Το γνωστό τραγούδι-ύμνος της Λίβερπουλ με τίτλο «You’ll Never Walk Alone» ήρθε στο φως από τους Όσκαρ Χάμερσταιν ΙΙ και Ρίτσαρντ Ρότζερς το 1945 στην Αμερική, για το μιούζικαλ τους «Το Καρουζέλ». Το 63′, ένα συγκρότημα με όνομα Gerry and the Pacemakers  έφερε το εν λόγω άκουσμα στην Αγγλία και κατά την διάρκεια της δεκαετίας, […]

Το γνωστό τραγούδι-ύμνος της Λίβερπουλ με τίτλο «You’ll Never Walk Alone» ήρθε στο φως από τους Όσκαρ Χάμερσταιν ΙΙ και Ρίτσαρντ Ρότζερς το 1945 στην Αμερική, για το μιούζικαλ τους «Το Καρουζέλ». Το 63′, ένα συγκρότημα με όνομα Gerry and the Pacemakers  έφερε το εν λόγω άκουσμα στην Αγγλία και κατά την διάρκεια της δεκαετίας, οι  Beatles το… στέγασαν στο Μέρσεϊσαϊντ.  Σύμφωνα με τον ποδοσφαιριστή των «κόκκινων», Τόμι Σμιθ, ο Μπιλ Σάνκλι που ήταν προπονητής της ομάδας εκείνη την εποχή, έμεινε άναυδος όταν άκουσε το τραγούδι και πολύ γρήγορα, ύστερα και από δικές του ενέργειες, μετατράπηκε σε ύμνο. Αρκετά χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα 55, οι στίχοι αυτού του αριστουργήματος πήραν -για ακόμα μία φορά- σάρκα και οστά.

Η Λίβερπουλ θα τερματίσει στην κορυφή

Μία από τις μεγαλύτερες περιόδους… ξηρασίας που έχει περάσει ποτέ κάποια κορυφαία Ευρωπαϊκή ομάδα διένυσε η Λίβερπουλ, η οποία είχε μείνει μακριά από την ανάδειξή της  ως πρωταθλήτρια 30 χρόνια. Οι εποχές πέρασαν, παίκτες ήρθαν και έφυγαν και μαζί με αυτούς, μερικές φυσιογνωμίες που έχουν γράψει ανεξίτηλα το όνομά τους στις σελίδες της ιστορίας του συλλόγου. Τριάντα ολόκληρα χρόνια, των οποίων η κλεψύδρα έχει αδειάσει και φέτος -όπως όλα δείχνουν- οι  «κόκκινοι» θα τερματίσουν την κούρσα της Premier League στην πρώτη θέση.

When you walk through a storm

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πέρασε την καταιγίδα και από την περσινή σεζόν βλέπει τον χρυσό ουρανό. Ο τελικός της Μαδρίτης ήταν η αρχή της γενομένης για αυτήν την ποδοσφαιρική μαγεία. Αυτή η νύχτα είναι η απάντηση στο ερώτημα του αν άξιζε αυτή η μακροχρόνια υπομονή. Η Λίβερπουλ είναι αήττητη στο πρωτάθλημα με ρεκόρ 21 νίκες/ 1 ισοπαλία/ 0 ήττες, έχοντας κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου. To «Anfield» έχει δει 52 αγώνες χωρίς ήττα και το μόνο ερώτημα που ακολουθεί είναι ποιος θα μπορέσει να περάσει από εκεί ως νικητής. Τα πρωτεία σε αυτόν τον τομέα έχει η Ρεάλ Μαδρίτης με 121 εντός έδρας αήττητα ματς, μεταξύ Φεβρουάριου του 1957 μέχρι τον Μάρτιο του 1965. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ των δύο ρεκόρ, είναι πως οι «κόκκινοι» τρέχουν αυτό το σερί στην σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου, πράγμα το οποίο το καθιστά και ασύγκριτο.

Από τον Απρίλιο του 2017 και την νίκη της απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, η Λίβερπουλ δεν έχει χάσει στο «Anfield». Ο… τρελός Γερμανός, ο Ολλανδός που μετέτρεψε την άμυνα της ομάδας σε ένα «απόρθητο φρούριο», δημιουργώντας ένα παθητικό με μ.ο. 0,6 γκολ την φετινή σεζόν και οι υπόλοιποι αστέρες της ομάδας, βρίσκονται στους χρυσούς ουρανού. Δεν φοβήθηκαν το σκοτάδι, πέρασαν μέσα από τον αέρα και την βροχή, είδαν τα όνειρά τους να διαλύονται, αλλά περπάτησαν με ελπίδα. Και σε όλο αυτό δεν περπάτησαν ποτέ μόνοι.

“When you walk through a storm
Hold your head up high
And don’t be afraid of the dark

At the end of a storm
There’s a golden sky
And the sweet silver song of a lark

Walk on through the wind
Walk on through the rain
Though your dreams be tossed and blown

Walk on, walk on
With hope in your heart
And you’ll never walk alone

You’ll never walk alone

Walk on, walk on
With hope in your heart
And you’ll never walk alone

You’ll never walk alone”