Η Νότια Αφρική έγινε η 23η χώρα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στο Μουντιάλ του 2026

Η Νότια Αφρική έγινε η 23η χώρα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στο Μουντιάλ του 2026, επικρατώντας την Τρίτη (14/10) με 3-0 της Ρουάντα και τερματίζοντας στην κορυφή του 3ου ομίλου των προκριματικών της αφρικανικής ζώνης.

Η συμμετοχή της στο τουρνουά που θα διεξαχθεί σε Καναδά, Ηνωμένες Πολιτείες και Μεξικό θα είναι η πρώτη μετά το 2010, όταν η χώρα είχε φιλοξενήσει τη διοργάνωση. Οι Νοτιοαφρικανοί έβαλαν απ’ το πρώτο ημίχρονο τις βάσεις για τη νίκη που θα τους έδινε την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ, καθώς πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Εμπατά (5’) και Απόλις (26’).

Στο 72’ ο Μακγκόπα διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τη Ν. Αφρική, με χιλιάδες φίλους της να ξεχύνονται στους δρόμους μετά το τελικό σφύριγμα για να πανηγυρίσουν την επιστροφή τους στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.