Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πήραν από μία νίκη, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο, και κερδίζουν χρόνο ενόψει της συνέχειας.

Η 2η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο για τις ελληνικές ομάδες, καθώς Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός προχώρησαν με νίκες. Ο μεν ανέβηκε στο 2-0 και ο δε στο 1-1, βέβαια είναι ακόμα νωρίς για να κοιτάμε το ταμπλό.

Οι Πράσινοι δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα στο νέο ΟΑΚΑ και νίκησαν την Μπάγερν Μονάχου. Από την άλλη, οι Ερυθρόλευκοι, σε ένα κακό ποιοτικά ματς με τη Ζάλγκιρις Κάουνας, πήραν αυτό που χρειάζονταν, τη νίκη δηλαδή, και συνεχίζουν κοιτώντας μπροστά.

Ο Παναθηναϊκός παίζει στον… αυτόματο

Ο Εργκίν Αταμάν ξεκαθάρισε μετά τη νίκη επί της Μπάγερν πως το «τριφύλλι» δεν είναι έτοιμο. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι αντίπαλοι θα πρέπει να προσέχουν αφού αν η ομάδα βάζει ανέτοιμη 90+ πόντους τότε η συνέχεια θα είναι τρομακτική.

Ο Τούρκος τεχνικός δεν εκβιάζει καταστάσεις. Βάζει τους παίκτες του σταδιακά αφού έχει ήδη έτοιμο τον κορμό. Ειδικά από την στιγμή που ανεβάζει ρυθμούς και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έχει μια… έξτρα προσθήκη. Ο Τζέντι Όσμαν έδειξε ορισμένες από τις αρετές του, όπως και οι Μπράουν, Γιούρτσεβεν.

Οι… παλιοί κινούν τα «νήματα» δίνοντας όλον τον χώρο και τον χρόνο για να ενταχθούν οι υπόλοιποι. Και όσο κάτι τέτοιο συνδυάζεται με νίκες, δηλαδή όσο ο Παναθηναϊκός παίζει στον… αυτόματο, τότε όλο και πιο σύντομα θα δούμε την τελική εκδοχή στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός περιμένει και ψάχνει…

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στη Ζάλγκιρις ήταν κάκιστο ποιοτικά. Όπως είχαν προβλέψει και οι δύο προπονητές άλλωστε. Πολλά φάουλ, αστοχία και φανερή ανετοιμότητα. Συνεπώς οι Ερυθρόλευκοι κρατούν το αποτέλεσμα και συνεχίζουν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δοκιμάζει δίδυμα, πεντάδες, να δει ποιος ταιριάζει με ποιον. Αυτό θα χρειαστεί μπόλικο χρόνο και θα υπάρξουν στιγμές που θα χρειάζεται το ατομικό ταλέντο για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Αυτό είναι κάτι που θα συνεχιστεί και με την επιστροφή των ψηλών. Ήδη ο Φαλ πάτησε παρκέ και ακολουθεί ο Μιλουτίνοφ.

Σε γενικές γραμμές πάντως οι Πειραιώτες έδειξαν μια καλή συνοχή στην άμυνα, πράγμα που είναι «χρυσάφι» τη δεδομένη στιγμή για να έρθουν τα αποτελέσματα. Ο Φουρνιέ προσπαθεί να βρει ρυθμό, όντας αποτελεσματικός χθες. Το ίδιο προσπαθούν και οι υπόλοιποι.

Όσο περνά ο καιρός ο Ολυμπιακός θα γίνεται καλύτερος, ειδικά αν παραμείνει υγιείς. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, θα περιμένει (όσους είναι έξω) και θα ψάχνει μικρές, αλλά ταυτόχρονα, μεγάλες νίκες κάθε βράδυ στα παρκέ της Euroleague για να κερδίζει χρόνο.