Ο Ντέκλαν Ράις είχε να πει μόνο καλά λόγια για την Αταλάντα και το πόσο καλή ήταν στο κομμάτι της άμυνας και γενικότερα στην τακτική της.

Η απουσία του Ντέκλαν Ράις στο εκτός έδρας ματς της Άρσεναλ κόντρα στην Τότεναμ για την Premier League ναι μεν ήταν μεγάλη για τον Μίκελ Αρτέτα και τους συνεργάτες του. Ωστόσο, δεν έμελλε να στοιχίσει ακριβά στους «κανονιέρηδες», αφού ο Ζορζίνιο σε συνεργασία με τον Τόμας Πάρτεϊ κατάφεραν να καλύψουν επάξια το κενό του.

Ο Άγγλος μέσος επέστρεψε στην αναμέτρηση με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο για την πρώτη αγωνιστική του Champions League. Η αλήθεια είναι ότι ούτε εκείνος, ούτε η ομάδα του έπιασαν τρομερά επίπεδα απόδοσης. Ειδικά από το κέντρο και μπροστά. Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους.

Ότι τόσο ο Ντέκλαν Ράις, όσο και οι υπόλοιπο παίκτες της Άρσεναλ είχαν το μυαλό τους στο επερχόμενο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League, όπου ναι μεν είναι νωρίς, αλλά μπορεί να κρίνει πάρα πολλά στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Από την άλλη οι Άγγλοι δεν μπορούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους και να βγουν μπροστά με επιτυχία από την ώρα και τη στιγμή που οι Ιταλοί ήταν τακτικά σε πολύ καλό επίπεδο και δεν τους άφηναν χώρους.

Μάλιστα, μετά το τέλος της αναμέτρησης ο σούπερ σταρ των Λονδρέζων έδειξε με αυτά που είπε ότι η Αταλάντα είναι μία ομάδα υψηλού επιπέδου. Μία ομάδα που σαν και αυτή δύσκολα μπορεί να βρει και να συναντήσει κάποιος στην Premier League.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Ντέκλαν Ράις για την εικόνα της Αταλάντα στο εκτός έδρας ματς της Άρσεναλ για το Champions League:

«Η αλήθεια είναι ότι η Αταλάντα μας ξάφνιασε με τον τρόπο που αγωνίστηκε. Δεν έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τέτοιες ομάδες στην Premier League, αφού καμία δεν παίζει με αυτό το στιλ και αυτό τον τρόπο.

Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με την εικόνα μας. Ούτε με το αποτέλεσμα που ήρθε. Πλέον κοιτάμε την επόμενη αναμέτρηση που θα είναι και αυτή πολύ δύσκολη», τα λόγια του.