Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός AKTOR 86-80: Τον κέρδισε στις λεπτομέρειες και κοιτάζει ψηλά
Ο Ολυμπιακός επικράτησε σε ένα ακόμη ντέρμπι αιωνίων στην Euroleague, αυτή τη φορά με 86-80 στο ΣΕΦ και συνεχίζει να κοιτάζει ψηλά.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε σε ένα ακόμη ντέρμπι αιωνίων στην Euroleague, αυτή τη φορά με 86-80 στο ΣΕΦ και συνεχίζει να κοιτάζει ψηλά.
H εξέλιξη
Ο ρυθμός στο “αιώνιο” ντέρμπι ήταν αρκετά γρήγορος στα πρώτα λεπτά, με τις δυο ομάδες να έχουν σκορ τόσο μέσα από το ζωγραφιστό, όσο και από το τρίποντο, με τους Όσμαν και Παπανικολάου να είναι εύστοχοι. Το σκορ στα τέσσερα λεπτά ήταν στο 10-9 υπέρ του Ολυμπιακού, μετά από δυο εύστοχες βολές του Νίκολα Μιλουτίνοφ και το δεύτερο φάουλ του Ρισόν Χολμς, ο οποίος άφησε την θέση του στον Ντίνο Μήτογλου.
Ο Έλληνας φόργουορντ είχε αρκετά δύσκολο έργο αμυντικά, με τον Μιλουτίνοφ να είναι κομβικός μέσα στην ρακέτα, δημιουργώντας ανισορροπίες στην “πράσινη” άμυνα. Εκεί οι “ερυθρόλευκοι” ξέφυγαν με 17-11, με την άμυνα τους να λειτουργεί άρτια, ενώ ο Κέντρικ Ναν ήταν αρκετά άστοχος στις πρώτες του επιλογές. Ο Παναθηναϊκός αναζήτησε σκορ και πάλι πίσω από τα 6.75, αλλά σε όλες τις προσπάθειες βρήκε σίδερο, ενώ ο Ολυμπιακός βρήκε πόντους από την γραμμή των βόλων, μετά από 4 άστοχες των ΜακΚίσικ και Ντόρσεϊ, για το 20-13. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο +7 για τους Πειραιώτες (20-13), εκμεταλλευόμενοι πλήρως το κακό επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού.
Στην δεύτερη περίοδο, οι παίκτες του Έργκιν Άταμαν είχαν και πάλι νωθρό ξεκίνημα, με τον Ολυμπιακό να το εκμεταλλεύεται και πάλι για το 24-13, με ένα γρήγορο 4-0. Από εκεί και έπειτα ο Παναθηναϊκός σκόραρε ένα δίποντο, με τους γηπεδούχους να κάνουν επί μέρους 11-4 και να φτάνουν την διαφορά στο +14 στα μέσα της 2ης περιόδου. Φουρνιέ και ΜακΚίσικ ήταν άρτιοι επιθετικά, ενώ ο Φρανκ Νιλικίνα πήρε το μαρκάρισμα του Κέντρικ Ναν, που ήταν αρκετά άστοχος.
Οι “πράσινοι” δεν είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ, με τους Πειραιώτες να βρίσκουν πόντους από δεύτερες ευκαιρίες. Έσπασαν το φράγμα των 40 πόντων πρώτοι, ενώ ο Παναθηναϊκός ακολούθησε, με ένα δίποντο του Ναν και ένα τρίποντο του Όσμαν για το 40-29, το οποίο θα ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση με τον Ναν να πετυχαίνει 6 πόντους συνεχόμενα, με τον Ολυμπιακό να κάνει δυο λάθη. Από εκεί και έπειτα οι “πράσινοι” επέστρεψαν, με τον Μήτογλου και τον Ερνανγκόμεθ να ευστοχούν σε δυο μεγάλα σουτ τριών πόντων, για να φέρουν το σκορ σε μονοψήφια επίπεδα και το 49-45. Ο Ολυμπιακός είχε απάντηση με τον Παπανικολάου και τον Φουρνιέ, αλλά και πάλι οι “πράσινοι” απάντησαν, κρατώντας το σκορ σε μονοψήφια διαφορά. Σλούκας και Ναν ηγήθηκαν της προσπάθειας, με τον Αμερικανό να τραβάει τους παίκτες πάνω του και στην συνέχεια να πασάρει την κατάλληλη στιγμή για τον Όσμαν. Ο Παναθηναϊκός έφερε την διαφορά στο καλάθι με την λήξη της τρίτης περιόδου και το 58-56, αλλάζοντας πλήρως τις ισορροπίες.
Με την έναρξη της 4ης περιόδου, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με το τρίποντο του Κέντρικ Ναν για το 58-59, αλλά η απάντηση ήταν άμεση με τον Τζόσεφ να δίνει και πάλι το προβάδισμα στους γηπεδούχους για το 61-59. Εκεί ο Παναθηναϊκός κόλλησε στην επίθεση του, με τον Ολυμπιακό να έχει λύσεις από τον Γουόρντ και τον Φουρνιέ, ενώ όταν χρειάστηκε ο Ταϊρίκ Τζόουνς έδωσε τις υπηρεσίες του στην άμυνα.
Τα δεκάλεπτα: 20-13, 40-29, 58-56,
Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.