Εκπλήξεις είχε στο βασικό της μενού η 6η αγωνιστική της Bundesliga - Βασικός ξανά ο Κουλιεράκης στη νίκη της Βόλφσμπουργκ

Αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον είχε το… κυρίως πιάτο της 6ης αγωνιστικής της Bundesliga, με τους πρωταθλητές του Τσάμπι Αλόνσο να χάνουν βαθμούς απέναντι στη νεοφώτιστη Χόλσταϊν Κίελ. Ήττα για την Ντόρτμουντ στο Βερολίνο, εκτός έδρας νίκες για Φράιμπουργκ και Βόλφσμπουργκ.

Πλούσιο το θέαμα στον κύριο όγκο των αγώνων της 6ης στροφής του γερμανικού πρωταθλήματος, αφού σημειώθηκαν 12 γκολ σε τέσσερα ματς. Λεβερκούζεν και Ντόρτμουντ έχασαν ακόμη μεγαλύτερο έδαφος στην προσπάθεια που κάνουν να μειώσουν την απόσταση από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου. Οι “ασπιρίνες” προηγήθηκαν με 2-0 στο 8′ απέναντι στη νεοφώτιστη Χόλσταϊν Κίελ, αλλά οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες (2-2). Από την άλλη, οι Βεστφαλοί μπορεί να τα πηγαίνουν θαυμάσια στο Champions League, αλλά εντός των συνόρων δεν συμβαίνει το ίδιο, αφού ηττήθηκαν στο Βερολίνο από την Ουνιόν.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.
ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ – ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ 0-1

Το παιχνίδι στη Βρέμη ήταν το λιγότερο θεαματικό έως τώρα, στην 6η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος. Έπειτα από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, με λίγες καλές στιγμές, Βέρντερ και Φράιμπουργκ πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ. Στην πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ντόαν έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Ο Ιάπωνας μεσοεπιθετικός πέτυχε το 1-0 στο 75′ με σουτ μέσα από την περιοχή. Αυτό το γκολ έδωσε τη νίκη στη Φράιμπουργκ, η οποία έχασε ευκαιρίες για να “κλειδώσει” το τρίποντο, αλλά δεν τις αξιοποίησε.

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΧΟΛΣΤΑΪΝ ΚΙΕΛ 2-2

Oι “ασπιρίνες” έκαναν εξαιρετική εκκίνηση στο ματς, αφού άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Μπόνιφεϊς εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Παλάσιος και με σουτ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο ήταν καταιγιστική στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και στο 8′ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της, με δημιουργό ξανά τον Παλάσιος. Ο Αργεντίνος μέσος μοίρασε στον Χόφμαν, ο οποίος από κοντά πέτυχε το 2-0. Στο 26′ ο Μπόνιφεϊς έστειλε ξανά την μπάλα τα δίχτυα, όμως ο Νιγηριανός φορ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR. Σα να χαλάρωσαν στη συνέχεια οι παίκτες της Λεβερκούζεν και η Χόλσταϊν Κίελ μείωσε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Γκέσβιλ έκανε το 2-1 στο 45’+5′, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Κάπως έτσι, οι νεοφώτιστοι αναθάρρησαν και στο 69′ “σόκαραν” τους πρωταθλητές. Ο Φριμπόνγκ υπέπεσε σε παράβαση και ο Αρπ έκανε το 2-2 στο 69′ με εκτέλεση πέναλτι. Η Λεβερκούζεν πίεσε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, με αποτέλεσμα να έχει μόλις ένα τρίποντο στο γήπεδό της, μετά από τρία ματς.

ΜΠΟΧΟΥΜ – ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 1-3

Έπειτα από τρία συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, η Βόλφσμπουργκ πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, φεύγοντας με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την έδρα της Μπόχουμ. Σε αυτή την επιτυχία των “λύκων” είχε συμβολή και ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης. Ο 20χρονος πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι και είχε πολύ καλή παρουσία. Η ομάδα του Χάσενχαλτ πήρε σχετικά νωρίς το προβάδισμα, με τον Τόμας να κάνει το 1-0 στο 21′. Ο Βιντ διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων στο 37′. Έτσι οι “λύκοι” έβαλαν ισχυρές βάσεις για τη νίκη από το πρώτο μέρος. Η Μπόχουμ φάνηκε να ξαναμπαίνει στο ματς με τον Μποαντού να μειώνει σε 2-1 στο 72′. Τελικά, η Βόλφσμπουργκ “κλείδωσε” τη νίκη στο 88′ με τον Βιντ. Ο Δανός αστόχησε σε πέναλτι, αλλά στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ – ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 2-1

Η αναμέτρηση στη γερμανική πρωτεύουσα ήταν αρκετά ισορροπημένη στα πρώτα λεπτά και η υπόδειξη της άσπρης βούλας από τον διαιτητή στο 24′ άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα. Ο Σλότερμπεκ έκανε το πέναλτι και θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι χειρότερα για την Ντόρτμουντ, καθώς ο Γερμανός αμυντικός είχε ήδη κίτρινη κάρτα από το 17′. O Kέβιν Φογκτ ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και στο 26′ πέτυχε το 1-0. Η Ουνιόν κατάφερε να πάει με σημαντικό προβάδισμα στα αποδυτήρια, αφού πέτυχε και δεύτερο γκολ, λίγο πριν την ανάπαυλα. Ο Βέρτεσεν έκανε το 2-0 στο 45′ για τους γηπεδούχους. Αναγκαστικά, η Ντόρτμουντ έγινε πιο επιθετική στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Νούρι Σαχίν ήταν κυρίαρχη από την έναρξη της επανάληψης και στο 62′ ξαναμπήκε στο ματς, με τον Ρίερσον να μειώνει σε 2-1, ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και η Ουνιόν πήρε τη νίκη σε τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής της Bundesliga:

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου

Άουγκσμπουργκ – Γκλάντμπαχ 2-1

Σάββατο 5 Οκτωβρίου

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Χολστάιν Κιέλ 2-2
Βέρντερ Βρέμης – Φράιμπουργκ 0-1 Bundesliga
Ουνιόν Βερολίνου – Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-1 Bundesliga
Μπόχουμ – Βόλφσμπουργκ 1-3 Bundesliga
19:30 Ζανκτ Πάουλι – Μάιντζ

Κυριακή 6 Οκτωβρίου

16:30 Χάιντενχαϊμ – Λειψία
18:30 Άιντραχτ Φρακφούρτης – Μπάγερν Μονάχου
20:30 Στουτγκάρδη – Χόφενχαϊμ

Standings provided by Sofascore

Πηγή: ΕΡΤ