Η Εθνική Ελλάδος είναι ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί στο Παρίσι.

Για τέταρτη φορά στην ιστορία της η Εθνική Ελλάδος είναι ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη λύγισε την Κροατία στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά και πανηγύρισε την πρόκριση. Στη μεγαλύτερη επιτυχία ίσως των τελευταίων ετών.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του έπαιξε με ψυχή. Έδειξε ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό πρόσωπο, κυριάρχησε και όσες φορές πιέστηκε είχε τις απαντήσεις. Τόσο στον τελικό, όσο και στη διάρκεια του τουρνουά που έμοιαζε να κάνει έναν υγιεινό περίπατο.

 Η Εθνική πάει Παρίσι πανάξια

Ύστερα από το μακρινό 2008 η Ελλάδα θα είναι ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Για τέταρτη φορά στην ιστορία της. Θα πάει στο Παρίσι να παίξει στα ίσα τις υπόλοιπες έντεκα ομάδες. Προφανώς δεν θα είναι εύκολο απέναντι σε σύνολα όπως η Ισπανία και η Αυστραλία. Όμως έδειξε πολλά.

Ολόκληρη η παρουσία της στο Προολυμπιακό τουρνουά ήταν άκρως επαγγελματική. Ο Βασίλης Σπανούλης φέρει τεράστια ευθύνη σε αυτό. Ένωσε τους παίκτες του. Τους έδωσε ρόλους, τους πέρασε τη νοοτροπία του και τα αποτελέσματα φάνηκαν στο παρκέ του ΣΕΦ. Κόντρα σε ομάδες όπως η Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς και η Κροατία των Χεζόνια, Ζούμπατς και Σάριτς.

Η εκπληκτική διαχείριση του Γιάννη στην Εθνική

Η Ελλάδα έχει την ευτυχία να διαθέτει έναν από τους κορυφαίους παίκτες στον πλανήτη. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε από τον τραυματισμό του και άμεσα έδειξε ποιος είναι. Η επιρροή σε αυτή την ομάδα είναι εντυπωσιακή, ειδικά όταν είναι καλά.

Ο Σπανούλης δεν τον πίεσε σε κανένα σημείο. Του έδωσε χώρο και χρόνο για να πατήσει καλά στα πόδια του. Ο «Greek Freak» δεν χρειάστηκε πολύ, και πάλι όμως. ήταν ο MVP ολόκληρου του τουρνουά. Μένοντας στο παρκέ για αρκετά μικρότερο διάστημα από όσο θα ήταν αν ερχόταν πλήρως υγιείς.

Και το πιο σημαντικό; Η νοοτροπία του Γιάννη. Ο Σπανούλης του έδωσε να καταλάβει πως δεν χρειάζεται να τα κάνει όλα μόνος του. Πως δεν χρειάζεται να έχει όλο το βάρος στις πλάτες του. Οι υπόλοιποι 11 τον βοήθησαν στις τέσσερις γραμμές και αυτό φάνηκε. Όπως και η συμπεριφορά του Αντετοκούνμπο. Ο οποίος ήταν πλήρως σοβαρός και ανέκφραστος κατά τη διάρκεια των αγώνων. Έμοιαζε εστιασμένος στο να γίνει η δουλειά και τα κατάφερε.

Για την ακρίβεια, τα κατάφεραν όλοι μαζί και η έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ξανά την Εθνική μας στην κορυφαία σκήνη του παγκόσμιου αθλητισμού.