Το debut.gr σχολιάζει το κορυφαίο γεγονός της εβδομάδας για το γερμανικό πρωτάθλημα.

Σε μια νέα στήλη, από εδώ και στο εξής θα σχολιάζουμε/παρουσιάζουμε  το κορυφαίο γεγονός της εκάστοτε εβδομάδας στη Γερμανία.

Φυσικά, για την εβδομάδα που μας πέρασε, δε μπορεί να είναι κάτι άλλο πέρα από το τρομερό ντεμπούτο του Έρλινγκ Χάαλαντ! Ο Νορβηγός επιθετικός πέτυχε χατ-τρικ στην πρώτη του συμμετοχή με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, στο εκπληκτικό 3-5 των “Βεστφαλών” μέσα στην έδρα της Άουγκσμπουργκ!

 Με το “καλημέρα” ο μόλις 19 ετών στράικερ απέδειξε πως ξέρει για τα καλά να βάζει τη μπάλα στο “πλεκτό”. Σκόραρε 3 φορές μέσα σε 20′ και βοήθησε τη Μπορούσια να φτάσει στην ανατροπή και τελικά την εκτός έδρας νίκη. Μόλις τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς (55′) μείωσε σε 3-2, για να έρθει ο Σάντσο να ισοφαρίσει σε 3-3. Ο Χάαλαντ ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 70ο λεπτό μετά από υπέροχη προσπάθεια και γκολ “πάρε-βάλε” του Αζάρ, ενώ εννιά λεπτά αργότερα πέτυχε και το τελικό 3-5, φτάνοντας έτσι στο χατ-τρικ και στέλνοντας τη Ντόρτμουντ στο -4 από την πρωτοπόρο Λειψία!

Ρεκόρ και…συμπτώσεις!

Προφανώς τα όσα κατόρθωσε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (18/1) ο φορ της Ντόρτμουντ εμπλέκονται αναμεταξύ ρεκόρ του γερμανικού πρωταθλήματος. Με το χατ-τρικ που σημείωσε, ο Χάαλαντ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα που σκοράρει τρείς φορές έχοντας έρθει από τον πάγκο! 

Πέραν αυτού όμως, υπάρχει και μια…ακραία σύμπτωση με πρώην επιθετικό της Μπορούσια. Πιο συγκεκριμένα, στις 10 Αυγούστου του 2013, ο νυν άσος της Άρσεναλ, Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, είχε σκοράρει 3 φόρες. Αντίπαλος; Η Άουγκσμπουργκ! Το πιο…τρομακτικό όμως βρίσκεται στις λεπτομέρειες….

Ο Γκαμπονέζος φορ σημείωσε το τρίτο και τελευταίο του τέρμα στο 79′, όπως και ο Νορβηγός πριν από λίγες ημέρες. Και τέλος; Φορούσε τη φανέλα με τον αριθμό “17”, νούμερο που αυτή τη στιγμή έχει στην κατοχή του το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ντόρτμουντ για το οποίο γράφεται το παρόν κείμενο.

Το ερώτημα είναι ένα….Πέρα από τις συμπτώσεις και τα ρεκόρ, θα καταφέρει ο Χάαλαντ να δικαιώσει τις προσδοκίες που ο ίδιος δημιούργησε με τις εμφανίσεις του, και να αφήσει “στίγμα” ανάλογο (ή και καλύτερο) με του “Όμπα”; Το πρώτο δείγμα του, παρά-είναι θετικό….