Το debut.gr βρέθηκε στην Πάτρα, παρακολούθησε την νίκη του Απόλλωνα απέναντι στην Καρδίτσα με σκορ 71-59 και παραθέτει τα δικά του σχόλια.

Oι Πατρινοί ξεκίνησαν με τους Μπέμπη, Ζούμπο, Μολφέτα, Εζόμο και Kazarnovski. Από την άλλη η Καρδίτσα επέλεξε για την βασική της πεντάδα τους Γράβα, Κακλαμάνο, Μαυρογιάννη, Καλλέ και Μαγκούνη.

Α’ Ημίχρονο

Η Καρδίτσα ξεκίνησε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και με τρίποντο του Κακλαμάνου και  post παιχνίδι του Μαγκούνη προηγήθηκε 0-5. Από την άλλη ο Απόλλωνας ξεκίνησε αρκετά νωχελικά στην αναμέτρηση κάτι που συμβαίνει στα περισσότερα εντός έδρας ματς. Παρόλα αυτά κάλυψε τη διαφορά και με το τρίποντο του Στεφανίδη προηγήθηκε 8-7. Ο Μαυρογιάννης έβαλε ξανά μπροστά την Καρδίτσα (8-9) και γενικότερα όλες οι επιθέσεις των φιλοξενούμενων περνούσαν από τα χέρια του. Στα εναπομείναντα λεπτά το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Ωστόσο η Καρδίτσα κατάφερε με ένα σερί στα τελευταία λεπτά να πάρει κεφάλι στο σκορ και να προηγηθεί με 14-19 που ήταν και το τελικό σκορ της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο ο Απόλλωνας έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να ανατρέψει το σκορ. Με το τρίποντο του Kazarnovski, αρχικά, μείωσε σε 17-19. Η Καρδίτσα δεν μπορούσε να βρει εύκολα σκορ κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και με το κλέψιμο που μετουσίωσε σε καλάθι ο Ζούμπος ισοφάρισαν σε 20-20. Η αντίδραση της Καρδίτσας ήταν άμεση καθώς ο Μαγκούνης σκόραρε για τρεις (20-23). Κάπου εκεί για τους Πατρινούς ανέλαβε δράση ο Ζούμπος. Με συνεχόμενα τρίποντα και αρκετά στοχευμένες επιθέσεις μείωσαν σε 26-27 για να ακολουθήσει το καλάθι του Στεφανίδη που έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους (28-27). Το τρίποντο του Κασπίρη με ταμπλό ανέβασε κι άλλο την διαφορά (31-27) και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 37-32 μετά και το νέο τρίποντο του Ζούμπου.

Β’ Ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τελείως διαφορετικό. Ο Απόλλωνας, αν και δυσκολεύτηκε σε κάποια σημεία, αύξησε τη διαφορά και δεν… κοίταξε πίσω του. Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με πολύ όμορφο κάρφωμα του Γράβα αλλά ο Kazarnovski απάντησε αμέσως με σουτ τριών πόντων (40-34). Η Καρδίτσα έτρεξε ένα σερί 0-4 αλλά δεν φαινόταν ικανή να ανατρέψει την κατάσταση. Με το καλάθι και φάουλ του Μπέμπη ο Απόλλωνας προηγήθηκε με επτά πόντους (47-40) αλλά η Καρδίτσα δεν τα παράτησε. Μείωσε με τον Μαγκούνη σε 49-46 και εκεί που όλοι περίμεναν πως θα υπάρχει ντέρμπι. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε καθώς η τελευταία περίοδος ανήκε στους Πατρινούς. Η τρίτη περίδοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 55-48 με τον Απόλλωνα να παίρνει ήδη μία διαφορά που με την εξέλιξη που πήρε το ματς ήταν ασφαλείας.

Με καλάθια των Μπέμπη και Δημακόπουλου ο Απόλλωνας ανέβασε την διαφορά πάνω από τους δέκα (59-48) και κάπου εκεί όλα είχαν τελειώσει. Η Καρδίτσα ναι μεν μείωσε στους έξι πόντους με το τρίποντο του Σαραμπαλίδη (59-53) αλλά δεν μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω. Οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να αντιδράσουν και ανέβασαν εκ νέου την διαφορά με το καλάθι και φάουλ του συγκλονιστικού Kazarnovski (65-56). Τα δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Μπέμπη και Στεφανίδη έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στον Απόλλωνα που με τελικό σκορ 71-59 πήρε μία πολύτιμη νίκη στην μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία.

Δεκάλεπτα: 14-19, 37-32, 55-48, 71-59
Απόλλων Π. (Δελέγκος): Στεφανίδης 9 (2), Βλάχος 2, Παπαβασιλόπουλος, Μπέμπης 9 (1), Κασπίρης 3 (1), Μολφέτας 4, Ζούμπος 12 (3), Μπαζίνας 3, Εζόμο 5, Δημακόπουλος 2, Καζαρνόφσκι 22 (3).
Καρδίτσα (Τζήμας): Μόκφορντ, Γράβας 13, Παπαχρήστος, Μαυρογιάννης 12 (1), Κακλαμάνος 5 (1), Καρράς 1, Παπαδόπουλος 4, Ερμείδης 2, Καλλές 8, Σαριμπαλίδης 3 (1), Μαγκουνής 11 (1).