Τσέλιε – ΑΕΚ 0-4: Έκανε πάρτι και είναι με το ένα πόδι στα προημιτελικά!
Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική κόντρα στην Τσέλιε, την οποία «σκόρπισε» με 4-0 και είναι ένα βήμα πριν τα προημιτελικά του Conference League.
Η ΑΕΚ μετέτρεψε σε περίπατο την αναμέτρηση με την Τσέλιε στη Σλοβενία και με το επιβλητικό 4-0 εξασφάλισε από σήμερα την πρόκριση στους προημιτελικούς του Conference League.
Η ομάδα του Μάρκο Νίκολιτς δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους πετυχαίνοντας τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο (3΄ Βάργκα, 33΄ Κοϊτά, 36΄ Γκατσίνοβιτς) και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (19/3) στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το τέταρτο γκολ σημείωσε ο Αρόλντ Μουκουντί στο 49΄.
Για τρίτο ματς (με ΑΕΛ και Λεβαδειακό τα δύο προηγούμενα) η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο με το πρώτο κόρνερ που κέρδισε. Εκτελεστής ο Μαρίν, με τον Βάργκα να πιάνει την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ μόλις στο 3΄.
Απόλυτα κυρίαρχη του παιχνιδιού η Ένωση έχασε σημαντικές ευκαιρίες, με κορυφαία την έξοχη ατομική προσπάθεια του Βάργκα και το σουτ στο δοκάρι στο 11΄.
Πήρε όμως αυτό που άξιζε στο 33΄ με τον Κοϊτά να ελίσσεται στην περιοχή και να πλασάρει υποδειγματικά τον Λεμπάν. Τρία λεπτά αργότερα σε μια φάση διαρκεία η ΑΕΚ στάθηκε τυχερή καθώς ο Γκατσίνοβιτς προσπάθησε να «γεμίσει» από δεξιά, όμως η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα.
Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου (49΄) ο Μαρίν εκτέλεσε φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι και ο Μουκουντί στην επαναφορά μπήκε… με τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0. Από το σημείο εκείνο η Ένωση είχε τη δυνατότητα να κάνει και συντήρηση δυνάμεων ενόψει της συνέχειας, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον άλλους τρεις ευρωπαϊκούς αγώνες.
Έτσι, η ΑΕΚ απλώς θα περιμένει ακόμα επτά βράδια για να σφραγίσει την πρόκριση που έχει ιστορικό χαρακτήρα. Είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει στους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης, από τότε που καθιερώθηκε φάση ομίλων και στις υπόλοιπες διοργανώσεις εκτός από το Champions League. Είναι, δηλαδή, η πρώτη φορά που ο «Δικέφαλος» μετέχει σε προημιτελικό, έχοντας περάσει από φάση ομίλων (League Phase).
Διαιτητής: Λουϊς Γκοντίνιο (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Χρκα, Κάστρο – Πινέδα, Κοϊτά
ΤΣΕΛΙΕ (Ιβάν Μαέφσκι): Λεμπάν, Νιέτο, Μπέιγκερ, Τουτίσκινας (46΄ Ντάνιελ), Καρνίτσνικ, Χρκα (46΄ Νταβίντ Κάστρο), Κβέσιτς (75΄ Κότνικ), Σέσλαρ (85΄ Βίντοβιτς), Βάνσας (57΄ Αβντίλι), Ιοσίφοφ, Κούτσιτς.
ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσα, Ρότα, Ρέλβας, Μουκουντί, Πήλιος, Πινέδα (74΄ Περέιρα), Μαρίν , Κοϊτά (74΄ Κουτέσα), Γκατσίνοβιτς (78΄ Μάνταλος), Γιόβιτς (78΄ Ζίνι), Βάργκα (86΄ Καλοσκάμης)
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.