Ιστορικός Αντετοκούνμπο – «Έσπασε το φράγμα» των 21.000 πόντων στο ΝΒΑ στην επιστροφή των Μπακς στις νίκες
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε 29 πόντους οδηγώντας τους Μιλγουόκι Μπακς στην νίκη με 116-99 επί των Μπρούκλιν Νετς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε 29 πόντους οδηγώντας τους Μιλγουόκι Μπακς στην νίκη με 116-99 επί των Μπρούκλιν Νετς, τερματίζοντας το σερί επτά ηττών που είχαν τα «ελάφια». Παράλληλα, ο Έι Τζέι Γκριν πρόσθεσε 15 πόντους με 5/7 σουτ και ο Μπόμπι Πόρτις πέτυχε 13 πόντους, βοηθώντας σημαντικά από τον πάγκο.
Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, ο οποίος επέστρεψε από χειρουργική επέμβαση μετά από τραυματισμό στο μηνίσκο του δεξιού γονάτου, που τον έθεσε εκτός αγώνων των Μπακς στις 22 Οκτωβρίου, πρόσθεσε επίσης 13 πόντους με έξι ασίστ, καθώς και οι πέντε βασικοί του Μιλγουόκι σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων.
Το σερί ηττών του Μπρούκλιν έφτασε στις τέσσερις, με τον αναπληρωματικό, Ντάνι Γουλφ να αναδεικνύεται σε πρώτο σκόρερ της ομάδας με 22 πόντους (σ.σ. ρεκόρ καριέρας), ενώ ο Τζέιλεν Γουίλσον πρόσθεσε 13 πόντους.
Giannis 3-ball! pic.twitter.com/3OWLfWJpQR
— Milwaukee Bucks (@Bucks) November 30, 2025
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι Μπακς κράτησαν έναν αντίπαλο κάτω από 100 πόντους αυτήν την σεζόν.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «πήρε μπροστά» στην δεύτερη περίοδο, ευστοχώντας και στα πέντε σουτ του και σκοράροντας 12 πόντους, καθώς οι Μπακς κυριάρχησαν με 39-24 και προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 71-53.
Στην τρίτη περίοδο, ο Έλληνας άσος ξεπέρασε τους 21.000 πόντους στην καριέρα του, και έγινε ο έκτος νεαρότερος παίκτης που το κατάφερε στα χρονικά του NBA (30 ετών και 358 ημερών). Οι μόνοι παίκτες που το έκαναν σε μικρότερη ηλικία είναι οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, Κόμπι Μπράιαντ, Κέβιν Ντουράντ και Μάικλ Τζόρνταν.
Giannis is the sixth-youngest player in NBA history to score 21,000 career points. pic.twitter.com/OqsasI3Fsh
— Milwaukee Bucks (@Bucks) November 30, 2025
Με αυτήν την νίκη, τα «ελάφια» έβαλαν τέλος στο μεγαλύτερο σερί ηττών τους από την περίοδο 2013-14 (σ.σ. την πρώτη σεζόν του Αντετοκούνμπο), όταν η ομάδα από το Μιλγουόκι νίκησε σε μόλις 15 αγώνες.
Σε αγώνες για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Μαϊάμι-Ντιτρόιτ 135-138
Ιντιάνα-Σικάγο 103-101
ΛΑ Κλίπερς-Ντάλας 110-114
Φοίνιξ-Ντένβερ 112-130
Μιλγουόκι-Μπρούκλιν 116-99
Σάρλοτ-Τορόντο 118-111 (παρ.)
Γκόλντεν Στέιτ-Νέα Ορλεάνη 104-96
Μινεσότα-Βοστώνη 119-115
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.