Η 15η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, και το debut.gr σας μεταφέρει τα σπουδαιότερα σημεία της.

Άλλη μια αγωνιστική πέρασε στην Ισπανία, με τις πρωτοπόρους να συνεχίζουν νικηφόρα, τις ομάδες κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού να “βυθίζονται” και άλλο, ενώ στη μέση του πίνακα γίνεται πραγματικός χαμός με τις θέσεις 6-12 να διαφέρουν κατά 6 μόλις πόντους! Η Ρεάλ Μαδρίτης που βρίσκεται σε “καλό φεγγάρι” πήρε το “διπλό” στην έδρα της Αλαβές, Σεβίλλη και Αθλέτικ συνέχισαν νικηφόρα, ενώ στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε και η έκπληξη της σεζόν, Ρεάλ Σοσιεδάδ, με το 4-1 επί της Έϊμπαρ. Στα της ουράς, ξεχώρισε η εκτός έδρας “τεσσάρα” της Οσασούνα επί της….τραγικής φέτος Εσπανίολ, ενώ η ουραγός Λεγανιές δε μπόρεσε να πάρει κάτι καλύτερο από…την ήττα με 1-0 από τη Σεβίλλη. Στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 0-1 της Ατλέτικο (περισσότερα παρακάτω).

Το ματς που ξεχώρισε:

Στο ολοκαίνουργιο “Μετροπολιτάνο”, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχτηκε τη Μπαρτσελόνα στο “ματς του Σαββατοκύριακου”. Ο Αντουάν Γκριζμάν αντιμετώπισε ένα κοινό το οποίο μέχρι και πέρσι τον είχε ως ¨Θεό”, ενώ ο Τσόλο Σιμεόνε είχε στήσει ένα εξαιρετικό πλάνο για να σταματήσει την ομάδα του Βαλβέρδε. Μέχρι και το 86ο λεπτό, όταν ο….εξωγήινος Λίο Μέσι αποφάσισε -και πάλι- να μας δείξει γιατί θεωρείται ο goat. Αφού πήρε τη μπάλα από τα αριστερά, “τράβηξε” πάνω του δύο παίκτες της “Ατλέτι”, έπαιξε το ένα-δύο με Σουάρεζ και πλάσαρε στη γωνία του Όμπλακ για το 0-1 που έμεινε ως το τελικό σφύριγμα του Ματέο Λαόθ. Το παιχνίδι τα είχε όλα, ένταση, μονομαχίες, ευκαιρίες και δοκάρια, και γενικότερα -σε αντίθεση με παλαιότερα ματς των δύο- ενδιαφέρον για το μάτι του θεατή. Με τη νίκη της, η “παρέα του Μέσι” παρέμεινε στην κορυφή, ενώ η δε Ατλέτικο βρίσκεται πλέον στο -6, και -αν και είναι ακόμη Δεκέμβρης- δείχνει πως δε μπορεί να ακολουθήσει στη μάχη του τίτλου.

Ο MVP της αγωνιστικής:

Δεν ήταν παράλειψη η μη αναφορά στον Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν. Αντιθέτως, του αξίζει μια ολόκληρη παράγραφος, μιας και για εμένα είναι ο κορυφαίος της 15ης “στροφής”. Μπορεί οι περισσότεροι να στέκονται σε παίκτες που σκοράρουν, όμως και οι τερματοφύλακες είναι κομβικοί στο ποδόσφαιρο. Τέτοιος ήταν και ο Γερμανός, που με τις επεμβάσεις του στο πρώτο ημίχρονο του “ντέρμπι” με την Ατλέτικο (οι δύο εξ επαφής), “κράτησε” το 0 για την ομάδα του, για να έρθει ο Μέσι στο 86′ να δώσει το σπουδαίο τρίποντο στους Καταλανούς. Ένα τρίποντο που τους κρατά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, και αν δεν ήταν η εξαιρετική εμφάνιση του Τερ Στέγκεν, πιθανότατα δεν θα ερχόταν!

Βαθμολογία:

  1. Μπαρτσελόνα 31
  2. Ρεάλ Μαδρίτης 31
  3. Σεβίλλη 30
  4. Ρεάλ Σοσιεδάδ 26
  5. Αθλέτικ Μπιλμπάο 26
  6. Ατλέτικο Μαδρίτης 25
  7. Χετάφε 24
  8. Βαλένθια 23
  9. Οσασούνα 22
  10. Γρανάδα 21
  11. Λεβάντε 20
  12. Μπέτις 19
  13. Βιγιαρεάλ 18
  14. Αλαβές 18
  15. Βαγιαδολίδ 18
  16. Έϊμπαρ 15
  17. Μαγίορκα 14
  18. Θέλτα 13
  19. Εσπανιόλ 9
  20. Λεγανιές 6

Επόμενη αγωνιστική (6-8/12):

Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο Μ.

Ρεάλ Μ.-Εσπανιόλ

Γρανάδα-Αλαβές

Λεβάντε-Βαλένθια

Μπαρτσελόνα-Μαγιόρκα

Έϊμπαρ-Χετάφε

Μπέτις-Αθλέτικ Μ.

Βαγιαδολίδ-Σοσιεδάδ

Λεγανιές-Θέλτα

Οσασούνα-Σεβίλλη