περσινά play-off φανέρωσαν ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα στο παιχνίδι του. Τις ελεύθερες βολές. Σε 5 αγώνες με την Ουάσιγκτον εκτέλεσε συνολικά 28 βολές και ευστόχησε στις 10. Οι Σίξερς πάντως κέρδισαν την σειρά. 

       Η αρχή του τέλους ανάμεσα σε Σίμονς και Σίξερς

Στην επόμενη φάση αντιμετώπισαν τους Ατλάντα Χοκς. Οι τελευταίοι έκαναν συνεχώς φάουλ και ο  Αυστραλός εκτελούσε συνεχώς βολές. Αυτό φάνηκε ότι τον επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και στην αυτοπεποίθησή του. Σημειωτέων στην σειρά με την Ατλάντα  το ποσοστό ευστοχίας στις βολές ήταν στο 33% ενώ σε πέντε απο τα εφτά παιχνίδια δεν πήρε καμία προσπάθεια στο τελευταίο δωδεκάλεπτο. Η ομάδα του αποκλείστηκε από την συνέχεια και ο Σίμονς πήρε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Και αυτός πλέον ήταν δυσαρεστημένος με την όλη κατάσταση καθώς ήταν στο επίκεντρο της κριτικής. Βέβαια και ο ίδιος παραδέχθηκε δημόσια τα λάθη και τις αδυναμίες στο παιχνίδι του.

 Το καλοκαίρι η Φιλαδέλφεια άνοιξε συζητήσεις με ενδιαφερόμενες ομάδες για μία πιθανή ανταλλαγή του. Το ίδιο επιθυμούσε και ο ίδιος πλέον. Κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε έτσι παρέμεινε στην ομάδα και την επόμενη χρονιά.  

Με την έναρξη της νέα περιόδου ο Σίμονς δεν εμφανίστηκε στην προετοιμασία της ομάδας. Εμφανίστηκε για λίγο καιρό αλλά γρήγορα έμεινε εκτός δηλώνοντας τραυματίας. Στο πρώτο αγώνα της νέας χρονιάς επίσης αποβλήθηκε από την αποστολή λόγο πειθαρχικού παραπτώματος.  Αυτό προκάλεσε και την αντίδραση της ομάδας. Ο Εμπίντ δήλωσε χαρακτηριστικά: “ Η δουλειά μας στο τέλος της ημέρας δεν είναι να κάνουμε babysitting σε κάποιον” και συνέχισε λέγοντας “ Δεν με νοιάζει πλέον αυτός ο τύπος, κάνει αυτό που θέλει”. Το κλίμα πλέον στην ομάδα ήταν σχεδόν εχθρικό για τον ίδιο. 

Η συστηματική άρνηση του Σίμονς να επιστρέψει στην ομάδα δηλώνοντας πνευματική αδυναμία έφερε τις σχέσεις του με την ομάδα στα άκρα. Πάντως η διοίκηση δεν ήταν διατεθειμένη να τον αφήσει να φύγει χωρίς ισχυρά ανταλλάγματα. 

     Η ανταλλαγή

Το trade άργησε αλλά ήρθε. Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου λίγο πριν τo trade deadline ήρθε η ανταλλαγή. Ο Μπεν Σίμονς, ο Σεθ Κάρι και ο Αντρέ Ντράμοντ μετακόμισαν στους Μπρούκλιν Νετς, μαζί με δύο μελλοντικά pick πρώτου γύρου. Στην αντίπερα όχθη θα μετακόμιζε ο σούπερ σταρ Τζειμς Χάρντεν, οποίος είχε δηλώσει και αυτός δυσαρεστημένος από την θητεία του στην ομάδα της Νέας Υόρκης.  

 Ο Μπεν Σίμονς πλέον είναι ελεύθερος να προχωρήσει και να βρεθεί ανάμεσα σε δύο από τους καλύτερους του ΝΒΑ, Καιρί Ιρβινγκ και Κέβιν Ντουράντ. Ενώ το ίδιο θα κάνουν και οι Σίξερς έχοντας ένα πολύ ισχυρό δίδυμο με Χάρντεν και Εμπίντ.  

Το σίγουρο είναι ότι αυτή η ανταλλαγή έβγαλε κερδισμένο τόσο τον 25χρονο γκαρντ όσο και την ομάδα της Φιλαδέλφειας. Έτσι κι αλλιώς η συνεργασίας τους είχε τελειώσει εδώ και καιρό. Το ζήτημα είναι πως ο Αυστραλός είναι ώρα να αποδείξει αν πραγματικά αξίζει,