Την πρώτη νίκη της ιστορίας της στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ πέτυχε η Μύκονος, η οποία επικράτησε με 80-73 στην έδρα του Ηρακλή

Την πρώτη νίκη της ιστορίας της στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ πέτυχε η Μύκονος, η οποία επικράτησε με 80-73 στην έδρα του Ηρακλή, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της GBL.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Ιστορική στιγμή για τη Μύκονο και το μπάσκετ των Κυκλάδων, που για πρώτη φορά έχει εκπρόσωπο στην Greek Basketball League. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου πήρε την πρώτη της νίκη στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ, φεύγοντας με το ροζ φύλλο αγώνα από το “Ιβανώφειο”. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Κέντρικ Ρέι με 22 πόντους, ενώ ο Άπλμπι είχε 15 και ο Κάναντι 14. Από την άλλη πλευρά, ξεχώρισε ο Ράιτ-Φόρμαν με 17 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Ο Ηρακλής μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και είχε σταθερά το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 6-2, 8-5 και 10-7, αλλά σταδιακά η Μύκονος βρήκε περισσότερες λύσεις και προσπέρασε για πρώτη φορά με το 12-10 στα μισά της πρώτης περιόδου, σκορ που διαμορφώθηκε με τρίποντο του Ρέι. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι φιλοξενούμενοι είχαν συνεχώς το προβάδισμα. Οι νησιώτες πήραν σκορ από τους Αμερικανούς που έχουν στην περιφέρειά τους, ενώ και ο Σκουλίδας πέτυχε ένα τρίποντο, με τη Μύκονο να κλείνει το δεκάλεπτο στο +4 (24-20) από καλάθι του Κάναντι.

Μετά την ανάπαυλα, ο “Γηραιός” παρέμενε κοντά στο σκορ, αλλά η Μύκονος ξέφυγε μετά το 45-41 στο 22′. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν σερί 13-0 και ξέφυγαν με τα τρίποντα των Άπλμπι και Κάναντι, οι οποίοι έστειλαν τους Μυκονιάτες στο +17 (58-41) στο 25ο λεπτό. O Hρακλής προσπάθησε να βγάλει αντίδραση μέσω ενός μικρού σερί του Φόστερ και κατάφερε να μειώσει λίγο τη διαφορά, όμως η Μύκονος έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +12 (62-50) με πόντους των Χέσον και Μουρ.

Το τελευταίο δεκάλεπτο άρχισε με πέντε συνεχόμενους πόντους του Φόστερ, ο οποίος έκανε το 62-55. Ο Έβανς κράτησε τη Μύκονο στο +9, αλλά ο Ντάρκο-Κέλι μείωσε σε 66-60, έξι λεπτά πριν το φινάλε. Ο Ρέι σκόραρε κι αυτός για τρεις, όμως ο Ηρακλής έφερε το ματς στο καλάθι (70-68), 3:24 πριν το τέλος, με βολές των Γουέαρ και Ράιτ-Φόρμαν. Ωστόσο, ο “Γηραιός” δεν κατάφερε κάτι παραπάνω και η Μύκονος έφυγε νικήτρια από τη Θεσσαλονίκη με καλάθια των Ρέι, Άπλμπι, Κάναντι και Έβανς στο φινάλε.

Οι λεπτομέρειες

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 35-40, 50-62, 73-80

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.