Eurobasket 2025: Τα highlights της γαλανόλευκης επικράτησης επί της Ιταλίας (vid)
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η άμυνα αποδείχτηκαν υπεραρκετά, στην πρεμιέρα της εθνικής, στον 3ο όμιλο του Eurobasket 2025
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η άμυνα αποδείχτηκαν υπεραρκετά, στην πρεμιέρα της εθνικής, στον 3ο όμιλο του Eurobasket 2025. Η εθνική είχε τις απαντήσεις, στα επιθετικά ξεσπάσματα της Ιταλίας, επικρατώντας, με 75-66 στο «Σπύρος Κυπριανού» της Λεμεσού.
Ο “ Greek Freak” πήρε στους ώμους του τη «γαλανόλευκη» επιθετικά, μετρώντας 31 πόντους (14/20 δίποντα, 3/4 βολές), 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ, σε 29:02΄΄ συμμετοχής.
Η εθνική προσπέρασε ακόμη και με +14 πόντους (61-47), είδε την Ιταλία να μειώνει στο -6 (66-60), 3:55΄΄ πριν το τέλος, αλλά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να σημειώνει έξι πόντους μέχρι το φινάλε και ένα τρίποντο «μαχαιριά» από τον Θανάση Αντετοκούνμπο… πήρε αυτό που ήθελε, χωρίς πάντως να εντυπωσιάσει.
Ο Κώστας Σλούκας πέτυχε 9 πόντους με 2/2 τρίποντα και 4 ασίστ, 9 πόντους και 4 ριμπάουντ είχε ο Ντίνος Μήτογλου, ενώ 8 πόντους με 3 ασίστ πρόσφερε ο Βασίλης Τολιόπουλος. Δεν πήρε χρόνο συμμετοχής ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ.
Ο ΝΒΑερ της Ιταλίας, Σιμόνε Φοντέκιο, έμεινε στους 4 πόντους, χάρη στο εξαιρετικό μαρκάρισμα, κυρίως από τον αρχηγό της εθνικής Κώστα Παπανικολάου. Ο Νίκολο Μέλι ήταν ο κορυφαίος παίκτης των Ιταλών, με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ο Σαλιού Νιανγκ σημείωσε 11 πόντους και 10 ο Ματέο Σπανιόλο.
Τα δεκάλεπτα: 22-12, 36-32, 56-45, 75-66
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.