Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ντύθηκε Έλληνας θεός και απέδειξε στον Τσόλο Σιμεόνε πως όπου υπάρχει πρόκληση, υπάρχει και τιμωρία.

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις, λέει ο σοφός λαός και πάντα επιβεβαιώνεται. Κριστιάνο

Αυτό ακριβώς συνέβη και χθες στο Τορίνο, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να τιμωρεί τη μεγαλοστομία του Σιμεόνε και με χατ-τρικ να στέλνει την Ατλέτικο πίσω στη Μαδρίτη προσφέροντάς της απλόχερα έναν από τους πιο οδυνηρούς αποκλεισμούς της ιστορίας της.

Πλάνο αγνοείται. Στοπ.

Χωρίς υπερβολές η Ατλέτικο έδειξε να πήγε στην Ιταλία για εκδρομή. Ο Σιμεόνε παρέταξε τους Μαδριλένους με καθαρά αμυντικό προσανατολισμό και χωρίς κανένα απολύτως πλάνο. Ή για να ακριβολογούμε, χωρίς δεύτερο πλάνο.

Η Ατλέτικο μπήκε στο γήπεδο με το σκεπτικό να κρατήσει τη διαφορά του σκορ που θα την έστελνε στους «8». Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έγινε και από το 1-0 κιόλας φάνηκε η έλλειψη πλάνου εκ μέρους του Αργεντινού τεχνικού.

Αυτό δεν άργησε σαφώς να γίνει αντιληπτό από τον Αλέγκρι και τους παίκτες του που έκαναν πραγματικό πάρτι στο χορτάρι, με τους «ροχιμπλάνκος» απλά να τους περιμένουν στην περιοχή τους.

Είναι, δε, ειρωνικό το σχόλιο του αστέρα της Ατλέτικο, Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος σε δηλώσεις του στη γαλλική τηλεόραση, τόνισε πως «…δεν κατορθώσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας», με την εικόνα της ομάδας του να δείχνει αν μη τι άλλο και έλλειψη προσπάθειας στο

Ο Κριστιάνο…

…δεν αστειεύεται. Το έχει αποδείξει, δεν περίμενε τη χθεσινή βραδιά. Τέτοια παιχνίδια καταφέρνει να τα μετατρέπει σε one man show και τιμωρεί όσους τον αψηφούν. Έτσι έκανε και στην Ατλέτικο. Με τρία προσωπικά του τέρματα κατάφερε να τη στείλει πίσω στη Μαδρίτη με σκυμμένο το κεφάλι.

Και όχι μόνο επειδή τον αψήφησε αλλά γιατί τον προκάλεσε. Στο πρώτο παιχνίδι της Μαδρίτης, οι «ροχιμπλάνκος» πήραν μία δίκαια νίκη, πλην όμως η αντίδραση του Τσόλο Σιμεόνε ήταν καθ’ όλα προκλητική και φανέρωνε αν μη τι άλλο έλλειψη σεβασμού προς τον αντίπαλο.

Διέπραξε, δηλαδή ὓβριν, ακολούθησε η ἂτη και έτσι ακριβώς επήλθε, λοιπόν και η τιμωρία του από τον Πορτογάλο σούπερ σταρ. Ή, για να δικαιολογήσουμε και τον τίτλο του άρθρου, η Νέμεσις με τη μορφή του αποκλεισμού από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πραγματική Τίσις…

…σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες αφορούσε την απόλυτη καταστροφή του υβριστή. Φυσικά, με την απόλυτη σημασία της λέξης δε μπορούμε σε καμία περίπτωση να μιλήσουμε για καταστροφή του Σιμεόνε, αλλά μεταφορικά η αντιστοιχία αιτιολογείται αν αναλογιστεί κανείς πως ήρθε αυτός ο αποκλεισμός.

Κι αυτό γιατί η Ατλέτικο αποκλείστηκε έχοντας σκορ ασφαλείας (2-0) από το πρώτο παιχνίδι, από τον παίκτη που έβρισκε απέναντι της πολλά χρόνια στην Ισπανία, ο οποίος και πανηγύρισε την επική ανατροπή με τον ίδιο τρόπο που «χλεύασε» ο Σιμεόνε τη Γιουβέντους στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Και, κυρίως, έκρουσε για ακόμα μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου στο στρατόπεδο των Μαδριλένων όσον αφορά το αναποτελεσματικό ποδόσφαιρο που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Σιμεόνε και απέδειξε πως αποτελέσματα όπως αυτό του «Wanda Metropolitano» είναι μάλλον φαινομενικά και «θολώνουν» τα νερά παρά επιδεικνύουν τα προβλήματα της.

Αυτή, ναι, είναι Τίσις, με την αρχέγονη έννοια για τον Σιμεόνε και την Ατλέτικο.