Ο Κάρλο Αντσελότι γύρισε και πάλι στην ομάδα που ταιριάζει καλύτερα. Εκεί που νιώθει πιο άνετα. Είναι και πάλι στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Κάρλο Αντσελότι είχε όνειρα και φιλοδοξίες με την Έβερτον. Είχε στόχους. Ήθελε να συνεχίσει ακόμα καλύτερα την επόμενη σεζόν. Άλλωστε αυτή που μόλις τελείωσε ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα από το Μερσεϊσάιντ.

But he knew… It was that moment όταν η Ρεάλ Μαδρίτης είδε να φεύγει από τον πάγκο της ο Ζινεντίν Ζιντάν (όχι, μην ανησυχείτε δεν είναι κάποιο είδος deja vu, ούτε ζούμε ακόμα στο 2018) που ήταν απλά θέμα χρόνο να επιστρέψει στη «βασίλισσα».

Για μερικούς είναι ένα πισωγύρισμα. Μία κίνηση που δεν ευνοεί καμία από τις δύο πλευρές. Μία κίνηση που δεν βγάζει και τόση… λογική. Ωστόσο, για κάποιους άλλους ήταν δεδομένο ότι αυτό θα συνέβαινε. Ήταν σχεδόν… καρμικό.

Οπότε το απόγευμα της Δευτέρας (1/6) Κάρλο Αντσελότι και Ρεάλ Μαδρίτης είναι και πάλι μαζί μέχρι και το καλοκαίρι του 2024. Μία συμφωνία που ναι μεν μπορεί να έχει ορίζοντα τριετίας, αλλά, οι προβλέψεις και η προϊστορία του «Καρλέτο» δεν είναι υπέρ του.

H καλύτερη επιλογή την πιο κατάλληλη στιγμή για τον Αντσελότι!

H καλύτερη επιλογή την πιο κατάλληλη στιγμή για τον Αντσελότι!

Η Πρέμιερ Λιγκ είναι το πρωτάθλημα των εκπλήξεων. Ακόμη και την εποχή που η Μάντσεστερ Σίτι κάνει… πλάκα ή όταν η Λίβερπουλ μεσουρανεί. Όλα είναι πιθανά. Το παράδειγμα της Λέστερ εκτός απ’ όχι και τόσο μακρινό είναι και αληθινό. Ωστόσο, κακά τα ψέματα. Θα ήταν δύσκολο για την Έβερτον να «αντιγράψει» μία τέτοια πορεία, σαν αυτή των «αλεπούδων» εν έτει 2016.

Θα ήθελε χρόνο, χρήμα και πολλή προσπάθεια. Ο Δον… Κάρλο πλέον σε αυτή την ηλικία και με αυτό το βιογραφικό δύσκολα θα έκανε τόση υπομονή. Τα άμεσα αποτελέσματα και η γρήγορη κατάκτηση τίτλων είναι κάτι που δεν μπορεί να του προσφέρει η Έβερτον. Αλλά μπορεί πολύ εύκολα η Ρεάλ Μαδρίτης.

Οπότε δεν υπήρχε καλύτερη φάση και στιγμή, ώστε να φύγει από το ένα τρένο και να πάει στο άλλο.

Μήπως συμβιβάζεται με τον Αντσελότι -για την ώρα- η Ρεάλ Μαδρίτης;

Η χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε για τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν από αυτές που θα ήθελαν να ξεχάσουν όλοι στην ισπανική ομάδα. Ούτε κούπα του… καφέ δεν σήκωσε η «βασίλισσα». Ωστόσο, τηρουμένων των αναλογιών και των δυσκολιών και των ειδικών καταστάσεων κανείς δεν μπορεί να ρίξει το φταίξιμο στον Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο Γάλλος τεχνικός τα πήγε πολύ καλά με τους «μερένχες» και μπορεί να αποχώρησε μόνος του, αλλά, το έκανε αφήνοντας πίσω δουλειά -άπειρη δουλειά, σαν τη Ριάνα- και θετικό πρόσημο.

Παρά τους τραυματισμούς, τις ατυχίες και τις κακές στιγμές ο «Ζιζού» πήγε με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν στην κούρσα για το πρωτάθλημα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, ενώ ήταν ένα σώμα και μία ψυχή με τους παίκτες του.

Από την άλλη ο Κάρλο Αντσελότι, που τον είχε βοηθό του, μπορεί να είναι και του… σαλονιού και του λιμανιού. Να τα πηγαίνει καλά ταυτόχρονα με τον Φλορεντίνο Πέρεθ και τους ποδοσφαιριστές του. Ειδικά τα μεγάλα ονόματα. Ωστόσο, για την ώρα τα αποδυτήρια της ισπανικής ομάδας δεν είναι, όπως ήταν τότε με τον «Δον Κάρλο» όταν βρισκόταν στη Ρεάλ στο πρώτο του πέρασμα. Η ποιότητα έχει πέσει, ο Πέρεθ δεν δείχνει να είναι τόσο πρόθυμος να βάλει το χέρι στην τσέπη, έτσι ο Ιταλός τεχνικός θα πρέπει να δείξει πόσο καλός διαχειριστής είναι και πάλι.

Φτάνει αυτό; Ο χρόνος θα δείξει και θα (τον) κρίνει!