Το Debut.gr σχολιάζει το ντέρμπι της αγωνιστικής και την τρομερή επικράτηση της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Λίβερπουλ.

Η 23η αγωνιστική φιλοξένησε το ντέρμπι μεταξύ των δυο ομάδων που πρωτοστατούν τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι κονταροχτυπήθηκαν σε ένα άκρως σημαντικό ντέρμπι και για τους δυο για την τελική κατάταξη. Τελικοί νικητές ήταν η “πολίτες” του Κουαρντιόλα και πλέον φαίνεται να κατακερματίζουν τα όνειρα του Κλοπ για το 2/2.

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι (1-4)

Το συγκεκριμένο ντέρμπι ήταν πολύ σημαντικό και για τις δυο πλευρές. Για τους γηπεδούχους επειδή θα μείωναν την απόσταση ενώ για τους φιλοξενούμενους γιατί πλέον είναι στο +5 από τους δεύτερους. Ο Γκουντογκάν ήταν ξανά ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ο οποίος σκόραρε δυο φορές (49′,73΄). Από τη στιγμή της απώλειας του Κέβιν Ντε Μπρόινε ο Γερμανός έχει αναπληρώσει επάξια το κενό και με το παραπάνω. Δεν σταματάει να σκοράρει και είναι σε δαιμονιώδη φόρμα, κάτι που απέδειξε ξανά. Μάλιστα έχασε και πέναλτι στο 37′. Η πλευρά της Λίβερπουλ το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να ισοφαρίσει με πέναλτι του Σαλάχ στο 63′ πριν τον διασυρμό των γκολ.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Άλισον για τη Λίβερπουλ καθώς όχι μόνο δέχτηκε τα 3 γκολ μέσα σε 10 λεπτά που καθόρισαν το παιχνίδι, αλλά είχε άμεση σχέση σε αυτά. Δυο φορές από λάθος του έδωσε τη μπάλα στον αντίπαλο και αυτό δεν συγχωρέθηκε καμία από τις δυο. Γενικότερα η Σίτι είναι αδίστακτη και πόσο μάλλον σε “πάρε-βάλε” καταστάσεις. Συνεπώς τελικό αποτέλεσμα ένα “πέρασμα” της Σίτι από το Άνφιλντ με τους περσινούς πρωταθλητές να είναι πλέον στο -10 από τους “πολίτες”.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον (3-3)

Την προηγούμενη μέρα και τα “ζαχαρωτά” έβαλαν το λιθαράκι τους για το +5 της Σίτι καθώς κράτησαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ισοπαλία στο τελευταίο λεπτό. Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι μεταξύ τους με πολλά γκολ και ανατροπές. Ο εξαιρετικός Καβάνι άνοιξε το σκορ στο 24′ ενώ ο Μπρούνο διπλασίασε τα τέρματα στο 45′. Στην επιστροφή όμως από το ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μέσα σε 3 λεπτά κατάφερα και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Σε αυτό το σημείο ο Μακ Τόμινι ήταν αυτός που έβαλε ξανά τη Γιουνάιτεντ μπροστά (70′) και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε το πολύτιμο τρίποντο. Όμως εντέλει στο 90+5 ο Κάλβερτ Λούιν ισοφαρίζει το παιχνίδι σε 3-3 φέρνοντας την Έβερτον 7η και αφήνοντας την ομάδα του Σόλσκιερ 2η στο -5.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Τότεναμ – Γουέστ Μπρομ (2-0)

Γούλβς – Λέστερ (0-0)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι (1-2)

Άστον Βίλα – Άρσεναλ (1-0)

Μπέρνλι – Μπράιτον (1-1)

Νιουκάστλ – Σουθάμπτον (3-2)

Φούλαμ – Γουέστ Χαμ (0-0)

Η επόμενη αγωνιστική: (13-17/2) Διπλή για Σίτι, Μπέρνλι, Φούλαμ, Έβερτον

Λέστερ – Λίβερπουλ

Κρίσταλ Πάλας – Μπέρλνι

Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ

Μπράιτον – Άστον Βίλα

Σαουθάμπτον – Γούλβς

Γουέστ Μπρομ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Άρσεναλ – Λίντς

Έβερτον – Φούλαμ

Γουέστ Χαμ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Τσέλσι – Νιουκάστλ

Μπέρλνι – Φούλαμ

Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι