Ο Ολυμπιακός έχασε στην πρεμιέρα της Euroleague από τη Ζαλγκίρις με 68-67 εξαιτίας ενός καταστροφικού τέταρτου δεκαλέπτου.

Με το… αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη φετινή Euroleague ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 68-67 από τη Ζαλγκίρις παρά το εξαιρετικό παιχνίδι που έκαναν μέχρι το 30′.

Στο παρκέ

Στο παρκέ, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυναμικά τον αγώνα και κατάφεραν να επιβάλλουν γρήγορα το ρυθμό τους. Ωστόσο, η Ζαλγκίρις ανέτρεψε γρήγορα το σκηνικό και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +5 (23-18).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι ισορροπίες διατηρήθηκαν ως είχαν αλλά ο Ολυμπιακός με ένα επιμέρους 4-0 στο τέλος του ημιχρόνου έκανε το 37-34.

Με ανεβασμένη διάθεση και εξαιρετική άμυνα, ο Ολυμπιακός «απογειώθηκε» στο τρίτο δεκάλεπτο. Με ένα 11-0 έκανε το 52-41 με τη Ζαλγκίρις να καταφέρνει να μειώσει στους εννέα (58-47).

Όσο καλά πήγε το τρίτο δεκάλεπτο, τόσο καταστροφικό ήταν το τέταρτο. Ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» και η Ζαλγκίρις με μία εντυπωσιακή αντεπίθεση επικράτησε με 68-67 έχοντας στο 4ο δεκάλεπτο επιμέρους σκορ 21-9 υπέρ της.

MVP για τον Ολυμπιακό

Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ήταν ο Χασάν Μάρτιν που μέτρησε 12 πόντους, τρία ριμπάουντ και μία ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν ο μοναδικός «ερυθρόλευκος» που κινήθηκε πάνω από τους δέκα πόντους.

Ακολούθησαν με πόντους ο Βασίλης Σπανούλης, με 8 οι Χάρισον και Βεζένκοφ και 7 ο ΜακΚίσικ.

Ο μοιραίος του Ολυμπιακού

Αν όχι μοιραίος, σίγουρα σε χαμηλές ταχύτητες κινήθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Έλληνας γκαρντ έμεινε μόλις στους 6 πόντους και τις 7 ασίστ και σίγουρα η ομάδα περίμενε περισσότερα από εκείνον.

Φυσικά πρόκειται για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, αλλά θα πρέπει να δοθεί το πρώτο μήνυμα για τη συνέχεια. Γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ. Αν έρθει και εκεί ήττα τότε από νωρίς ο Ολυμπιακός θα βρεθεί με ένα αρνητικό ρεκόρ. Σε μία χρονιά αναδόμησης που κυνηγά μία διαφορετική πορεία συγκριτικά με πέρυσι.