Το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή: Τελικός στον Καναδά έγινε σε γήπεδο που έμοιαζε με χιονοδρομικό κέντρο
Η Ατλέτικο Οττάβα κατέκτησε για πρώτη φορά το «Trophée de l'Étoile du Nord», επικρατώντας με 2-1 της Cavalry στον τελικό της Premier League του Καναδά
Η Ατλέτικο Οττάβα κατέκτησε για πρώτη φορά το «Trophée de l’Étoile du Nord», επικρατώντας με 2-1 της Cavalry στον τελικό της Premier League του Καναδά, σε έναν αγώνα που διεξήχθη υπό ακραίες καιρικές συνθήκες. Μια σφοδρή χιονοθύελλα είχε σκεπάσει πλήρως τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Οττάβα, ενώ οι ποδοσφαιριστές αγωνίζονταν μέσα σε χιόνι. Η αναμέτρηση διεξήχθη με πορτοκαλί μπάλα, ειδικά σχεδιασμένη για να ξεχωρίζει στο λευκό φόντο, εξασφαλίζοντας την ορατότητα παρά τις δυσκολίες.
Το παιχνίδι άρχισε με δυναμικό ρυθμό, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Στο 33ο λεπτό, ο Goteh Ntignee κέρδισε πέναλτι για την Cavalry, το οποίο αξιοποίησε εύστοχα ο Fraser Aird, ανοίγοντας το σκορ. Η απάντηση της Ατλέτικο ήρθε λίγο αργότερα, όταν ο David Rodriguez εκτέλεσε ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι στο 40’, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
A BICYCLE-KICK GOAL IN A BLIZZARD ❄️🚲
ONE OF THE CRAZIEST GOALS IN ONE OF THE WILDEST ENVIRONMENTS DURING THE @CPLsoccer FINAL 😱 pic.twitter.com/pC55lsrv75
— FOX Soccer (@FOXSoccer) November 10, 2025
Στο δεύτερο ημίχρονο, η έντονη χιονόπτωση εμπόδισε την κανονική ανάπτυξη του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να σκοράρουν, οδηγώντας τον αγώνα στην παράταση μετά από σχεδόν μία ώρα καθαρισμού του γηπέδου.
Η λύση ήρθε στο δεύτερο μέρος της παράτασης, στο 107ο λεπτό, με τον ίδιο πρωταγωνιστή, τον David Rodriguez, να σκοράρει το «χρυσό» γκολ, χαρίζοντας τη νίκη και το τρόπαιο στην Ατλέτικο Οττάβα.
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.