5ος σκόρερ στην Ευρώπη ο Παυλίδης, μία θέση πιο κάτω ο Ελ Κααμπί
Ο Βαγγέλης Παυλίδης πέτυχε χατ τρικ στην εκτός έδρας νίκη της Μπενφίκα - 5ος σκόρερ στην Ευρώπη με 13 γκολ σε 14 αγώνες.
Με συναρπαστικό τρόπο εξελίσσεται η «μάχη» για την ανάδειξη του πρώτου σκόρερ στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ο Ιάπωνας επιθετικός της Φέγενορντ, Αγιάσε Ουέντα, δεν σκόραρε στην ήττα από τον Αγιαξ με 2-0, αλλά παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης με 18 τέρματα σε 16 αγώνες του ολλανδικού πρωταθλήματος. Ωστόσο, απέκτησε «συγκάτοικο», καθώς ο Χάρι Κέιν «βρήκε δίχτυα» στην ισοπαλία 2-2 της Μπάγερν Μονάχου με την Μάϊντς.
Το άτυπο… βάθρο συμπληρώνουν ο Ερλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος σκόραρε δις στην νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Κρίσταλ Πάλας με 3-0 και μετρά 17 τέρματα, όσα έχει πετύχει και ο Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος άνοιξε το σκορ στην νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Αλαβές με 2-1.
Το «ελληνικό στοιχείο» στον συγκεκριμένο πίνακα, είναι ιδιαίτερα έντονο, καθώς ο Βαγγέλης Παυλίδης πέτυχε χατ-τρικ στην εμφατική νίκη της Μπενφίκα επί της με 4-0 επί της Μορεϊρένσε και βρίσκεται στην 5η θέση με 13 γκολ σε 14 αγώνες. Μία θέση πιο κάτω, βρίσκεται ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος έμεινε «άσφαιρος» στην «λευκή» ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Αρη και παρέμεινε στα 12 γκολ σε 14 συμμετοχές.
Ο σχετικός πίνακας περιλαμβάνει ποδοσφαιριστές από τα πρωταθλήματα που διεξάγονται σε Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Βέλγιο, Σκωτία, Ελλάδα, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία, Ελβετία και Τουρκία.
Η πρώτη 10άδα με τους πιο παραγωγικούς παίκτες στην «γηραιά ήπειρο», έχει ως εξής:
1. Χάρι Κέιν (32 ετών/Μπάγερν Μονάχου/Αγγλία) 18 γκολ σε 14 αγώνες
2. Αγιάσε Ουέντα (27/Φέγενορντ/Ιαπωνία) 18 γκολ σε 16 αγώνες
3. Έρλινγκ Χάαλαντ (25/Μάντσεστερ Σίτι/Νορβηγία) 17 γκολ σε 16 αγώνες
4. Κιλιάν Μπαπέ (26/Ρεάλ Μαδρίτης/Γαλλία) 17 γκολ σε 17 αγώνες
5. Βαγγέλης Παυλίδης (26/Μπενφίκα/Ελλάδα) 13 γκολ σε 14 αγώνες
6. Αγιούμπ Ελ Κααμπί (32/Ολυμπιακός/Μαρόκο) 12 γκολ σε 14 αγώνες
7. Λουϊς Σουάρες (28/Σπόρτινγκ Λισ./Κολομβία) 11 γκολ σε 14 αγώνες
8. Μέϊσον Γκρίνγουντ (24/Μαρσέϊγ/Αγγλία) 11 γκολ σε 15 αγώνες
9. Πολ Ονουάτσου (31/Τραμπζονσπόρ/Νιγηρία) 11 γκολ σε 15 αγώνες
10. Φεράν Τόρες (25/Μπαρτσελόνα/Ισπανία) 11 γκολ σε 16 αγώνες
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.