Συνεχίστηκε για ακόμα μία φορά η κατάρα που έχει η Εθνική Ρουμανίας, η οποία έμεινε για ακόμα μία φορά εκτός τελικής φάσης Μουντιάλ.

Η Τουρκία πήρε τη νίκη απέναντι στη Ρουμανία με 1-0, χάρη σε στιγμή ποιότητας του Αρντά Γκιουλέρ και εκτέλεση του Φερντί Καντιόγλου, εξασφαλίζοντας θέση στον τελικό των playoffs του Μουντιάλ 2026, με στόχο την επιστροφή της στη διοργάνωση μετά το 2002.

Αντίθετα, για τους Ρουμάνους το αποτέλεσμα έφερε απογοήτευση, με την ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου να χάνει ακόμη μια ευκαιρία να επιστρέψει σε τελική φάση. Πρόκειται για την έβδομη συνεχόμενη αποτυχία σε προκριματικά Μουντιάλ, με τελευταία συμμετοχή το 1998.

Οι εξελίξεις φέρνουν αλλαγές, καθώς ο Γκεόργκι Χάτζι αναλαμβάνει την τεχνική καθοδήγηση, με στόχο το Euro 2028 και μια νέα πρόκριση σε Μουντιάλ.

Η Ρουμανία έχει αγωνιστεί επτά φορές, στις διοργανώσεις 1930, 1934, 1938, 1970, 1990, 1994 και 1998.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.